طرز تهیه یتیمچه نیشابوری (مشهدی) ؛ سنتی
یتیمچه نیشابوری یکی از غذا های بسیار خوشمزه مشهدی می باشد که خیلی ساده و خوشمزه است و با انواع حبوبات تهیه می شود.
در این غذا از کشک و نعنا داغ استفاده می شود و کنار نان تازه و سبزی خوردن بیشتر سرو می شود. در تهیه این یتیمچه نیشابوری از بادمجان استفاده می شود می توانید گوجه خرد شده را روی یتیمچه نیشابوری بریزید و میل کنید. اگر به دنبال یک غذای جدید و خوش طعم است و شما می توانید به عنوان شام یا نهار این غذای خوشمزه را تهیه کنید. امروز طرز تهیه یتیمچه نیشابوری را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم :
نخود | ۱/۲ پیمانه |
لوبیا قرمز یا چیتی | ۱/۲ پیمانه |
عدس | ۱/۲ پیمانه |
بادمجان | ۳ عدد |
پیاز | ۲ عدد |
گوجه خرد شده | ۲ عدد |
کشک و نعنا | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه :
مرحله اول: آماده سازی مواد
ابتدا باید از شب قبل نخود و لوبیا را خیس کنید و چندین بار آب آن را تعویض کنید تا هم نفخ آن نیز گرفته شود و راحت تر پخته شود. عدس را نیز ۱ ساعت قبل از غذا خیس کنید. نخود و لوبیا را داخل زودپز یا قابلمه بریزید و به همراه کمی آب بگذارید تا پخته شود. عدس را نیز جداگانه بپزید.
مرحله دوم: پخت بادمجان
بادمجان ها را پوست بگیرید و خرد کنید و به همراه کمی نمک و آب خیس کنید و برای ۲۰ دقیقه زمان دهید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود و بعد آبکش کنید و بشورید و روی یک دستمال پهن کنید و به همراه کمی روغن بادمجان ها را سرخ کنید و جدا قرار دهید.
مرحله سوم: تفت دادن پیاز
پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه زردچوبه و کمی روغن داخل قابلمه تفت دهید تا سبک شود و بعد حبوبات و عدس را اضافه کنید و روی مواد کمی آب بریزید و بگذارید تا پخته شود.
مرحله چهارم: تهیه یتیمچه نیشابوری
در ۲۰ دقیقه آخر باید بادمجان سرخ شده و گوجه خرد شده را به یتیمچه نیشابوری اضافه کنید و زمان دهید تا مواد غلیظ شود و مزه ها به خورد هم برود و بعد داخل کاسه بریزید و به همراه کشک رقیق شده و نعنا داغ سرو کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت یتیمچه نیشابوری با حبوبات و کشک
- نعنا را به همراه روغن برای چند ثانیه تفت دهید تا تلخ نشود و روی یتیمچه نیشابوری بریزید.
- می توانید از لوبیا چیتی یا سفید استفاده کنید.
- می توانید بجای بادمجان از کدو نیز استفاده کنید.
- برای این که یتیمچه نیشابوری خوشمزه تری داشته باشید می توانید از عصاره گوشت یا آب قلم استفاده کنید.
منبع :پارسی دی