سهامداران ایران خودرو حتما این مطلب را بخوانند

0
افزایش بی‌رویه تورم و تاثیر آن بر قیمت محصولات ایران خودرو

در پی انتشار صورت‌های مالی سال ۹۷ شرکت ایران‌خودرو و زیان قابل توجهی که این شرکت به بار آورده است؛ مشکلات ایران‌خودرو که سبب به وجود آمدن زیان در سال ۹۷ شد را بررسی کردیم که در میان آن‌ها افزایش نرخ تورم و قیمت مواد اولیه بیش از سایرین مورد توجه بود.

به گزارش با اقتصاد، ایران‌خودرو صورت‌های مالی یک ساله منتهی به ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ را در حالی منتشر کرد که عوامل مختلفی در سال گذشته از جمله افزایش قابل‌توجه و دور از انتظار نرخ ارز و مواد اولیه، تحریم‌ها، قیمت‌گذاری‌های غلط و دستوری، پیش‌فروش‌ها با قیمت قطعی و تحمیلی،  عملکرد این شرکت خودروساز بزرگ کشورمان را تحت تاثیر منفی قرار داد و در نهایت سبب شد تا شاهد عدم سوددهی و زیان آن باشیم.

تاب‌آوری بالای ایران‌خودرو در ۵ سال گذشته

ایران‌خودرو به عنوان شرکت مادر که زیرمجموعه‌های متعددی را در برمی‌گیرد از سال ۹۳ تا ۹۶ با وجود تورم بالایی که در کشور حکمفرما بود سودخالص و حاشیه سود عملیاتی داشته اما در سال ۹۷، ایران‌خودرو از جهات مختلفی که نمونه‌هایی از آن را بیان کردیم، تحت فشار قرار گرفت و ناگزیر شد تا به شرایط پیش آمده تن دهد.

در نمودار ذیل به صورت واضح مشخص شده که ایران‌خوردو از سال ۹۳ تا ۹۶ همواره سودساز بوده است.

  اخبار بورس و سهام  بررسی سهام ایران خودرو  سود سهام ایران خودرو  قیمت محصولات ایران خودرو  تحلیل بنیادی سهام ایران خودرو  سهامداران ایران خودرو

تاثیرات تورم بر قیمت محصولات داخلی

پرتقاضاترین محصولات ایران‌خوردو که بیشترین تولید را دارند گروه‌های پژو و سمند است. در سال گذشته ۴۱ درصد از مبلغ فروش داخلی مربوط به گروه پژو و ۷ درصد مربوط به گروه سمند بوده است.

 اخبار بورس و سهام بررسی سهام ایران خودرو سود سهام ایران خودرو قیمت محصولات ایران خودرو تحلیل بنیادی سهام ایران خودرو سهامداران ایران خودرو

شرکت‌هایی که تولید محصولات سمند و پژو را بر عهده دارند در سال ۹۷ با افزایش قابل توجه قیمت مواد اولیه رو به رو بوده‌اند. در آذرماه ۹۷ تورم بخش صنعت ۷۰ درصد اعلام شد این تورم حدود ۱۵۰ تا ۱۷۰ درصد بر قیمت تمام شده محصولات تاثیرگذاشت اما با توجه به قیمت‌های دستوری شورای رقابت و هم‌چنین قیمت‌های قطعی و تحمیلی در پیش‌فروش‌ها،  سبب شد تا متناسب با تورم بالای بخش صنعت محصولات شرکت افزایش نرخ پیدا نکنند و ایران‌خودرو از این محل متضرر شود.

خودروهای پیش‌فروش شده از سال ۹۶ هنوز هم به قیمت آن زمان به مشتریان تحویل داده می‌شود؛ این موضوع فاصله میان قیمت تمام شده محصول و فروش را افزایش داده است. از آن‌جایی که بیشترین خودروهای پیش‌فروش شده جزء گروه‌های پر تقاضا (پژو و سمند) هستند زیان شدیدی به شرکت از این محل تحمیل شده است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.