طرز تهیه آش خیار چنبر, غذای سنتی اصیل

0

آش خیار چنبر یک آش خانگی خوشمزه است که شما می توانید در این بخش طرز تهیه آن را مطالعه کنید. این آش با استفاده از خیار تهیه شده و در آن ترکیبی از بلغور و عدس استفاده می شود.

یکی از انواع آش های سنتی اصیل که طعمی متفاوت و متنوع دارد آش خیار چنبر است. این آش پختی ساده داشته و در این بخش می توانید طرز تهیه آش خیار چنبر را مطالعه کنید. برای آماده کردن این آش نیاز به عدس، بلغور گندم، کشک و … دارید.

طرز تهیه آش خیار چنبر طرز تهیه انواع آش آموزش غذای خوشمزه آموزش غذای محلی آشپزی ساده سریع آشپزی خانگی مجله آشپزی کتاب آشپزی

آش های سنتی ایرانی تنوع زیادی دارند. در هر یک از خطه های ایران آش های محلی مخصوصی وجود دارد که دارای دستور پخت های متفاوتی هستید.

مواد لازم

  • بلغور گندم: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۱ عدد
  • عدس: ۱ پیمانه
  • کشک: به میزان کافی
  • خیار چنبر: ۱ کیلو
  • نعنا داغ: به میزان کافی
  • سبزی  آش: ۲۰۰ گرم
  • سیر داغ و پیاز داغ: به میزان کافی
  • فلفل سیاه و نمک: به میزان کافی

طرز تهیه آش خیار چنبر خوشمزه

برای داشتن این آش خانگی خوشمزه باید پیش از شروع پخت بلغور گندم را بشویید و با مقداری آب خیس کنید. عدس ها را نیز به همین ترتیب شسته و با مقداری آب در حال خیس قرار دهید. حالا پیازها را پوست کرده و ساطوری کنید. پیازها را درون تابه ای به همراه مقداری روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.

حالا باید بلغور و عدس را آبکش کرده و بعد از خارج شدن آب های اضافی آن به پیازها اضافه نمایید. کمی مواد را با یکدیگر تفت دهید. روی مواد کمی آب بریزید. درب قابلمه را قرار دهید و به آن زمانی برای پخت بدهید. حالا نوبت به خیارهای چنبر رسیده و باید به خوبی آن ها را بشویید. خیارها را بعد از پوست کندن نصف کرده و در صورتی که خیارها تخم دارند، تخم های آن را نیز خارج کنید.

در این مرحله از طرز تهیه آش خیار چنبر خیارها را خرد کرده و کنار بگذارید. در ادامه آماده کردن این آش خانگی باید، درون تابه ای مقداری روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. خیارها را به روغن اضافه کرده و مقداری در روغن تفت بدهید. بعد از اینکه خیارها به خوبی نرم شد، به قابلمه آش اضافه کنید. توجه داشته باشید، خیارها نباید بیش از حد نرم و له شوند. در این مرحله نیز سبزی های خرد شده را به مواد آش اضافه نمایید.

مواد آش را باید هر از چند گاهی هم بزنید تا مواد ته نگیرد. حالا مقداری نمک، فلفل و کشک اضافه کنید. برای مزه دار شدن آش و جا افتاده شدن آن باید ۵ دقیقه دیگر زمان بدهید. آش را از روی حرارت برداشته و مقداری پیاز داغ و نعناع داغ به آن اضافه کنید. روی مواد را نیز می توانید با پیاز داغ و سیر داغ تزئین نمایید.

ضمن سپاس از همراهی با این آموزش آشپزی، برای فراگیری پخت انواع آش و سوپ می توانید کلیک نمایید.

 

منبع : آرگا

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.