مراحل قانونی و حقوقی خرید و فروش خودرو چیست ؟

0

قوانین فسخ معامله خودرو ،نکات حقوقی خرید و فروش خودرو ،مراحل فروش خودرو دست دوم ،نمونه مبایعه نامه خودرو ،شکایت از فروشنده خودرو ،نکات مهم در فروش خودرو ،هزینه تنظیم سند خودرو ،قوانین خرید و فروش خودرو ،از مراحل حقوقی خرید و فروش خودرو چه می دانیم؟

خرید و فروش ماشین گاهی از غریبه و گاهی از آشنا صورت می گیرد.

در همین راستا خریدار دو راه در پیش روی خواهد داشت:

اول، مراجعه همزمان به تعویض پلاک و دفترخانه.

دوم، که رایج تر از راه اول است مراجعه به تعویض پلاک بدون رفتن به دفترخانه و تنظیم سند رسمی می باشد.

در راه دوم نیز انجام مراحل بعدی مانند مراجعه به دفاتر اسناد رسمی به منظور سند زدن را یا به بعد از عید موکول می کنند و یا می گویند که هرگاه خواستیم ماشین را بفروشیم آنوقت سند می زنیم.

در نهایت هم افراد برای آنکه هزینه سند زدن بر گردن آنها نباشد از مراجعه به دفترخانه خودداری می کنند، چه اینکه پلاک و کارت ماشین به نامشان می باشد و می گویند که زمانی سند خواهیم زد که قصد فروش ماشین را داشته باشیم، یعنی به جای اینکه اقدام به تنظیم سند و پرداخت چند هزینه کنیم یکبار بیشتر سند نخواهیم زد.

اما نکته بسیار مهمی که بایستی بدان توجه نمود این است که خریدن ماشین بدون تنظیم سند رسمی و صرفا با تعویض نمودن پلاک عوارضی را در پی خواهد داشت. مانند آنکه امکان انتقال دادن سند خودرو توسط فروشند به دیگری وجود خواهد داشت.

اما آنچه حائز اهمیت خواهد بود این نکته است که هرگاه افراد به وسیله نقل و انتقال پلاک ماشین بدون تنظیم سند رسمی اقدام کنند، بایستی به تعداد نقل و انتقالات پلاک خودرو سند رسمی تنظیم و هزینه پرداخت کنند.

به عبارتی دیگر این تصور که با تعویض نمودن پلاک ماشین دیگر نیازی به سند زدن و پرداخت هزینه های مربوطه وجود ندارد اشتباه می باشد و افراد می بایست با هر نوبت تعویض پلاک اقدام به تنظیم سند رسمی نمایند. و اگر هم این کار را انجام ندادند می بایست به تعداد هر بار تعویض پلاک سند رسمی تنظیم شود.

زیرا هزینه های تنظیم سند با توجه به نوع ماشین،مدل،رنگ… متفاوت خواهد بود و اغلب پرداخت آن برای افراد امری ناخوشایند محسوب می گردد.

از دیگر عوارض عدم رعایت این امر علاوه بر عوارض مالی اش، پیدا کردن و حاضر کردن اشخاصی که پلاک به نامشان بوده در دفترخانه می باشد. البته در فرضی که پلاک چند دست چرخیده باشد.

مراحل حقوقی خرید و فروش خودرو شامل موارد زیر است:
•در ابتدای امر می بایست یک  مبایعه نامه نوشته شود و در آن شرایط معامله که مورد رضایت و توافق دو طرف است، ثبت شود.
•در مرحله دوم باید به مراکز تعویض پلاک مراجعه کرد تا از فروشنده فک پلاک شود و نصب پلاک برای خریدار انجام شود.
•پس از این مرحله باید هر دو طرف معامله به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کنند و سند را به نام خریدار بزنند تا مالکیت خودرو به خریدار منتقل شود.
البته بسیار ضروری است که خریدار پیش از تصفیه حساب کامل، یک نسخه از خلافی خودرو را که از مراکز پلیس+۱۰ در همان تاریخ گرفته شده است از فروشنده دریافت کند. تا میزان خلافی خودرو را پیش از تکمیل معامله بداند. این نکته درباره حساب عوارض شهرداری خودرو هم صدق می کند.
زمان تسویه حساب نیز پیش از امضای سند است که آن هم باید در دفاتر اسناد رسمی و در حضور سردفتر انجام بگیرد تا برای هیچکدام از دو طرف معامله مشکلی پیش نیاید.
یاسر میرزا جعفری نویسنده و حقوقدان
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.