کارت شناسایی خودرو چند روزه میاد؟

0

خیلی از ما وقتی به تازگی صاحب ماشین می شویم اطلاعی دقیقی از مدارک ماشین و نحوه ارسال آن نداریم، مثلا کارت شناسایی وسیله نقلیه یا همون کارت ماشین کی ارسال میشه و چند روزه به دستمون می رسه؟ و نحوه ارسالش از چه طریقی است؟

کارت شناسایی ماشین چند روزه میاد؟

مفقود شدن کارت ماشین پیگیری کارت ماشین از ناجا پیگیری تلفنی کارت خودرو کارت خودرو چیست پلیس راهور ناجا خرید و فروش خودرو سامانه پیگیری کارت ماشین

کارت و سند خودرو بعد از خرید از طریق پست به درب منزل مالک فرستاده میشود. سرهنگ منوچهر روحی در گفت و گو با واحد مرکزی خبر با اعلام تعویض پلاک یکی از اهداف مهم است، افزود:” برای تایید و تصحیح بانک اطلاعاتی راهور، سند و کارت خودروها به صورتی پستی به درب منزل مالک خودرو ارسال میشود تا احراز سکونت شوند. اگر کارت خودرو به دست مالک به هر دلیلی نرسد، کارت خودرو برگشتی محسوب میشود و برگشت میخورد.

برای پیشگیری از این روند بهتر است که مالکان خودرو محل سکونت خود را به صورت دقیق و شفاف در سایت پلی راهور ناجا قید کنند. متاسفانه بعضی از صاحبان خودرو، آدرس محل سکونت خود را به اشتباه اعلام میکنند تا در صورت بروز هرگونه اتفاقی امکان در دسترس بودن آن ها به حداقل برسد و مبرا هرگونه اشتباه باشند و این روند باعث برگشت کارت خودرو میشود.

ویرایش دوباره آدرس و مشخصات برای مالکان خودرو
در این راستا اداره راهور ناجا گزینه ای در این زمینه اضافه نموده است که در صورت وارد کردن هرگونه آدرس و مشخصات اشتباهی با کلیک بر روی گزینه ویرایش قادر به تصحیح مشخصات خود اعم از آدرس، کد پستی، شماره تلفن و سایر مشخصات باشند. برای دسترسی به سایت پلیس راهور از طریق لینک زیر اقدام فرمایید:
“آدرس لینک“

کاربر گرامی لطفا توجه داشته باشید در هنگام ورود به سایت راهور حتما از آی پی ایران بایستی وارد شوید در غیر اینصورت صفحه مورد نظر باز نخواهد شد، در صورتی که از قند شکن استفاده می نمایید در هنگام ورود به سایت راهور غیرفعال نمایید.

کارت خودرو، برگ سبز زندگی
به مرور زمان، تکنولوژی جایگاه ویژه ای برای خود پیدا کرده است و شرایط زندگی را برای انسان ها راحت کرده است. البته که وسایل حمل و نقل از این قضیه مستثنی نیستند و با پیشرفت زیادی روبرو شده اند. در این میان خودرو ها جایگاه ویژه تری بین سایر وسایل حمل و نقل پیدا کرده و خانواده ها میتوانند از امکانات این وسیله ها بهره مند شوند. اولین شرط و مهم ترین آن داشتن سند و کارت خودرو میباشد که حکم برگ سبز برای دارنده های خودرو است. کارت خودرو برای هر اتومبیلی جداگانه صادر میشود و هر کارتی نشان دهنده مشخصات خودرو و مالک آن میباشد.

کارت خودرو برگشتی تا سه ما در اداره پست میماند
اگر به هر دلیلی مالکان خودرو موفق به دریافت کارت خودرو از درب منزل نشده اند، کارمند اداره پست موظف است که تا سه بار این مرسوله را تا درب خانه ی فرد بفرستد و همچنین اداره پست مرسوله را میتواند تا ۳ ماه در اداره پست نگهداری نماید تا مالک برای تحویل آن بتواند به اداره پست مراجعه نماید.

