تفاوت والئو ها و ساژم ها در چیست؟

0

هر آنچه درباره ایسیو(ECU) پراید و محل نصب آن باید بدانید:

پراید های انژکتوری و نیمه انژکتوری:

پراید هایی که از سال ۸۲ شروع به کار کردند به صورت انژکتوری و قبل از آن پراید ها کاربراتوری بودند . اولین سری از پراید هایی که انژکتوری شدند به آنها نیمه انژکتور میگفتند زیرا در واقع کویل آن ها شبیه دلکوی بود و در مدل کاربراتوری مورد استفاده قرار می‌گرفتند. .به این دلیل بود که بعضی از تعمیرکار ها به آنها پراید نیمه انژکتوری میگفتند در حالیکه آنها نیز انژکتوری و همچنین سیستم سوخت رسانی آنها پلاتین نمیباشد.

ایسیو ای که بر روی پراید نیمه انژکتوری نصب می شوند را ایسیو(ECU) زیمنس طرح کیا یا ایسیو زیمنس کیا قدیم می گویند.

برای  مطالعه مقاله بسیار کامل و جامع کامپیوتر ماشین یا ایسیو چیست بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

کامپیوتر ماشین چیست؟

ایسیو زیمنس طرح قدیم کجا نصب میشود  :

محل نصب ایسیو زیمنس طرح قدیم که بر روی پراید های نیمه انژکتوری نصب شده است، داخل کابین سرنشین زیر داشبورد سمت راننده و به عبارت ساده تر زیر قاب فرمان می باشند.

بعد از نصب ایسیو(ECU) در زیر قاب فرمان، دسته سیم آن به سمت محفظه موتور می رود و انژکتور ، کوید و سنسور ها به ایسیو(ECU) متصل می شوند .

 انواع ایسیو پراید  ecu پراید کجاست  آموزش ریمپ ECU پراید  بی کد کردن ECU پراید  قیمت ecu پراید  قیمت ecu پراید زیمنس  ecu چیست  ecu ساژم پراید  آموزش آپدیت ecu خودرو  آموزش تعمیر ecu  آموزش تعمیرات ecu  معایب پراید نیمه انژکتور  پراید نیمه انژکتور مدل 82  نقشه ایسیو زیمنس بایفیول  علت گاز خوردن پراید زیمنس  نقشه سیم کشی پراید زیمنس  تعمیرات تخصصی  تعمیرات تخصصی ecu  تعمیرات تخصصی پراید  تفاوت پراید ساژم و زیمنس  ترتیب چیدن وایر پراید ساژم  انواع ECU خودرو  معایب ایسیو ssat  نقشه ایسیو ssat  فلشدار کردن ایسیو SSAT پراید

ایسیو ساژم:

بعد از ایسیو طرح قدیم کیا یا نیمه انژکتوری ها یکسری کامپیوتر ساژم بر روی پرایدها نصب شد که به آنها پرایدهای انژکتوری گفته شد و دیگر از اصطلاح پراید نیمه انژکتوری استفاده نشد.

استفاده از ایسیوهای ساژم در آن سال ها رایج بود و بر روی همه خودروها داخلی نصب می‌شدند و شرکت های ایران خودرو و سایپا آنها را وارد و آن ها را بروی خودروها نصب می کردند.لازم به ذکر است هیچ کدام از شرکت های داخلی این قطعه را تولید نکرده و تمامی ایسیو ساژم و والئو ها وارداتی بودن.

تفاوت والئو ها و ساژم ها در چیست؟

آموزش تعمیر ecu آموزش تعمیر ECU زیمنس آموزش تعمیر کامپیوتر سفری آموزش مکانیک و برق خودرو انواع سوکت های ECU پایه های سنسور در ایسیو مشخصات فنی ecu پایه های ایسیو زیمنس پین های ایسیو ساژم سوکتهای ای سی یو

تنها تفاوت والئو ها و ساژم ها این نکته می باشد که والئو ها دارای فن دو سرعته و ساژم ها فن تک سرعته می باشند.

همچنین محل نصب کامپیوتر آنها نیز داخل کابین سرنشین زیر قاب فرمان‏ سمت راننده می باشد و از آنجا به سیستم برق ماشین داخل محفظه موتور با سیم کشی وصل میشود.

ایسیوهای والئو و ساژم پراید از سال ۸۳ ، ۸۴ و ۸۵ و ۸۶ بعضا بر روی خودرو های پراید نصب شدند.

همچنین قابل ذکر است که ایسیوهای ساژم و والئو پراید به صورت دوگانه سوز نیز تولید می شدند که ایسیو گاز آنها نیز دقیقاً کنار ایسیو(ECU) بنزین زیر قاب فرمان نصب می‌شدند .

