علایم و عومل خرابی پلوس گیربکس چیست ؟

0

از علائم خرابی پلوس و خطرات رانندگی با پلوس معیوب چه می‌دانید؟

آموزش بازکردن پلوس پژو آموزش تعویض پلوس پراید آموزش تعویض کله پلوس پراید اجرت تعویض گردگیر پلوس ال90 ایرادات پلوس چیست پلوس چیست تشخیص خرابی پلوس پراید علائم خرابی پلوس 206 علائم خرابی پلوس 405 علت بریدن پلوس چیست قیمت پلوس پژو پارس آموزش تعمیر خودرو آموزش عیب یابی خودر

پلوس (drive shaft) یا محور با سرعت ثابت (CV)  یک میله یا قطعه مکانیکی است که به چرخ خودرو متصل می‌شود. پلوس نیروی تولید شده توسط موتور را می‌گیرد و با انتقال آن به چرخ‌ها این نیرو را به نیروی قابل استفاده برای حرکت خودرو تبدیل می‌‌کند. همان‌طور که می‌توان حدس زد، خودرو بدون پلوس مناسب نمی‌تواند حرکت کند، بنابراین تشخیص و تعمیر به‌موقع مشکلات پلوس اهمیت زیادی دارد و لازم است به صداهای تولیدشده از آن گوش دهید.

علائم خرابی پلوس

آموزش عیب یابی ماشین آموش عیب یابی جلوبندی خودرو علائم خراب شدن پلوس آموزش تعویض پلوس پراید آموزش مکانیک خودرو

اگر پلوس خودروی شما آسیب ببیند خودرو به هیچ عنوان حرکت نمی‌کند. خرابی پلوس می‌تواند چند نشانه مشخص داشته باشد که به‌محض تشخیص اولین نشانه‌های وجود ایراد در پلوس باید به فکر تعمیر آن باشید. این علائم عبارتند از:

۱. لرزش هنگام رانندگی

از آنجایی که لرزش خودرو هنگام رانندگی یا توقف خودرو می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد، به همین دلیل این موضوع کمی گول‌زننده است. لرزش خودرو بعد از برخورد با یک چاله بد، جدول، یا سایر اشیاء ممکن است نشان‌دهنده آسیب به محور باشد. اگر این لرزش‌ها بیش از‌ حدِ معمول است، با افزایش سرعت بیشتر می‌شود یا به شما احساس جهش‌های غیرمعمول در زمان رانندگی می‌دهد ممکن است مشکل از پلوس باشد و در صورت آسیب به محور باید آن را عوض کنید. علت این لرزش‌ها هرچیزی که باشد لازم است فوری خودرویتان را مورد بررسی قرار دهید. لرزش‌های زیاد می‌تواند کنترل خودرو را سخت کند.

۲. روغنی شدن داخل یا لبه لاستیک‌ها

مفصل پلوس دارای روکش پلاستیکی حاوی روغن است که در زمان چرخش محور از نشت روغن جلوگیری می‌کند. اگر این روکش پلاستیکی نشتی داشته باشد، نبود مایع روان‌کننده موجب آسیب مفصل پلوس می‌شود. اگر متوجه روغن در لبه لاستیک یا داخل چرخ‌ها شدید، برای سرویس ماشین‌ خود تعلل نکنید. هرچند نشت لاستیک پلوس به معنی آسیب پلوس نیست، اما وجود روغن ناکافی به دلیل نشت، می‌تواند موجب مشکلاتی در آینده شود. به‌همین‌دلیل لاستیک‌های پلوس که در زیر خودرو قرار دارند باید به‌طور مرتب بررسی شوند و در صورت وجود نشت سریع تعمیر شوند.

۳. صدای تق‌تق

گوشتان را برای صداهایی مثل صدای در زدن (تق تق) یا تالاپ تلوپ، به‌خصوص آنهایی که حالت ریتمی دارد، تیز کنید. هرچند این صداها همیشه از پلوس نیست، اما این صداها هر علتی که داشته باشد موضوع جالبی نیست و باید ماشین‌تان هرچه زودتر بررسی شود. ممکن است در زمان جابه‌جایی دنده‌ها این صداها را بیشتر احساس کنید یا به نظر برسد خودروی شما برای گرفتن نیرو جهت حرکت تقلا می‌کند. این موضوع معمولا به دلیل آسیب مفصل پلوس اتفاق می‌افتد که طی آن نیرو به‌خوبی به چرخ‌ها منتقل نمی‌شود. در نهایت بهترین حالت این است که کارشناس نظر قطعی را اعلام کند.