بازه زمانی مشخص برای صدور کارت خودرو
برای صدور هر کارتی معمولا یک بازه زمان مشخصی در نظر گرفته میشود که با پیگیری از طریق سامانه رهگیری مرسولات میتوانید از زمان صدور کارت خود آگاه باشید. البته این سامانه امور های مختلفی را برعهده نیز دارد که یکی از این موارد، پیگیری کارت میباشد. برای اینکه از صدور کارت خود آگاه شوید ابتدا وارد سامانه رهگیری مرسولات سازمان شوید سپس وارد قسمت جستجو شوید و بر روی گزینه ی کارت خودرو کلیک نمایید و در نهایت شماره پلاک خودرو خود را در این قسمت وارد نمایید و از نتیجه پیگیری کارت مدنظر آگاه شوید و تا زمانی که کارت خودرو به دست م=شما برسد میتوانید با همین روال از روند دریافت کارت مطلع شوید.

پیگیری کارت خودرو برگشتی از اداره پست
برای پیگیری های بیشتر برای اینکه کارت برگشتی به دست خودتان برسد میتوانید از طریق اداره پست آن را پیگیری نمایید. در ادامه برای انواع پیگیری های کارت خودرو برگشتی توضیحات مختصری داده ایم:

۱٫ سازمان پیگیری مرسولات سازمانی
ابتدا و مهم ترین کار همان پیگیری از طریق سامانه پیگیری مرسوله سازمانی میباشد که در بالا هم ذکر کردیم کارت خودرو برگشتی خود را پیگیری نمایید.
۲٫ ارتباط با واحد ارتباط مشتریان اداره پست
اگر به اینترنت هم دسترسی ندارید میتوانید سوالات خود را از طریق شماره تلفن ۸۴۴۷۰۰۰۰-۰۲۱
واحد ارتباط با مشتریان مطرح کنید و تمامی ابهامات خود را بر طرف نمایید.
۳٫ با کد USSD کارت خودرو برگشتی خود را پیگیری نمایید
همچنین با شماره گیری (*۱۹۳#) میتوانید تمامی مرسولات خود را رهگیری نمایید.

پیگیری کارت خودرو برگشتی از ناجا

پیگیری کارت خودرو
اگر پیگیری از طریق اداره پست به هر نحوی به مشکل برخورد میتوانید از اداره خود ناجا پیگیری خود را انجام دهید. با مراجعه به مراکز شماره گذاری پلیس راهور ناجا پیگیری را با ارائه مدارک خود انجام دهید تا کارت و سند خودرو را تحویل بگیرید.

پیگیری کارت خودرو برگشتی از طریق کد USSD
یک روش دیگر برای پیگیری مرسولات سازمانی مربوط به ناجا و پلیس +۱۰ را نیز میتوانید از طریق شماره گیری کد USSD نیز انجام دهید. کد شماره گیری این کد میباشد: (#۱۱۰*). بعد از اینکه این کد را از طریق تلفن همراه خود شماره گیری کردید برای شما یک منویی نمایش خواهد داد که شامل گزینه های زیر میباشد:
پلیس +۱۰
خدمات راهور
کلانتری و پاسگاه
پلیس آگاهی

با انتخاب گزینه دوم، خدمات راهور از روند پیگیری کارت و سند خودرو خود آگاه شوید و اقدامات لازم را در صورت نیاز انجام دهید. سپس به مرحله بعد میروید و با توجه به نیاز خود گزینه مورد نظر خود را انتخاب نمایید. خدماتی که با آن مواجه میشوید شامل موارد زیر میباشد
خدمات پلیس راهور
خدمات گذرنامه
خدمات پلی فنا و ….

پیگیری کارت خودرو برگشتی از طریق پیامک گذاری
منظور از پیامک همان روش هایی است که از طریق USSD به در بالا اشاره کرده ایم صورت میگیرد و میتوانید کارت و سند خودرو برگشتی خود را پیگیری نمایید.

پیگیری کارت خودرو برگشتی از شهرک آزمایش
پیگیری سند و کارت خودرو برگشتی قبلا در گذشته از همین طریق صورت میگرفت و یکی از مهم ترین روش های پیگیری بود که در گذر زمان تبدیل به مراکز تعویض پلاک شده است و تغییراتی در بخش نرم افزاری و همچنین سخت افزاری صورت گرفته است.

پیگیری کارت خودرو برگشتی از راهور (مراکز تعویض پلاک)
آخرین مورد از مراحل پیگیری سند و کارت خودرو برگشتی از طریق خود اداره پلیس راهور انجام میگیرد. چه زمانی برای این اینکه به اداره راهور صورت میگرد، مناسب است؟ همان ابتدا به اداره راهور مراجعه نمایید، بهتر است ابتدا از طریق ادراه پست پیگیری صورت بگیرد و اگر تا سه ماه نسبت به مرسوله سازمانی اقدامی صورت نگرفت به اداره پلیس راهور ناجا مراجعه و کارت خود را پیگیری نمایید.

