بهترین روش آب‌بندی ماشین صفر چگونه است؟

0

با آب بندی ماشین آشنایی دارید؟ اصلا می‌دانید که دقیقا به چه معناست؟ زمانی که خودرویی صفر می‌خرید، نیاز به آب‌بندی دارید. اما چرا و چطور؟ آب‌بندی یعنی آماده‌کردن موتور و قطعات دیگر خودرویی نو برای استفاده طولانی‌مدت. پس اگر به‌تازگی خودرویی خریده‌اید یا از روی کنجکاوی به‌دنبال یادگیری درباره این مقوله هستید، از شما دعوت می‌کنیم که با ما همراه باشید. در این مقاله می‌خواهیم تمام نکات لازم درباره آب بندی ماشین را برایتان بگوییم.

آب بندی خودرو چیست؟

آب‌بندی خودروی صفر مهم است. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. در واقع با آب‌بندی خودرو باید آن را روی قلق بیاورید و کاری کنید که آماده استفاده مداوم شود. آب‌بندی به تعریف عام یعنی راه‌آمدن با خودرو و قطعات مختلف به منظور آمادگی جهت کارکردن دائمی است. به‌عبارت دقیق‌تر، این کار به معنای مدت‌زمانی است که موتور و قطعات خودرو برای استفاده طولانی‌مدت آماده می‌شوند.

 چرا باید خودرو آب‌بندی شود؟

آب بندی ماشین صفر اهمیت دارد و شامل رسیدگی به بخش‌ها و قطعات مختلف می‌شود. اگر خودروی صفرتان را برای استفاده طولانی آماده نکنید، عمر موتور و قطعات دیگر پایین می‌آید. اگر روند اصولی آب بندی را برای خودرو پیش ببرید، ماندگاری وسیله‌تان بیشتر می‌شود و از هزینه‌های احتمالی در آینده کم خواهید کرد.

نکات مهم درباره آب بندی ماشین صفر

خودروهای امروزی با دقت تولید می‌شوند و روند دقیق‌تری را در بخش‌های مختلف تولید از سر می‌گذرانند اما همچنان امکان وجود اشتباهاتی در مسیر به بازاررسیدن و تولید وجود دارد. پس باید نکته‌ای مهم را آویزه گوشتان کنید. چه نکته‌ای؟ گاهی‌اوقات، قطعات سر جای خود قرار نگرفته‌اند یا برخی پیچ‌ها و قطعه‌ها شُل هستند و نیاز به سفت‌شدن دارند. پس همیشه خودروی صفری را که تحویل می‌گیرید، به‌دقت بررسی کنید.

کاپوت را بالا بزنید و همه‌چیز را زیر نظر داشته باشید. آیا قطعه‌ای شُل شده است؟ چیزی هست که سر جای خود قرار نگرفته باشد؟ حواستان به سیالات خودرو باشد. روغن موتور به‌اندازه است؟ مایعات دیگر در چه سطح و وضعی قرار دارند؟ ممکن است که در این بخش از آب بندی خودرو صفر کیلومتر نیاز به کمک‌گرفتن از کارشناسی خبره یا مکانیکی کاربلد داشته باشید.

بهترین روش آب بندی ماشین صفر

برای اینکه خودروی صفر را آب بندی کنید، نیاز به رانندگی با خودروی خالی با دور موتور و میزان فشار موتور متغیر دارید. یعنی بهتر است که خودرو خالی باشد و در حدود ۳۰۰ کیلومترِ نخست، دور موتور و فشار وارد بر آن متغیر باشد.

رینگ پیستون هم نیاز به آب بندی دارد. برای این کار هم باید دور موتور بالای ۲هزار تا ۳هزار و ۵۰۰ برود. لازمه این کار، فشارآوردن به پدال گاز در زمان حرکت خودروست. بعد از اینکه به پدال گاز فشار وارد می‌کنید، احتیاج به استراحت‌دادن به خودرو خواهید داشت تا آسیب نبیند. موتور باید کمی استراحت کند تا دورش پایین بیاید. اگر با دور بالا به‌طور مدام رانندگی کنید، خودرو آسیب‌های زیادی می‌بیند و فشار قابل‌تأملی را تحمل می‌کند.

 آیا خودروهای صفر کیلومتر امروزی نیاز به آب بندی دارند؟

بعضی از افراد معتقدند که کیفیت و شیوه ساخت خودروهای امروزی نیاز به آب‌بندی آنها را از بین می‌برد. اما این‌طور نیست. موتورهای جدید هم نیاز به این کار دارند. آب بندی ماشین به‌طور صحیح باعث می‌شود که دوام و کارکرد وسیله بهبود و ارتقا پیدا کند. این کار برای هزار کیلومتر نخستی که خودرو می‌پیماید، بسیار ضروری است.