انواع ایسیو والئو پراید عبارتند از:

  • ایمو دار(سیستم ضد سرقت)
  • بدونه ایمو

تاریخچه ایسیو زیمنس ها و انواع آن ها :

بعد از سال ۸۶ بر روی تمامی پراید ها ایسیو زیمنس نصب شد که انواع آن ها عبارتند از :

  • زیمنس با کانتیننتال
  • زیمنس VDO

بعد از سال ۸۷  بر روی تمامی پراید ها زیمنس نصب شد با این تفاوت که زیمنس های دوگانه دیگر ایسیو گاز جداگانه نداشته و ایسیو گاز و بنزین آنها در یک مکان می باشد و محل نصب آنها نیز در زیر قاب فرمان داخل کابین سرنشین نصب می شود.

ایسیو بوش و محل نصب آن ها در پراید:

سال های ۸۹ و ۹۰ و۹۱ ۹۲ یکسری ایسیو بوش بر روی پراید نصب شد که برای پراید های تک سوز و دوگانه سوز مورد استفاده قرار می گرفت.

در خودرو های تک سوز مدل ۸۸و۸۹و۹۰و۹۱و۹۲ کامپیوتر پراید که سمت شاگرد زیر داشبورد نصب میشود بوش m7.9.7 است و دوگانه ها نیزm7.4.11  می باشد .

زیمنس های کروز یا زیمنس های شبکه :بعد از سال ۹۲باز هم بر روی پراید ها زیمنس نصب و دیگر از بوش استفاده ای نشد و تنها تفاوت ماجرا تولید شدن این قطعات توسط شرکت کروز به صورت تک سوز و دوگانه سوز بود و دیگر از  زیمنس ویدئو استفاده نشد ، که به آن ها زیمنس های کروز یا زیمنس های شبکه میگفتند و محل نصب آنها نیز تا همین امروز که تولید می شوند داخل کابین زیر قاب فرمان بالای پدال گاز و ترمز می باشد.

زیمنس های بایفیول:

ماشین های گازسوز سال ۸۸ به بعد زیمنس هایی که دوگانه سوز بودند و بر روی پراید نصب میشدند را با نام زیمنس های بایفیول به معنای دو سوختی نام می بردند .

یک نکته مهم که احتمالا از آن اطلاع نداشته باشید این است که به غیر از ایسیو موتور پرایدها هیچوقت به صورت اتومات تولید نشدند که گیربکس داشته باشند و یک یونیت ایربگ بر روی پراید ها وجود دارد که به آنها کامپیوتر ایربگ می گویند و وظیفه اصلی آن کنترل کیسه هوا و کمربندهای کشنده است که محل نصب آن ها زیر کنسول وسط (بین دو صندلی جلو ) می باشد.

قابل ذکر است که بعد از سال ۸۹ که پراید ها نیز موظف به نصب سیستم abs شدند کامپیوتر abs نیز بر روی ماشین ها قرار گرفت و محل قرارگیری آنها نیز داخل محفظه موتور چسبیده به بدنه ی کابین سمت راننده می باشد .

ایسیو ssat پراید :

 انواع ایسیو زیمنس  ایرادات ایسیو زیمنس  ایسیو زیمنس چیست  پایه های ایسیو زیمنس  رفع مشکلات ایسیو زیمنس معمولی  نقشه ایسیو زیمنس بایفیول  ایسیو زیمنس دوگانه  آموزش تعمیر ایسیو زیمنس  تعمیر ایسیو زیمنس پژو 206  آموزش فلش دار کردن ایسیو  فلش زدن به ایسیو زیمنس  دانلود ایسیو چیست  دانلود ایسیو زیمنس  انواع ایسیو پژو 206  انواع ایسیو پراید  پایه های سنسور در ایسیو  تعمیر ایسیو خودرو  ECU  ecu چیست  ecu خودرو  ECU زیمنس  آموزش آپدیت ecu خودرو  آموزش تعمیر ecu  آموزش تعمیرات ecu  آموزش تعمیر ECU زیمنس

ssat در سال های ۹۵ به بعد بر روی بعضی از پراید ها نصب شده است که داری دو مدل سیستم ضد سرقت می باشند. سیم کشی های این سیستم ها کاملا مجزا و متفاوت می باشند و نمیشود به جای یکدیگر مورد استفاده قرار گیرند. ولی از نظر بدنه و سوکت ها بسیار شبیه به زیمنس ها می باشد ولی از نظر برنامه کاملا متفاوت هستند.

جدیدا زینمس ها را تبدیل و به جای ssat  مورد قرار میدهند.
سیستم های ضد سرقت ssat  ها نیز به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از :

  • ssat  فلش دار (Ic فلش خارجی دارد )
  • ssat  بدون فلش دار (Ic فلش خارجی ندارد )

ssat ها به دو مدل اصلی تقسیم میشوند که عبارتند از:

  • Cim
  • Can

که هر دو مدل مانند زیمنس های دیگر داخل کابین سرنشین زیر پا به فرمان دقیقاً بالای پدال کلاژ نصب می شوند .

تذکر : پیشنهاد ما به شما کاربران و صاحبین خودرو پراید بعد از سال ۹۵ این است که ایسیو Ssat و LZNF خود را با زیمنس های CGE تعویض و با تغییر سیم کشی های لازم خیال خود را از بابت مشکلات احتمال راحت نماید .

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.