دلایل چشمک زدن چراغ روغن خودرو چیست ؟

0

در این پست یک مطلب با عنوان علت چشمک زدن چراغ روغن را مطالعه خواهید کرد.

از موارد مهم که در مانیتور خودرو نشان داده می‌شود، روشن شدن و چشمک زدن چراغ روغن ماشین است که به چند علت مانند کم شدن سطح روغن، یاتاقان، اویل پمپ، فیلتر روغن و … این اتفاق صورت می‌گیرد.

در صفحه نمایش یا مانیتور خودرو در کنار نمایشگر سرعت، علامت‌هایی وجود دارد که تا زمانی که خودرو در حالت عادی و سلامت باشد، آن علامت‌ها خاموشند و به چشم نمی‌آیند. زمانی که خودرو دچار مشکل فنی شود؛ معمولا در صفحه نمایش، علامت مخصوص به آن قسمت خودرو روشن شده و به رنگ نارنجی یا قرمز در می‌آید. یکی از موارد مهم که باید به آن توجه شود روشن شدن و چشمک زدن چراغ روغن ماشین است که بسیاری افراد آن را به اشتباه با چراغ چک موتور اشتباه می‌گیرند. علامت مخصوص روغن در صفحه نمایش معمولا به شکل یک روغندان است.

علت روشن شدن و چشمک زدن چراغ روغن ماشین

روشن شدن چراغ روغن نباید نادیده گرفته شود مخصوصا زمانی که خودرو در حرکت است و چراغ روغن روشن می‌شود. در این زمان باید حتما خودرو را سریعا پارک و خاموش کنیم و به عیب یابی آن بپردازیم.
در ادامه به مواردی که باعث روشن شدن و چشمک زدن چراغ روغن ماشین می‌شوند و روش عیب یابی این مورد می‌پردازیم.

۱. کمبود روغن

از دلایل عمده روشن شدن چراغ روغن، کمبود سطح روغن است. روغن خودرو حتما باید در بازه زمانی مشخصی چک شود تا از میزان روغن در خودرو اطلاع داشته باشیم. این بازه حدودا یک بار در ماه است.
دقت کنید که؛ روغن خودرو را نباید زمانی که خودرو روشن است یا زمانی که خاموش است ولی مدت زمان کوتاهی از خاموش کردن آن گذشته است چک شود. باید حتما خودرو سرد باشد تا میزان دقیق روغن را نشان دهد.
اگر روغن خودرو کمبود داشت با روغن مناسب آن کمبود را جبران کنید.

۲. مرغوبیت روغن موتور

همانطور که می‌دانید، روغن نقش خنک کنندگی موتور و روان کاری در قطعات موتور را دارد و موتور خودرو نیز حکم قلب خودرو را دارد. بنابراین برای سلامت خودرو باید حتما به آن توجه داشت. زمانی که روغن مرغوب نباشد عمل روان کاری و خنک کنندگی به مشکل خورده و بین قطعات خودرو اصطکاک ایجاد می‌شود که بسیار مخرب است و در این زمان چراغ روغن روشن می‌شود.

۳. ایجاد مشکل در فیلتر روغن

فیلتر روغن باید محکم و به درستی بسته شود تا بتواند به خوبی روغن را از فیلتر عبور داده و روان کاری و خنک کنندگی را انجام دهد. اگر فیلتر به درستی بسته نشده باشد، باعث نشتی روغن می‌شود. در نتیجه سطح روغن پایین می‌رود و چراغ روغن روشن می‌شود.
جنس فیلتر روغن نیز بسیار مهم است. اگر فیلتر از جنس مرغوب نباشد سرعت چرخش روغن درون موتور کم شده، سطح فشار روغن پایین می‌آید و باعث روشن شدن و چشمک زدن چراغ روغن ماشین می‌شود.

۴. مخلوط شدن آب یا بنزین با روغن

مخلوط شدن آب یا بنزین با روغن، از دیگر علت‌های روشن شدن چراغ روغن است. زمانی که آب یا بنزین با روغن ترکیب شود از مرغوبیت روغن کاسته شده، عمل روان کاری و خنک کنندگی به خوبی انجام نمی‌شود و اصطکاک ایجاد می‌گردد که این موضوع باعث روشن شدن چراغ روغن می‌شود.

عمده‌ترین دلیل مخلوط شدن آب یا بنزین با روغن، خرابی یا سوختن واشر سر سیلندر خودرو

است. در خودرو‌های امروزی که اکثرا انژکتوری هستند، ایجاد مشکل در انژکتور باعث این اختلاط و روشن شدن چراغ روغن می‌شود.

۵. اویل پمپ یا پمپ روغن

روغن به خودی خود درون موتور نمی‌تواند به گردش در آید و به یک نیرو برای به گردش در آمدن نیاز دارد. این نیرو توسط موتور تامین می‌شود و اگر دینام و تسمه پروانه درست عمل نکنند، گردش روغن دچار مشکل شده و باعث می‌شود تا فشار روغن در قسمت‌های مختلف کم شده و چراغ روغن روشن شود.
در این موقعیت نباید سریعا اقدام به تعویض پمپ کرد؛ قبل از تعویض آن باید ابتدا بلبرینگ، تسمه و پولی پمپ تست شود و در صورتی که این قطعات سالم بودند، آن وقت برای تعویض اویل پمپ اقدام گردد.

۶. یاتاقان

یکی از پر هزینه‌ترین مشکلاتی که می‌تواند برای خودرو به وجود بیاید ایجاد مشکل در یاتاقان است که باعث روشن شدن چراغ روغن می‌شود و حتما باید توسط تعمیرکار تعمیر یا تعویض شود.

جمع بندی

گاهی در دورموتورهای بالا و کم شدن دور موتور، چراغ روغن ماشین، روشن و خاموش می‌شود که حتما باید به آن توجه نمود و سریعا خودرو پارک شود و عیب یابی انجام گیرد. در واقع باید گفت که روشن شدن و چشمک زدن چراغ روغن ماشین، به منزله‌ی اعلام خطر است و برای مدیریت هزینه‌ها و اتفاق‌های پیش رو حتما باید جدی گرفته شود.

کارستان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.