نگاهی به راهنما و کاتالوگ هر وسیله هم می‌تواند به شما در این زمینه کمک کند. در دفترچه راهنمای برخی از خودروهای مدل‌بالا، عدم نیاز به آب‌بندی قید شده است. یعنی اگر خودرویی مانند بعضی از محصولات هیوندا می‌خرید، هیچ نیازی به آب بندی و رسیدگی‌های اولیه نخواهید داشت. اما برای خودروهای دیگر بازار، این کار توصیه می‌شود. پس نگاهی به دفترچه راهنمای خودروهای مختلف داشته باشید و ببینید که توصیه به آب‌بندی‌کردن یا نکردن مطرح شده است یا خیر.

 آب‌بندی قطعات و اجزای مختلف خودرو چگونه است؟

استرس بار پژو پارس استرس بار چیست استرس بار سمند انواع استرس بار قیمت استرس بار 206 نحوه بستن استرس بار معایب و مزایای استرس بار تقویت ترمزها کنترل خودرو بانک اطلاعات خودرو مجله مکانیک مجله خودرو کارستان دانستنی های فنی خودرو

برای ورود به فرایند آب بندی ماشین صفر نیاز به داشتن نقشه و برنامه‌ای دارید که طی آن به قطعات مختلف رسیدگی می‌شود و آنها را آماده رانندگی مدام و دائم می‌کند. آب بندی قطعات گوناگون مطابق زیر است:

۱. موتور را بررسی کنید

بررسی موتور برای آب بندی از نان شب هم واجب‌تر است. پس کاپوت را بالا بزنید و ببینید که همه‌چیز روبه‌راه است؟ باتری درست کار می‌کند؟ سیم‌کشی‌ها درست انجام شده‌اند؟ قطعات مختلف به‌درستی سر جای خود قرار گرفته‌اند؟ اوضاع مخزن آب، لوله‌ها و فیلترها مناسب است؟

۲. به روغن داخل مخازن نگاهی داشته باشید

همیشه روغن‌های مختلف داخل مخازن خودرو را در آب‌بندی بررسی کنید و از محصولات باکیفیت در این زمینه بهره ببرید. روغن‌های بی‌کیفیت روی عملکرد خودرو اثرات منفی می‌گذارند. توصیه‌هایی در زمینه تعویض روغن برای خودروی صفر هم وجود دارد. برخی از کارشناسان می‌گویند که بهتر است، بعد از پیمودن هر ۲هزار کیلومتر، روغن موتور تعویض شود. نخستین‌بار که به موتور فشار بیاید و خراب شود، حتی در صورت تعمیر کامل هم فشارهایی به خودرو و قطعات دیگرش تحمیل می‌شود که جبران‌ناپذیر است.

۳. از روغن موتور مینرال یا معدنی استفاده کنید

برخی معتقدند که بهتر است از روغن موتور مینرال یا معدنی استفاده شود. این را به خاطر بسپارید که توصیه می‌شود تا پیش از ۶۵۰۰ کیلومتر اولیه، برای آب‌بندی موتور از روغن معدنی معمولی استفاده کنید تا موتور دچار افت کمپرس نشود و رینگ پیستون‌ها به‌خوبی دیواره سیلندر را آب‌بندی کنند.

۴. مخازن خودرو را بررسی کنید

برای بررسی خودرو و آب‌بندی قطعات مختلف از جمله مخازن آن نیاز به کسی دارید که این‌چیزها را بداند. پس به مکانیکی مراجعه کنید که ماهر است و کار بررسی مخازن را به او واگذار کنید. لوله‌های مربوط به روغن، مخزن آب شیشه‌ پاک‌کن، آب رادیاتور و مواردی از این دست نیاز به بازرسی دارند. لوله‌های مختلف موجود در بخش‌های گوناگون خودرو هم باید سالم باشند و در آنها خبری از رسوب و شکستگی نباشد.

۵. به گرم‌شدن مقطعی خودرو دقت کنید

باید اجازه بدهید که خودرو گرم شود. چه زمانی؟ قبل از هر بار حرکت در دفعات نخست استفاده از آن در مسیر آب‌بندی و زمانی که مسافت طی‌شده زیر هزار کیلومتر است. بعد از اینکه خودرو را روشن می‌کنید و استارت می‌زنید، زود و سریع به سراغ حرکت‌دادن آن نروید و اجازه بدهید که ابتدا گرم شود.

