طرز تهیه حلیم خونگی خوشمزه +مواد لازم

0

در این گزارش سعی می کنیم شما را با  نحوه پخت حلیم گندم آشنا کنیم.

 

مواد لازم حلیم خونگی:

گندم : ۳۰۰ گرم

گوشت : ۳۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

زرد چوبه : نصف ق چ

نمک : ۱ ق چ

روغن یا کره :به مقدار لازم

آب : تقریبا ۱۰ لیوان

شکر و دارچین : به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم خونگی :

بیشتر برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده مخصوص حلیم استفاده میکنن.

اما اگر گندم  پوست کنده در دسترس نداشتین میتونین گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم از آبکش رد کنید تا پوست های آن گرفته بشه .

ابتدا گندم را ۵ تا ۷ ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش بشه.

اینجوری مدت طبخ کوتاهتر میشه ( می تونید از بلغور گندم استفاده کنید سایز خیلی ریز نباشه چون له میشه همون سایز وسطش خوبه .)

گوشت ( میتونه مرغ یا ماهیچه یا بوقلمون باشه ) را همراه با ۳ لیوان آب و پیاز , زردچوبه میپزیم شعله اجاق ملایم باشه .

وقتی گوشت پخت رشته رشته کنید ….

گندم را با ۵ لیوان آب در قابلمه دیگر بریزین و روی اجاق بزارید و با شعله ملایم انقدر بپزید تا نرم شود و دانه های آن له شوند.

دقت کنید که ته نگیره هرچند دقیقه ای هم بزنید .اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذشت کمی آب گرم یا آب گوشت یا مرغ پخته شده را بهش اضافه کنید خیلی بهتره….

دقت کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن به صورت پوره نرم شوند . اگر گندم با پوست مصرف کرده اید حالا باید پوست آن را با کمک یک آبکش جدا کنید .

بعدش که خنک شد توی غذاساز ریختم که خوب له بشه یا اینکه با گوشکوب برقی یا مخلوط کن له کنید .

دوباره توی قابلمه ریختم و گوشت هم رشته رشته کردم بهش اضافه کردم .

دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته نگیرد .حلیم باید نه زیاد سفت و نه زیاد شل و آبکی باشد.

پس از اماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین , روغن حیوانی یا کره داغ و کنجد و پودر نارگیل و شکر تزئین کنید ….نوش جان

 

کارستان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.