گیربکس اتوماتیک چیست ؟

0

اتومبیل های  مجهز به گیربکس اتوماتیک  (automatic gearbox ) از محبوب ترین وسایل نقلیه موجود در بازار هستند.قبل از انتخاب اتومبیل ، باید تصمیم بگیرید که کدام گیربکس برای شما مناسب است.برای انجام این کار ، ضروری است که اطلاعات مربوط به سیستم انتقال قدرت اتوماتیک و دستی را مرور کنید.
انواع گیربکس مانند گذشته متفاوت نیستند ، اما هنگام انتخاب اتومبیل دانستن تفاوت ها و نحوه عملکرد هر گیربکس بسیار مفید است.

پایین آوردن مصرف سوخت دلایل بالا رفتن مصرف سوخت مصرف سوخت 206 اتوماتیک مصرف سوخت پژو پارس اتوماتیک راههای کاهش مصرف سوخت سمند مصرف سوخت خودروهای اتوماتیک مجله مکانیک بررسی مشکلات خودرو

خودرو اتومات چیست ؟

اتومبیلی است که دارای گیربکس اتوماتیک است و برای تعویض دستی دنده به راننده نیاز ندارد.
سیستم انتقال قدرت که به جعبه دنده نیز معروف است ، به هدایت نیروی چرخشی و سرعت خودرو کمک می کند.
بنابراین ، گیربکس های اتوماتیک با حرکت خودرو ، نسبت دنده ها را تغییر می دهند.

یک گیربکس اتوماتیک از سنسورهایی استفاده می کند که به آنها امکان می دهد در زمان مناسب با استفاده از فشار داخلی روغن ، دنده را تغییر دهند.
تعویض دنده زمانی اتفاق می افتد که گیربکس به طور موقت از موتور جدا شده و توسط مبدل گشتاور کنترل می شود.

با مشاهده رکاب می توانید اتوماتیک بودن اتومبیل را تشخیص دهید. اگر اتومبیل دو پدال داشته باشد ، به این معنی است که اتوماتیک است.
اتومبیل های دستی شامل پدال سوم – به نام پدال کلاچ – است که کمی کوچکتر از پدال ترمز است.

انواع گیربکس اتومات

مبدل گشتاور اتوماتیک

این نوع گیربکس محبوب ترین نوع اتوماتیک در اتومبیل ها است.
گیربکس اتوماتیک مبدل گشتاور کار می کند با استفاده از یک جفت مایع هیدرولیک و یا یک مبدل گشتاور متصل به واحد کنترل الکترونیکی موتور،  به گیربکس اجازه می دهد  اتومبیل را کنترل کند.

گیربکس دائم التغییر  (CVT)

گیربکس اتومات CVT به تعداد بی نهایت “نسبت دنده” اجازه می دهد تا بدون وقفه تعویض دنده به یک خودرو کمک کند تا شتاب بگیرد. CVT به جای چرخ دنده های ثابت از قرقره هایی با عرض متغیر و تسمه استفاده می کند.

گیربکس نیمه اتوماتیک (SAT)

نیمه اتوماتیک دارای کلاچ مشابه گیربکس دستی است ، اما کلاچ از طریق الکترو هیدرولیک کار می کند و از سنسورها ، پنوماتیک ، پردازنده ها و محرک ها استفاده می کند.

انتقال تیپترونیک

این جعبه دنده های اتوماتیک این امکان را برای رانندگان فراهم می کنند که بتوانند از حالت اتوماتیک خارج شوند تا امکان کنترل بیشتر بر عملکرد خودرو را فراهم کنند ، ضمن اینکه مانند یک موتور اتوماتیک عملکرد راننده را تغییر می دهند. انتقال تیپترونیک توسط پورشه ایجاد شده است.

تعمیر و نگهداری خودرو دانستنی های فنی خودرو اجرت تعمیر گیربکس اتوماتیک معایب گیربکس اتوماتیک اصول رانندگی با گیربکس اتوماتیک اطلاعات مفید

مزایای گیربکس اتوماتیک

هر دو گیربکس مزایای منحصر به فرد خود را دارند و تنظیمات ترجیحی در راننده ممکن است متفاوت باشد.