۴. صدای کلیک هنگام دوز زدن

‌این صدای کلیک خیلی بلند است و گاهی حالت ترکیدن دارد. این صدای کاملا واضح و مشخص در زمان دور زدن با خودرو بیشتر خودش را نشان می‌دهد. علت این صداها شل بودن مفصل یک پلوس فرسوده است. مانند سایر علائمی که به آن اشاره کردیم، لازم است بلافاصله بعد از شنیدن این صدا به تعمیرگاه مراجعه کنید.

۵. عدم حرکت خودرو

اگر خودروی شما به‌خوبی استارت بزند، وارد دنده شود و صدای موتور آن معمولی باشد و هیچ اخطار خاصی در چراغ‌های داشبورد مشاهده نکنید اما همچنان خودروی شما حرکت نمی‌کند، این موضوع می‌تواند به شکستگی مفصل پلوس مربوط باشد. در این مورد، اهمیتی ندارد که چقدر پدال گاز را فشار دهید، تنها دور موتور زیاد می‌شود ولی تا زمانی که خودرو تعمیر نشود حرکت نمی‌کند.

۶. تقلای ماشین برای حرکت

محورهای خودرو نسبتاً انعطاف‌پذیر هستند، اما اگر مشکلی ایجاد شود ممکن است در زمان فشار دادن پدال گاز این انعطاف‌پذیری را احساس نکنید و انگار ماشین شما تحت فشار است. در واقع، زمانی که یک محور خم‌شده یا آسیب‌دیده باشد، ممکن است وسیله نقلیه شما شروع به کرنش کند. شما آن را در دنده قرار می‌دهید و بلافاصله متوجه می‌شوید که قدرت به چرخ‌ها منتقل نمی‌شود (یعنی کُند حرکت می‌کند).

۷. ناهماهنگی لنت ترمز

زمانی‌که محور خودرو آسیب‌دیده باشد ممکن است خودروی شما در زمان ترمز گرفتن هم مشکل داشته باشد. لنت‌های ترمز شروع به جابه‌جایی می‌کنند و اگر تعمیرات خودرو انجام نشود ممکن است در نهایت ترمزها به هیچ‌وجه کار نکنند.

دلایل خرابی پلوس

آموزش جلوبندی خودرو ، تعمیرات تخصصی پژو پارس ، اجرت جلوبندی کامل پژو 405 ، قیمت لوازم یدکی پژو پارس ، قیمت کمک فنر جلو سمند ، سایت تخصصی خودرو ، آموزش مکانیک و برق خودرو ، بهترین جلوبندی ساز تهران

مفصل پلوس به طیف وسیعی از مشکلات بسیار حساس است. برخی از رایج‌ترین آنها عبارتند از:

۱. روان‌سازی ضعیف پلوس

مفصل پلوس برای عملکرد مؤثر به روان‌سازی مناسب نیاز دارد. زمانی‌که این مفصل به‌خوبی روغن‌کاری شود انعطاف لازم برای پلوس و حرکت ماشین را فراهم می‌کند. اما اگر این روانسازی مناسب مفصل وجود نداشته باشد، اصطکاک و فشار زیادی را به پلوس وارد می‌کند. همچنین با افزایش احتمال شکستگی مفصل، دیگر ماشین حرکت نمی‌کند.

۲. لاستیک‌های فرسوده

مفصل پلوس توسط یک لاستیک چکمه‌مانند پوشیده شده است که از مفصل پلوس محافظت می‌کند و با حفظ روانسازی آن از ورود آلودگی و ذرات به داخل پلوس جلوگیری می‌کند. این لاستیک‌ها نیمه‌عمر کوتاهی دارند و اگر در معرض اصطکاک و فشار زیاد قرار بگیرند فرسوده می‌شوند. به همین دلیل لازم است به‌طور مرتب بررسی و تعویض شوند.

