طرز تهیه دسر تیرامیسو چیست ؟
تیرامیسو یک دسر ایتالیایی محبوب با طعم قهوه است. این خوشمزه از انواع دسر ساده به حساب میآید و از نانهای مخصوص
آغشته به قهوه و لایههایی پوشیده شده با مخلوط تخممرغ، شکر و پنیر ماسکارپونه تهیه میشود. طرز تهیه دسر تیرامیسو برای اولین
بار در یک کتاب آشپزی ایتالیایی مربوط به سال ۱۹۷۰ دیده شده است.
اما در برخی گزارشها در مورد دسر تیرامیسو این گونه نقل میشود که برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ فردی به نام روبرتو لینگوانوتو که
یک شیرینیپز معروف و مالک رستوران “Le Beccherie” در منطقه ونتو ایتالیا بود این دسر خوشمزه را اختراع کرد. البته برخی
معتقدند این دسر قدمت بیشتری دارد که ما از آن بیخبریم. در هر صورت امروز اینجاییم تا طرز تهیه دسر تیرامیسو را به شما آموزش
دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
- بیسکویت پتی بور و یا بیسکویت مخصوص تیرامیسو به اندازه ظرف دسر
- خامه صبحانه ۳۰۰ گرم
- پنیر خامهای بدون نمک یا پنیر ماسکارپونه ۴۵۰ گرم
- پودر قند ۱۰۰ گرم
- پودر قهوه دو قاشق چایخوری
- آب جوش نصف لیوان
- شیر نصف لیوان
این میزان از مواد در طرز تهیه یک دسر تیرامیسو برای ۵ نفر کافی است، اما اگر تعدادتان بیشتر و یا کمتر است میتوانید مواد تیرامیسو را به همان نسبت کم یا زیاد کنید؛ مثلا در طرز تهیه تیرامیسو برای ۱۰ نفر کافی است تمام مواد بالا دو برابر شوند.
طرز تهیه :
برای درست کردن این دسر خامه یخزده را به همراه پودر قند و پنیر را هم جداگانه در ظرف دیگری هم بزنید تا فرم بگیرند. خامه و پنیر
فرم گرفته را به کمک لیسک با هم مخلوط کنید. سپس شیر را به همراه یک قاشق چایخوری پودر قهوه به مخلوط پنیر و خامه فرم
گرفته اضافه کنید.
باقی پودر قهوه را در آب جوش حل کنید. بیسکویتها را به آن آغشته کرده و کف ظرف بچینید. روی آن را با مخلوط پنیر و خامه
بپوشانید و این کار را تا تمام شدن مواد دسر ادامه دهید. در آخرین مرحله از طرز تهیه دسر تیرامیسو روی آن را پودر قهوه یا پودر
کاکائو الک کنید و داخل یخچال استراحت دهید تا آماده شود.
این دستور ساده که مربوط به طرز تهیه تیرامیسو بدون تخمه مرغ است با فرم دادن به خامه و پنیر شروع میشود. ابتدا خامه صبحانه
را از داخل پاکت خارج کرده و درون یک ظرف فلزی داخل فریزر قرار دهید تا یخ بزند. این مرحله حدوداً ۱ ساعت زمان میبرد.
بعد از اینکه خامه شما یخ زد آن را از فریزر خارج کنید و به همراه پودر قند ابتدا با دور کند همزن برقی و بعد با دور تند هم بزنید تا
فرم بگیرد. فرم گرفتن خامه به این معناست که اگر ظرف را برعکس کنید خامه از داخل آن نریزد.
در طرز تهیه دسر تیرامیسو باید از پنیر خامهای بدون نمک یا پنیر ماسکارپونه استفاده کنید. پنیر را هم داخل یک ظرف فلزی بریزید و
با دور تند همزن برقی هم بزنید تا فرم بگیرد.
خامه فرم گرفته و پنیر را به کمک حرکت دورانی لیسک در یک جهت با هم مخلوط کنید. میتوانید برای تقویت بیشتر طعم قهوه در
دسرتان در این مرحله یک قاشق چایخوری از پودر قهوه را به شیر اضافه کنید و با مخلوط خامه و پنیر هم بزنید.
حالا نوبت چیدن بیسکویتها در ظرف است. برای درست کردن تیرامیسو معمولا از بیسکویت لیدی فینگر که بیسکویت مخصوص
تیرامیسو است استفاده میکنند، اما در بعضی دستورها میبینیم که طرز تهیه تیرامیسو ساده با بیسکویت پتی بور هم امکانپذیر
است.
بیسکویتها را یکی یکی در مخلوط پودر قهوه و آب جوش برای چند ثانیه بخوابانید و وقتی کاملا به قهوه آغشته شد در کف ظرف
بچینید.
روی بیسکویتها را با مخلوط پنیر و خامه فرم گرفته بپوشانید و لایهها را تا تمام شدن مواد دسر تیرامیسو ادامه دهید.
لایه آخر دسر تیرامیسو باید از مواد خامهای تشکیل شده باشد نه از بیسکویت، روی لایه آخر را با پودر قهوه و یا پودر کاکائو بپوشانید.
بهتر است پودر قهوه را روی لایه خامهای الک کنید تا پوشش دهی یکنواخت و بهتری داشته باشد.
دسر تیرامیسو را برای حداقل ۱۲ ساعت و حداکثر یک روز کامل داخل یخچال استراحت دهید تا طعم آن به خوبی جا بیفتد و مزهها با
هم ترکیب شوند.