در اینجا چند مزیت ماشین اتوماتیک برای رانندگان آورده شده است:

  • در ترافیک سنگین استفاده از آن راحت تر است. اتومبیل های دستی برای شروع ، توقف و سرعت بیشتر کار بیشتری می گیرند. در ترافیک سنگین ، شروع و توقف یک وسیله نقلیه می تواند خسته کننده باشد. با فشار دادن یک پدال به راحتی می توانید ماشین های اتوماتیک را روشن و متوقف کنید.
  • گیربکس  سریع و روان تغییر می کند. رانندگان مجبور نیستند کار دیگری را انجام دهند تا گیربکس را در اتومبیل اتوماتیک تعویض کنند زیرا این کار برای آنها بصورت خودکار  تغییر می کند. راننده و سرنشینان داخل وسیله نقلیه معمولاً وقتی که سیستم انتقال قدرت در یک گیربکس اتوماتیک تغییر مکان می دهد ،ان را احساس نمی کنند.
  • یادگیری نحوه رانندگی در اتوماتیک راحت تر است. رانندگی با وسیله نقلیه دستی بیشتر از رانندگی با اتوماتیک به تمرین نیاز دارد. اندام بیشتری با کار با ماشین دستی درگیر است. همچنین ، تسلط بر رانندگی در اتومبیل های اتوماتیک زمان کمتری لازم دارد.
  • کاهش خطر توقف. خودرو با گیربکس دستی را می توان به طور تصادفی در یک چراغ جلو توسط راننده متوقف کرد. ماشین مجهز به گیربکس اتوماتیک کمتر متوقف می شوند مگر اینکه ماشین از نظر تعمیرات گیربکس مشکل داشته باشد.

خرابی های رایج گیربکس اتوماتیک

مشکلات گیربکس اتوماتیک می تواند یک دردسر واقعی باشد. اگر موفلر  شما به درستی کار نمی کند یا لاستیک شما به درستی پمپ نمی شود ، اینها مشکلاتی است که قطعاً باید در سریعترین زمان ممکن به آنها رسیدگی شود ، اما در صورت به تاخیر انداختن تعمیر باز هم از خودرو می توان استفاده کرد.

درصورتی که اگر  در گیربکس اتوماتیک شما وجود داشته باشد  می تواند تمام برنامه های شما را برای مدت زمان طولانی لغو کند و بسیار خطرناک باشد.

در ادامه  پنج مورد از رایج ترین مشکلات گیربکس اتومات خواهیم پرداخت.

دو راهی و تردید

این  مشکل معمولاً به عنوان تاخیر بین انتخاب چرخ دنده و زمان شروع حرکت خودرو تجربه می شود. در بیشتر موارد ، این امر به دلیل لیز خوردن کلاچ یا به دلیل عدم فشار کافی مایعات به علت سطح کم مایعات ، یا گاهی اوقات ، به دلیل خرابی پمپ فشار ایجاد می شود.

cvt مخفف چیست انواع گیربکس اتوماتیک بررسی گیربکس cvt بهترین گیربکس اتوماتیک تعمیرات گیربکس اتوماتیک تفاوت گیربکس cvt با تیب ترونیک گیربکس cvt چیست گیربکس DSG گیربکس PDK چیست گیربکس S Tronic چیست گیربکس ایکس ترونیک گیربکس تیب ترونیک گیربکس شیف ترونیک چیست

عدم انتخاب دنده صحیح

این می تواند به دلیل کم بودن مایعات ، چسبیدن یا نقص برقی در شیرها ایجاد شود. یک دلیل احتمالی دیگر می تواند اختالات الکتریکی در سیستم کنترل الکترونیکی انتقال باشد.