۶. قطعات متحرک خودرو را بررسی کنید

قطعات مختلف خودرو را بررسی کنید. ببینید که وضعیت میل‌لنگ‌ها و بلبرینگ‌ها به چه ترتیب است. اگر این قطعات کیفیت خوبی نداشته باشند، در دوره آب بندی ماشین با فشاری که به آنها وارد می‌شود، دچار تَرَک‌خوردگی و شکست می‌شوند.

۷. سیستم ترمز هم نیاز به بررسی دارد

روی سطح سیستم ترمز خودروهای صفر لایه نازکی وجود دارد که بعد از طی‌کردن چندکیلومتر نخست از بین می‌رود. با از بین‌رفتن این لایه، وضعیت ترمز در حالت مطلوبی قرار می‌گیرد. در مسیرهای پرپیچ‌وخم و جاده‌های ناهموار بادقت و احتیاط رانندگی کنید و سرعت‌تان را بالا نبرید. در مسافت‌های اولیه به سیستم ترمز فشار نیاورید. ترمزهای ناگهانی و شدید در سرعت‌های بالا به سیستم ترمزتان فشار وارد می‌کنند.

آب ‌بندی ماشین صفر اتوماتیک چگونه است؟

ترتیب احتراق موتور 3 سیلندر موتور 3 سیلندر چیست عملکرد موتور سه سیلندر قدرت موتور سه سیلندر مشخصات موتور سه سیلندر معایب موتور سه سیلندر هزینه تولید موتور سه سیلندر مشخصات موتور TU5 چیست مشکلات موتور TU5 موتور TU5 ساخت کدام کشور هست انواع موتور احتراق داخلی موتور محصولات ایران خودرو چیست موتور سمند سورن چیست اخبار ایران خودرو علیرضا رزم حسینی کیست فرشاد مقیمی کیست مشخصات موتور EC5 معایب و مزایای موتور EC5

یکی از نکات مهم در آب بندی ماشین این است که موتور در سرعت‌های مختلف حرکت کند. بنابراین، در این دوران نباید خودروی اتوماتیک‌تان را روی حالت کروزکنترل بگذارید. قرارگرفتن خودرو در حالت کروزکنترل موجب می‌شود که موتور در دوری یکنواخت کار کند و آمادگی لازم برای استفاده در سرعت‌های مختلف در آن به‌وجود نیاید.

توصیه‌های مهم در مورد آب بندی خودرو و ماشین صفر کیلومتر

با آب بندی ماشین صفر آشنا شدید و تقریبا متوجه شدید که بهترین روش آب بندی ماشین صفر چیست. اما اجازه بدهید که بار دیگر نکاتی مهم را مختصرومفید برایتان فهرست کنیم:

  •       بعد از روشن‌کردن ماشین و استارت‌زدن نباید زیاد گاز بدهید.
  •       ترمزکردن ناگهانی را کنار بگذارید چون به خودرو فشار زیادی وارد می‌شود.
  •       در طول رانندگی با خودروی صفر از شتاب‌گرفتن ناگهانی خودداری کنید.
  •       در جاده‌های گل‌آلود، ناهموار و پرپیچ‌وخم رانندگی نکنید.
  •       به‌مدتی طولانی، سرعت رانندگی را یکنواخت نگه ندارید.
  •       در سرعت‌های بالا با دنده سنگین رانندگی نکنید.
  •       در هزار کیلومتر نخست، یدک‌کش خودروهای دیگر نشوید.

چنانچه این نکات را جدی بگیرید، خودرو به‌خوبی آب‌بندی می‌شود و می‌توانید بدون دغدغه از آن استفاده کنید و مطمئن باشید که به موتورش آسیبی وارد نخواهد شد.

در آخر

دانستن نکاتی درباره آب بندی خودرو می‌تواند به شما کمک کند که وسیله‌تان را برای استفاده طولانی‌مدت آماده کنید و از فشارآمدن به قطعات و بخش‌های مختلف آن هم جلوگیری نمایید. آب بندی برای بیشتر خودروها ضرورت دارد. مگراینکه شرکت تولیدکننده در دفترچه راهنما و کاتالوگ‌ها اکیداً قید کند که نیازی به این کار نیست و در کارخانه ترتیب همه‌چیز داده شده است. نکات دیگری درباره آب بندی ماشین می‌دانید؟ ما را هم در جریان بگذارید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.