خواص چای کوهی چیست و چه درمانی دارد +عکس

0

چای کوهی نام گیاهی پایا از سرده سنبله‌ای و تیره کلازیاسه است که با نام های چای چوپان و چای پشمی نیز شناخته می شود و بیشتر در مناطق کم شیب و کوهستانی در ارتفاعات 1900 تا 3300 متری از سطح دریا، به صورت پراکنده و در مواردی به صورت قسمتی متراکم در سطوح کم می روید. این گیاه با گل های بنش رنگ و ظاهری پشمی مانند به مقدار زیاد در آمریکا و اروپا می روید و معمولاً به صورت خودرو در میان مزارع گندم و ذرت یافت می شود.

چای کوهی در ایران

چای کوهی (با نام علمی Stachys lavandulifolia) خواص درمانی زیادی دارد و از گذشته تا به حال در شهرهای مختلف ایران مورد استفاده مردم قرار گرفته است به همین دلیل در شهرهای مختلف دارای نام های متفاوتی است. همچون:

  • استان البرز (گل کوفته، سنبله زیبا، چای کوهی، پشمینه علف، پشم العلف)
  • همدان(گل کوفته)
  • کردستان( گل که وو، گل کبود)
  • آذربایجان(توکلیجه)
  • لیگودرز، بختیاری و شیراز(پشمینه و کرک گربه)
  • لرستان(کُلکِنَه، کرک خرگوش)
  • کردهای خراسان( گل پهپووک/دێباڤ)
  • خوانسار(گل گُربه)
  • اصفهان(هالوله)
  • کهگیلویه و بویراحمد(پشموک)

خواص چای کوهی

  • باعث افزایش اشتها می شود.
  • به درمان و بهبود سرماخوردگی کمک می کند.
  • به بهبود گرفتگی صدا کمک کرده و خلط آور است.
  • خلط آور طبیعی است و در درمان و بهبود گلو درد و سیاه سرفه تاثیر بسزایی دارد.
  • ارام بخش و ضد افسردگی است و به بی خوابی کمک می کند.
  • خواب‌آور است.
  • سردرد و میگرن را رفع می کند.
  • ادرارآور و قاعده آور است و می‌تواند چرخه قاعدگی و میزان خونریزی خانم ها را در این دوران تنظیم کند.
  • از پودر چای کوهی می توان برای درمان و التیام زخم ها، سوختگی سطحی و جای نیش حشرات استفاده کرد.
  • درمان کننده اسهال و اسهال خونی است.
  • برای کم خونی مفید است.
  • ضد گرفتگی روده و کرم روده است.
  • تقویت کننده ی نیروی جنسی است.
  • به بهبود کمرد درد، گردن درد و خشکی گردن کمک می کند.
  • در تب سنتی برای درمان مرض کزاز بکار می رود.
  • به دفع سنگ کلیه کمک می کند.
  • چای کوهی خاصیت ضدسرطانی دارد.
  • درمان کننده ی درد و ناراحتی‌های گوارشی است.
  • ضد ویروس بوده و در تقویت دستگاه دفاعی بدن بسیار مؤثر است.
  • در بهبود روماتیسم و درد مفاصل تاثیر بسزایی دارد.
  • خوردن این گیاه می‌تواند اخلاط بلغمی غلیظ بدن را که در شش‌ها یا امعاء یا رحم متمرکز شده‌اند دفع سازد.
  • آنتی باکتریال است.
  • ضد تشنج است.
  • باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت حافظه و افزایش تمرکز می شود.
  • باعث کاهش و کنترل فشار خون می شود.
  • در تولید و افزایش تعداد اسپرم آقایان بسیار مؤثر است.

خواص چای کوهی

چای کوهی از تیره ی گیاهان معطر است که آرام بخش بوده و طعم و بوی مطبوعی دارد. نشاط آور بوده و در درمان افسردگی به اثبات رسیده است، این چای با خاصیت معجزه آسا، تقویت کننده ای قوی برای اعصاب و روان به شمار می رود. از سوی دیگر چای کوهی، دارای خاصیت ضد درد ویژه ی دردهای مفصلی، سردرد، سرگیجه، دردهای عصبی و رماتیسمی می باشد که ویژگی انرژی زایی و نشاط انگیزی را نیز برای این افراد به ارمغان می آورد.

این گیاه در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توام با تحریکات عصبی، نقش موثر و آرام بخشی دارد و همچنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کبد به ویژه کمک به هضم غذا و شستشوی مجرای ادراری (مدر و ادار آور) کاربرد دارد.

طرز مصرف چای کوهی

  • مقداری اب در یک کتری بجوشانید.
  • بعد از جوشیدن اب یک قاشق مرباخوری پر از چای را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید.
  • سپس روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد.
  • سپس آن را با تفاله گیر صاف کرده و میل نمایید.
  • شما می توانید این چای معطر را با کمی عسل مخلوط کرده و میل نمایید.

این چای، یک نوشیدنی خوش رنگ، خوش‌مزه و دل چسب است که پیشنهاد می شود در شب‌های سرد پاییزی و زمستانی پس از یک روز کاری سخت، برای رفع خستگی و بازگرداندن انرژی و ارامش از دست رفته مصرف شود.

چه کسانی نباید چای کوهی بخورند؟

  • زنان باردار و همچنین افرادی که قرص های ضد بارداری، آسم، سرماخوردگی و حساسیت استفاده می کنند باید از مصرف این چای پرهیز کنند.
  • به دلیل طبع گرم چای کوهی استفاده زیاد از ان برای افراد گرم مزاج مضر است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.