تعویض سخت دنده

انواع روغن گیربکس اتوماتیک زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک روغن گیربکس اتوماتیک بی ام و روغن گیربکس اتوماتیک مزدا 3 زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک سراتو آموزش سرویس و نگهداری خودرو دانستنی های فنی خودرو نگهداری گیربکس اتوماتیک رانندگی با گیربکس اتومات جعبه دنده چیست روغن مناسب گیربکس اتومات

این امر معمولاً به دلیل نارسایی سیستم کنترل در تعدیل کلاچ قفل شده مبدل گشتاور است که برای ایجاد لغزش در هنگام تعویض دنده در شرایط رانندگی تهاجمی طراحی شده است.

توقف موتور در  سرعت پایین

شایعترین علت این امر از کار افتادن کلاچ مبدل گشتاور در سرعتهای پایین است. در این حالت ، موتور و گیربکس به طور دائمی در هم قفل می شوند ، که از چرخش دیفرانسیل موتور و گیربکس جلوگیری می کند ، در نتیجه موتور متوقف می شود.

گرمای بیش از حدگیربکس

اگر سطح مایع گیربکس بسیار زیاد یا خیلی کم باشد ،و هنگام حمل بارهای بیش از ظرفیت بکسل گیربکس اتومات  ، این اتفاق می افتد.

دو دنده به طور همزمان انتخاب می شوند

این اتفاق هنگامی می افتد که شیر برقی یک شیفتی با باز شدن دیگری از کار نمی افتد ، یا هنگامی که یک یا چند قرقره سوپاپ در بدنه شیر می چسبد  ، هر دو شرایط  سبب تحت فشار قرار گرفتن  همزمان دو یا چند مدار هیدرولیک می شود.   که معمولاً از انتخاب کامل یک چرخ دنده قبل از انتخاب چرخ دنده دیگر جلوگیری می کند.

صداهای مکانیکی

این یک علامت رایج در گیربکس های اتوماتیک با مسافت پیموده شده است و عمدتاً توسط یاتاقان های فرسوده و  یا سایر اجزای چرخان ایجاد می شود. صداهای معمول شامل صدای غر زدن ، صدای غرش و …  بوده که ممکن است در هنگام حرکت خودرو  با سرعت متفاوت باشد یا نباشد.

مایعات گیربکس محافظ گیربکس اتومات

زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک تعویض روغن گیربکس اتوماتیک هیوندای سوناتا زمان تعویض روغن گیربکس اتوماتیک آزرا تعویض روغن گیربکس اتوماتیک دانستنی های فنی خودرو آموزش مکانیک به زبان ساده آموزش تعویض روغن گیربکس

مایعات گیربکس اتوماتیک مانند روغن موتور در فرمولاسیون ، گرانروی و درجه های مختلفی تولید می شوند. همچنین مانند روغن موتور ، مایعات گیربکس  حاوی مواد افزودنی مانند اصلاح اصطکاک ، مواد ضد کف کننده و مواد شوینده هستند که در نهایت در اثر اکسیداسیون یا و قرار گرفتن  در معرض دمای بالا برای مدت طولانی فرسوده یا تحلیل می روند.

مایعات گیربکس اتوماتیک برخلاف روان کننده های گیربکس دستی ، دو عملکرد را انجام می دهند ، عملکرد اول روان سازی است و عملکرد دوم انتقال نیرو از موتور به سیستم انتقال قدرت از طریق مبدل گشتاور است.

از آنجا که عمل تعویض دنده به حرکت آزاد شاتل سوپاپ ها و دریچه های بررسی در بدنه سوپاپ نیاز دارد ، مایع خراب  و یا کثیف گیربکس می تواند باعث ایجاد دلمه روغنی شود که از حرکت آزاد این اجزای کوچک جلوگیری می کند.

با تعویض مایع و فیلتر دنده اتوماتیک مطابق با برنامه تعمیر و نگهداری خودرو ،  می توان تا حد زیادی از بسیاری از مشکلات ، علائم ، مشکلات ذکر شده در اینجا جلوگیری کرد.

کارستان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.