سند و کارت خودرو برگشتی
در صورتی که ۶ ماه از زمان صدور کارت نگذشته باشد، مجددا از طریق پست میشود نسبت به ارسال آن اقدام کرد در غیر اینصورت باید برای صدور دوباره کارت و سند خودرو مطابق با پلاک جدید اقدام نمایید. برای اقدام دوباره صدور کارت و سند خودرو مالک یا نماینده قانونی صاحب خودرو با همراه داشتن مدارک به یکی از مکان های مراکز تعویض پلاک مراجعه نمایند.

مدارک لازم برای دریافت سند و کارت برگشتی خودرو
اول از همه مالک و دارنده خودرو باید مدارکی را جهت احراز آدرس محل سکونت خود به مرکز ارائه دهند. در ادامه ما توضیحاتی مبنی بر مدارکی که برای دریافت سند و کارت خودرو نیاز است، اینجا توضیح داده ایم:

احراز محل سکونت خریدار خودرو
در ادامه روش هایی را عنوان کرده ایم که احراز محل سکونت مالک خودرو با این روش ها امکان پذیر است و با ارائه موارد زیر نسبت به دریافت پلاک خودرو و همچنین سند و کارت خودرو اقدام مینمایید.

• ارائه سند منزل مسکونی به نام مالک خودرو نیاز است و همچنین همراه با این سند، یکی از قبوض آب، برق و گاز نیز ضروری است و باید به تاریخ روز ارائه شود.
• ارائه سند اجاره نامه منزل مسکونی به نام مالک خودرو نیاز است و همچنین همراه با این سند، یکی از قبوض آب، برق و گاز نیز ضروری است و باید به تاریخ روز ارائه شود.
• ارائه اصل جواز کسب معتبر به نام مالک خودرو نیاز است و همچنین همراه با این جواز، یکی از قبوض آب، برق و گاز نیز ضروری است و باید به تاریخ روز ارائه شود.
• اگر فرزندان صاحب خودرو محصّل هستند باید گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان خریدار به همراه آدرس محل سکونت والدین ارائه گردد و آدرس محل باید مورد تائید آموزش و پرورش منطقه باشد.
• اگر کارمند دولت و یا نیروهای مسلح باشند، باید نامه ای از اداره محل خریدار با ذکر محل سکونت کارکنان معرفی شود.
• اگر خریدار در محل والدین خود ساکن میباشد باید سند مالکیت چه ملکی چه استیجاری به نام پدر یا مادر خود ارائه نماید. یکی از قبوض آب، برق و گاز نیز ضروری است و باید به تاریخ روز ارائه شود.

• اگر ملک به نام همسر خریدار میباشد باید سند مالکیت چه ملکی چه استیجاری به همسر خود ارائه نماید. یکی از قبوض آب، برق و گاز نیز ضروری است و باید به تاریخ روز ارائه شود.
• در صورت عدم ارائه مدارک فوق الذكر بر اساس محل صدور شناسنامه، باید یکی از قبوض آب، برق یا گاز به تاریخ روز ارائه گردد.
• دفترچه تامین اجتماعی معتبر که مربوط به شهرستان محل اخذ کد پلاک ارائه شود و یکی از قبوض آب، برق و گاز نیز ضروری است و باید به تاریخ روز ارائه شود.
• به تایید شورای محل یا روستا برای افراد شهری یا روستاهای مرزی نیاز است و همچنین افرادی که در زمان جنگ به شهر های دیگر منتقل شده اند و دارای محل تولد مغایر با والدین خود میباشند.
• به تایید شورای محل یا روستا برای منازل اوقافی و روستایی نیاز است و همچنین نامه رسمی از ادارات عشایر و امور روستایی سازمان جهاد کشاورزی برای عشایر با نظر مدیر فنی.
• در ارتباط با کارخانه ها، شرکت ها، سازمان ها، اساسنامه ها و بریده روزنامه های رسمی که حداکثر دو سال از ثبت آن گذشته باشد نیاز میباشد و بر اساس شهرستان محل ثبت شرکت با ذکر آدرس دقیق محل فعالیت اقدام گردد.
به دو تذکر زیر توجه کنید

تذکر اول: کارکنان مراکز تعویض پلاک باید مدارک احراز سکونت به شرح فوق را از مالکان دریافت نمایند و حق هیچ گونه دخالت در این خصوص را ندارند.

