چگونه خسارت افت قیمت خودرو بدلیل تصادف را مطالبه کنیم؟

0

افت قیمت شامل چه خودروهایی می شود ، نحوه محاسبه افت قیمت خودرو تصادفی ، محاسبه افت قیمت خودرو بر اثر تصادف ، شرایط مطالبه افت قیمت ، افت قیمت خودرو به فرد زیاندیده به چند سال پس از ساخت خودرو صورت میگیره؟؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که خودروی‌تان به دلیل تصادف دچار خسارت شده است. خسارتی که جزئی یا کلی بودنش فرقی ندارد چراکه اطلاق همین عنوان تصادفی تاثیر شگرفی بر افت قیمت خودرو دارد و همین موضوع کافی است که دچار ضرر و زیان شدیدی هنگام فروش خودرو شوید.

افت قیمت خودرو به دلیل تصادف یکی از موضوعاتی است که هنگام فروش خودرو ذهن بسیاری از مالکان را درگیر می‌کند. هرچند این موضوع بستگی مستقیم به میزان شدت تصادف دارد اما آشنایی نسبت به محاسبه قیمت خودروی تصادفی نقش مهمی در کاهش خسارت مالی به شما هنگام فروش دارد.

 

 شاید برای شما هم پیش آمده باشد که خودروی‌تان به دلیل تصادف دچار خسارت شده است. خسارتی که جزئی یا کلی بودنش فرقی ندارد چراکه اطلاق همین عنوان تصادفی تاثیر شگرفی بر افت قیمت خودرو دارد و همین موضوع کافی است که دچار ضرر و زیان شدیدی هنگام فروش خودرو شوید.  افت قیمت خودرو به دلیل تصادف یکی از موضوعاتی است که هنگام فروش خودرو ذهن بسیاری از مالکان را درگیر می‌کند. هرچند این موضوع بستگی مستقیم به میزان شدت تصادف دارد اما آشنایی نسبت به محاسبه قیمت خودروی تصادفی نقش مهمی در کاهش خسارت مالی به شما هنگام فروش دارد.

پرسش مخاطب درباره چگونگی مطالبه خسارت افت قیمت خودرو در تصادف این است:

چندی پیش خودرویی با ماشین صفرکیلومتر بنده تصادف کرد که مقصر هم بود. بیمه تنها خسارت تعمیر را تقبل کرد؛ درحالیکه خودرو صفر بنده، دچار خسارت افت قیمت شده و بیمه آن را تقبل نمیکند. تکلیف من چیست؟

پاسخ کارشناسان :
بیمه فقط خسارات مربوط به تعمیر و صافکاری خودرو را پرداخت می‌کند. در حالی که در عرف جامعه ما خودرو تصادفی یا غیر تصادفی تفاوت قیمت دارد.

طبق ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی هر کس به دیگری چه عمد یا غیر عمد خواه مباشرتا یا به تسبیب خسارتی وارد کند مسئول جبران خسارت می‌باشد. در این راستا هم شخص متضرر می‌بایستی برای تامین دلیل برآورد خسارت ناشی از افت قیمت به شورای حل اختلاف مراجعه کند. پس از ثبت دادخواست، کارشناس مربوط به تصادفات تعیین می‌شود که ایشان با ملاحظه خودرو و یا در مواردی عکس‌های آن، خسارت افت قیمت را محاسبه و برآورد می‌کند.

بعد از برآورد خسارت با توجه به مبلغ خسارت تعیین شده توسط کارشناس، دادخواست مطالبه خسارت به طرفیت مالک خودروی مقصر تقدیم دادگاه یا شورای حل اختلاف می‌شود با این توضیح که اگر خسارت بیش از ۲۰ میلیون تومان باشد رسیدگی به دادخواست مطالبه خسارت در صلاحیت دادگاه و اگر کمتر از آن باشد در صلاحیت شورای حل اختلاف می‌باشد.