۳. حمل بار زیاد

مهندسان به‌گونه‌ای محور ماشین و پلوس را طراحی می‌کنند که بتواند بار زیادی را تحمل کند. در واقع محورها (جلو و عقب) وزن ماشین، مسافران و بار را نگه می‌دارند و ارتباط بین چرخ‌ها و ماشین را برقرار می‌کنند. آنها با انتقال نیرو به چرخ‌ها در زمان شتاب‌گیری، مسئول چرخاندن آن هستند. هرچند محورها محکم ساخته شده‌اند اما بار بیش‌ازحد می‌تواند موجب آسیب، ترک برداشتن یا شکستن آنها شود و وجود بار مازاد می‌تواند موجب شکستن پلوس شود و اتصال پلوس این محورها مشکل پیدا کند. برای جلوگیری از این اتفاق باید به میزان محدودیت حمل بار تعیین‌شده توسط کارخانه تولیدکننده خودرو توجه کرد.

تعمیر پلوس و هزینه آن

تعمیرات جزئی یا جایگزینی کامل پلوس امکان‌پذیر است. احتمالا با توجه به مدل خودروی شما و اینکه کدام بخش پلوس آسیب دیده باشد، قیمت تعمیر آن هم متفاوت خواهد بود. به‌عنوان مثال هزینه تعمیر پلوس در خودروهایی مثل پراید، پژو پارس و سمند در سال ۱۴۰۰ با توجه به اینکه کدام قسمت آن نیاز به تعمیر داشته باشد، بین ۵۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان متغیر بود.

پیشگیری از خرابی پلوس

چند روش برای پیشگیری از خرابی پلوس و کاهش هزینه‌های آن وجود دارد. تفاوتی ندارد چه ماشینی داشته باشید، هر چرخ یک محور دارد. پلوس با لاستیک‌های حاوی گریس احاطه شده است. گریس از سایش فلز روی فلز و لاستیک از کثیف شدن روغن جلوگیری می‌کند. فرسایش یا پارگی این لاستیک‌ها می‌تواند روی حرکت خودرو اثر بگذارد که با ایجاد صداهای خاص مشخص می‌شود. یکی از راه‌های حفاظت از آسیب پلوس، بررسی به‌موقع لاستیک‌های اطراف آن است که به هزینه با مراتب کمی می‌توانند تعویض شوند.

خطرات خرابی پلوس

شاید این سؤال برای‌تان ایجاد شود که آیا رانندگی با خودرویی که پلوس آن دچار ایراد شده است خطری دارد یا نه. در پاسخ باید بگوییم، هرچند اگر محور خودرو فقط کمی خم‌شده باشد شاید همچنان بتوانید کم‌کم رانندگی کنید اما درواقع رانندگی با پلوس آسیب‌دیده ایده خوبی نیست. اگر محور خودرو به‌طور کامل آسیب ببیند، ممکن است کنترل خودرو را از دست بدهید.

به‌عنوان مثال هرقدر نشتی ایجاد شده در پلوس جزئی باشد، سطح سیال را کاهش می‌دهد و می‌تواند آسیب‌ها و هزینه‌هایی به مراتب بیشتر از تعویض پلوس به‌همراه داشته باشد. از طرفی آسیب‌های پلوس یا محور خودرو می‌تواند موجب تصادف‌های ناگهانی شود. بنابراین لازم است بررسی‌های مرتب خودرو انجام شود و هرگونه مشکلی بلافاصله برطرف شود.

در آخر

به‌طور خلاصه خرابی پلوس یکی از دلایل مهم لرزش خودرو و شنیدن صدای تق‌تق در ماشین است که می‌تواند موجب دشواری حرکت خودرو یا حتی حرکت نکردن آن شود. پس بار دیگری که متوجه این علائم شدید حتما در گوشه‌ای از ذهنتان حواستان به پلوس خودرو باشد.

شما بگویید، قبل از مطالعه این مطلب چقدر با پلوس آشنایی داشتید و با چه نشانه‌ای متوجه خرابی پلوس ماشینتان شدید؟ در صورت تمایل می‌توانید تجربه و نظرتان را در قسمت ارسال دیدگاه برایمان بنویسید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.