تذکر دوم: اگر پلاک آزاد و یا نصبی در سامانه شماره گذاری گزارش شود، دلیل بر احراز محل سکونت منزل مسکونی مالک نمیباشد.

تغییر محل آدرس سکونت مالک خودرو
اگر به مکانی جدید تغییر سکونت داده اید، برای پیگیری و اصلاح اطلاعات کارت و سند خودرو خود باید مدارک زیر را جمع آوری نمایید:

مالک یا نماینده قانونی وی باید همراه خودرو باید طی مراحل قانونی حضور به عمل رسانند.
اصل مدارک شناسایی معتبر مانند کارت ملی، شناسنامه و یا وکالت نامه برای نماینده قانونی وی به همراه مدارک شناسایی نماینده قانونی نیاز است.
اصل کارت مشخصات خودرو
اصل سند فروش کارخانه سازنده (تولید داخل).
مدارک مبنی بر احراز سکونت مالک در آدرس اعلام شده
بیمه نامه شخص ثالث
اصل سند مالكيت خودرو صادر شده توسط پلیس راهور ناجا
ارائه برگ معاینه فنی که از مراکز مکانیزه مجاز برای خودروهای شخصی و دولتی صادر شده است و بیش از ۴ سال از زمان تولید این خودرو ها میگذرد و بیش از یک سال از تولید خودروهای عمومی میگذرد.
ارائه گواهی مفاصا حساب از اجرائيات در صورت عدم پرداخت وجوه جرائم معوقه.
بابت هزینه اصلاح مشخصات خودرو از طریق دستگاه های کارت خوان مستقر در مراکز تعویض پلاک نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید. مبلغ واریزی ۵۵۰۰۰۰ ریال میباشد.
بابت هزینه صدور و ارسال کارت مشخصات هوشمند خودرو برابر تعرفه مصوب شرکت پست ج.ا.ا. از طریق دستگاه های کارت خوان مستقر در مراکز تعویض پلاک نسبت به پرداخت آن اقدام نمایید.

اگر ثبت اشتباهی از جانب کارکنان تعویض پلاک یا شماره گذاری مبنی بر مشخصات خودرو صورت بگیرد وجه ای از مراجعه کننده دریافت نمیکنند.

لیست مراکز شماره گذاری و تعویض پلاک در تهران
برای شماره گذاری و همچنین تعویض پلاک در تهران مراکزی در نظر گرفته شده است:
• میثم: کیلومتر ۱۷ جاده مخصوص کرج-خیابان دارو پخش خیابان روز دارو (۱۱–۴۴۹۸۶۰۰۰)
• خاوران: کیلومتر ۱۰ جاده خاوران-بعد از سه راه خاور شهر (۳۳۸۵۱۳۳۲)
• الغدیر: یافت آباد-بلوار الغدیر-خیابان اکبر حسینی (۶۶۱۳۳۶۹۳)
• یادگار امام (ره): اتوبان یادگار امام-خیابان زنجان شمالی-جنب ستاد ترخیص خودرو (۶۶۲۵۶۷۲۹)
• اتحاد: تهرانپارس-حکیمیه-خیابان اتحاد-اتحاد ۵ غربی (۷۷۳۹۳۰۳۰)
• واحد شماره گذاری مستقر در شرکت ایران خودرو: کیلومتر ۱۴ جاده مخصوص کرج-مرکز شماره گذاری مستقر در شرکت ایران خودرو (۴۴۹۳۴۴۴۵)
• واحد شماره گذاری مستقر در شرکت سایپا: کیلومتر ۱۱ جاده مخصوص کرج- مرکز شماره گذاری مستقر در شرکت سایپا (۴۴۹۰۶۶۱۰)
• واحد شماره گذاری مستقر در شرکت آسان موتور: کیلومتر ۸جاده مخصوص کرج-مرکز شماره گذاری شرکت آسان موتور (۴۸۶۴۵۷۴۷)
• خلیج: کیلومتر ۷ جاده قدیم کرج-بلوار خلیج فارس- خیابان رهنما- جنب ستاد ترخیص خودرو (۶۶۲۶۰۲۶۲)
• چیتگر: کیلومتر ۱۲ جاده مخصوص کرج (۴۴۹۰۱۹۲۹)
ساعات کاری مراکز تعویض پلاک
کلیه مراکز تعویض پلاک تهران و مراکز استانها از شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۰۰ الی ۱۴:۰۰ و پنجشنبه ساعت ۷:۰۰الی ۱۲:۰۰ مشغول به فعالیت هستند.

منبع:تست درایو

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.