طرز تهیه آش ترش زنجان چیست ؟
آش ترش زنجان یکی از آش های سنتی زنجان است که طعم و بوی عالیی دارد .
مواد لازم برای 5 نفر :
پیاز :2 عدد متوسط
هویچ حلقه شده : 150 گرم
مغز بادام : 30 گرم
مغز فندق : 30 گرم
آلوچه ترش و ریز : 100 گرم
سبزی آش ( تره ، جعفری ، اسفناج ، گشنیز ، شوید ) : 750 گرم
سیب زمینی خرد شده : 150 گرم
آلوچه خورشتی درشت : 80 گرم
آلبالوی خشک : 50 گرم
لوبیا چیتی و نخود : 200 گرم ( پخته شده )
عدس : 100 گرم
مغز گردو : 50 گرم
رشته اش : 250 گرم
لبوی پخته : 75 گرم
زردآلوی خشک : 50 گرم
زردچوبه : 2 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری
رب انار ترش :50 گرم
شیره انگور یا شکر : 50 گرم
کمی سرکه نمک و فلفل سیاه :به میزان لازم
طرزتهیه : ابتدا پیاز نگینی خرد کرده و تفت دهید زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و سپس هویج ، بادام ، فندق ، عدس و آه وچه خورشتی را با 2 لیتر آب اضافه کرده بگذارید نیم پز شود . سپس آلوچه ریز ترش را اضافه کنید پس از اینکه کمی نرم شدند سبزی آش ، نخود و لوبیای پخته شده ، آلبالو خشک را اضافه کنید و بگذارید بپزد .
کمی پس از اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی خرد شده را اضافه کنید رب گوجه فرنگی ، رب انار ، سرکه ، شیره انگور و نمک را داخل کاسه ای با یکدیگر مخلوط کرده و به آش اضافه کنید . بعد از اینکه کمی جا افتاد ، مغز گردو ، زردآلوی خشک ، لبوی پخته و رشته آش را اضافه کنید اگر آش کمی آبکی بود ، 1 قاشق آرد را در یک لیوان آب حل کرده به آش اضافه کنید و صبر کنید تا خوب جا بیافتد آش را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با پیازداغ ، نعناع داغ ، سیر داغ و مغزها تزیین کنید .
کارستان