تغذیه مناسب در هنگام کرونا چیست؟
برنامه غذایی متنوع و سالم میتواند سیستم ایمنی بدن ما را بهتر کرده و در بهبود سلامتیمان نقش مؤثری ایفا کند. سعی کنید در برنامه غذایی خود از مواد مغذی استفاده کنید که دارای اسید چرب امگا ۳، آهن، منیزیم، روی، ویتامین سی و سلنیوم هستند.
متخصصین تغذیه برای رفع کمبود ویتامین B6 ,B۱۲ ,A ,D و مواد موردنیاز بدن، مکملهای مختلفی را تجویز میکنند اما بسیاری از این مواد را میتوان در منابع غذایی مختلف پیدا کرد.
در ادامه منابع غذایی ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز بدن را شرح میدهیم:
• منابع غذایی روی شامل موز، تخممرغ، محصولات لبنی، مرغ، شیر و گوشت بدون چربی است.
• از منابع غذایی منیزیم میتوان به سبزیهای دارای برگ سبز و غلات سبوسدار اشاره کرد.
• ویتامین E را میتوان در جوانهها، بادامزمینی و روغنها یافت.
• منابع غذایی ویتامین A شامل جگر، ماهی، زرده تخممرغ، هویج، فلفل، اسفناج و کدو حلوایی میشود.
در خصوص رژیم غذایی مناسب برای دوران کرونا اینگونه گفته است:
تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مصرف کافی روی، آهن و ویتامینهای C، B۶، B۱۲، A و E برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است.
در این میان، ویتامین C یکی از اصلیترین ویتامینهای محلول در آب است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است. مقدار مجاز توصیه شده روزانه این ویتامین به صورت روزانه ۹۰ میلیگرم برای آقایان و ۷۵ میلیگرم برای بانوان است.
خوردن خوراکیهای زیر برای دریافت ویتامینهای عنوان شده مفید هستند:
♦ میوههای تازه: سیب، موز، توتفرنگی، آناناس، پرتقال، خربزه و طالبی
♦ سبزیجات تازه: فلفل دلمهای، سیر، کلمپیچ، کلمبوکلی و حبوبات مانند لوبیا و عدس
♦ غلات و مغزهای کامل: جو دوسر، گندم، برنج و سیبزمینی
چربیهای اشباع نشده: موجود در ماهی، آجیل، سویا، روغن ذرت و روغن آفتابگردان
♦ مغزهایی مانند بادام، نارگیل و پسته
♦ گوشت قرمز یک یا دوبار در هفته
♦ نوشیدن روزانه بین ۸-۱۰ لیوان آب
توصیه کلی متخصصین تغذیه این است که در برنامه غذایی خود نه کمبودی داشته باشید و نه در مصرف مواد غذایی خاصی زیادهروی کنید. بنابراین، در انتخاب مواد غذایی خود تعادل داشته باشید و رژیم غذایی سرسختانه و خودسرانه را از برنامه غذایی خود حذف کنید. چراکه ممکن است با رعایت رژیمهای غذایی سختگیرانه میزان کالری مورد نیاز بدنتان تأمین نشود و این کمبود روی سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد. ضعف در سیستم ایمنی مساوی است با افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا.
چه غذاهایی نخوریم؟
- چای پر رنگ، قهوه، شکلات و نسکافه.
- نوشیدنیهایی مانند نوشابههای گازدار، آبمیوههای صنعتی
- انواع ترشی، شوری و غذاهای کنسرو شده
- غذاهای پرچرب و سرخ شده مانند انواع کوکو، کتلت، سیب زمینی سرخ شده و پنیر پیتزا
- قند و شکر
- ادویههای تند و محرک
- کاهش مصرف لبنیات و شیر. این مواد غذایی منجر به ایجاد موکوس در سیستم تنفسی بدن خواهند شد. البته مصرف پروبیوتیک آن در دوران کرونا توصیه شده است.
- غذاهای سنگین و حجیم
در صورتی که میخواهید در این دوران از رژیم غذایی خاصی مثل رژیم غذایی لاغری تبعیت کنید، حتماً زیر نظر متخصص تغذیه این کار را انجام دهید.