 نحوه دریافت و یا جبران این خسارت سؤالی است که برای بسیاری از مالکین خودرو بدون جواب بوده و به دلیل عدم آگاهی نسبت به قوانین مور نظر، گهگاه دچار زیان مالی گزافی می‌شوند، امری که در خودروهای لوکس بیش از سایرین ملموس است. در این مورد می‌توان به ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی اشاره کرد:
ماده ۱: هر کس بدون مجوز قانونی عمداً یا درنتیجه بی‌احتیاطی به جان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا به هر حق دیگری که به‌موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه‌ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود است.
ماده ۲: در موردی که عمل واردکننده زیان، موجب خسارت مادی یا معنوی زیان‌دیده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران خسارات مزبور محکوم می‌نماید و چنانچه عمل واردکننده زیان، موجب یکی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتی که وارد نموده محکوم خواهد نمود. طبق این مواد هر شخصی به‌عمد یا درنتیجه بی‌احتیاطی به جان یا مال دیگری خسارتی وارد نماید مسئول جبران خسارت خواهد بود و لذا می‌توان با استناد به همین مواد، جهت جبران خسارت اقدام نمود.
برای دریافت خسارت در ابتدا باید به شورای حل اختلاف محله خود مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نمایید. پس از ثبت درخواست میزان خسارت وارده توسط کارشناس تصادفات تعیین می‌گردد. پس از تعیین میزان خسارت نوبت به دادخواست می‌رسد. ذکر این نکته ضروری است که فقط خسارات کمتر از ۵ میلیون تومان در صلاحیت شورای حل اختلاف بوده و برای مبالغ بیشتر شورا فاقد صلاحیت است و باید به دادگاه مراجعه کرد. دریافت کروکی در مورد مراجعه به شوراهای حل اختلاف، لازمه این نکته رو بهتون یادآوری کنیم که اگر در یک تصادف مقصر حادثه فرار کنه، و یا اینکه در صحنه تصادف کروکی کشیده نشده و بعدا نیاز به کروکی باشه، باید به یکی از شوراهای حل اختلاف مراجعه بشه تا با نظر کارشناس رسمی، کروکی تصادف کشیده بشه. حواستون باشه برای دریافت خسارت بیمه بدنه، سقف دریافت خسارت بدون کروکی در شرکت‌­های مختلف بیمه، متفاوته. پس بهتره اول با مرکز پرداخت خسارت شرکت‌های بیمه تماس بگیرید، تا اگه نیاز بود، به شورای حل اختلاف مراجعه کنید.
*** با سلام. سه هفته پیش تصادفی برای من رخ داد که پلیس راننده مقابل را مقصر شناخت، با توجه به خسارت بالای وارده به خودروی اینجانب سوالات زیر برایم پیش امده:
۱. هزینه مربوط به انتقال خودروی من به پارکینگ به عهده کیست؟
۲. ایا راننده مقصر بدون دریافت رصایت اینجانب می تواند خودروی خود را از پارکینگ ترخیص کند؟
۳. با توجه به اینکه راننده مقصر فاقد گواهینامه بوده، آیا می توان از وی در محاکم قصایی شکایت کرد؟
۴. برای دریافت خسارت ناشی از افت قیمت خودرو به شورای حل اختلاف مراجعه کردم، آیا مقصر می‌تواند از پرداخت خسارت سرباز زند؟
۵. ایا دریافت خسارت از بیمه به منزله رضایت بنده از مقصر و بلا اثر شدن شکایت افت خودرو خواهد بود؟
۶. اگر خودرو توقیف نباشد، چطور می توان خسارت وارده را از مقصر دریافت کرد؟ پاسخ کارشناس: اولاً رسیدگی به ضرر و زیان ناشی از جرم بدون تقدیم دادخواست ممکن نیست؛ لکن شاکی می تواند در معیت رسیدگی به جرم، دادخواست ضرر و زیان ناشی از جرم را نیز به دادگاه کیفری تقدیم کند، به شرط آنکه جرمی به وقوع پیوسته باشد، در ما نحن فیه، اگر تصادف منتهی به جرح و ایراد ضرب غیر عمدی نبوده باشد، جرمی به وقوع نپیوسته؛ لذا تقاضای خسارت حسب مورد در صلاحیت دادگاه حقوقی یا شورای حل اختلاف با تقدیم دادخواست می باشد. در خصوص هزینه پارکینگ نیز باید بیان داشت که جزئی از متفرعات دعوا می باشد که از باب مسئولیت مدنی و ضمان قهری بر عهده مقصر (کسی که نتیجه عمل مستند به اوست ضامن است)، می باشد.
۲. استرداد خودرو به مالک نیز از اختیارات قاضی است و نیازی به رضایت مجنی علیه و متضرر نخواهد داشت.
۳. تصدی وسیله نقلیه بدون گواهینامه از جمله جرایم غیر قابل گذشت می باشد. لذا رسیدگی به آن نیازی به شکایت شاکی خصوصی ندارد و رسیدگی بدان به محض اطلاع مقام قضایی ضروری است؛ لکن با توجه به میزان مجازات آن باید بیان داشت که رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه کیفری دو می باشد.
۴. خسارت ناشی از افت قیمت خودرو نیز جزءِ خسارات مادی ناشی از مسئولیت مدنی است که در صورت محکومیت فرد، وفق مقررات می بایست اجرا شود و ضمانت اجرای دعاوی حقوقی را دارا می باشد.
۵. تاسیس بیمه، تعهدی به نفع ثالث است که در خصوص جنبه حقوقی و مالی پرداخت توسط بیمه همانند پرداخت توسط محکوم علیه است و دین ساقط می گردد. لکن پرداخت خسارت مالی توسط بیمه تاثیری در جرم و مجازات ندارد.
۶. دریافت خسارت صرفاً مستلزم توقیف خودرو نیست. اجرای حکم حقوقی ضمانت اجراهای خاص خود را دارد؛ هرچند ممکن است منتهی به توقیف همان خودرو گردد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.