دلایل و علائم خرابی واتر پمپ پراید،تیبا و ساینا چیست؟

1

فشار پمپاژ آب از نکات مهم در مورد عملکرد واتر پمپ هاست. اگر این فشار، کمتر یا بیشتر از حد استاندارد باشد، خسارت های قابل توجهی به ترموستات، رادیاتور، شیلنگ ها و اتصالات و سایر قطعات وارد می کند.

به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، واترپمپ یکی از اجزای بسیار مهم در عملکرد موتور خودرو است که عملکرد نادرست آن، موجب داغ کار کردن موتور شده و رفته رفته به آن صدمه خواهد زد. این قطعه آب و ضدیخ یا ضدجوش را به بخش های مختلف موتور رسانده و سپس این مایعات به وسیله همان واترپمپ به رادیاتور خودرو بازگردانده می شوند.

مهم ترین دلایل جوش آوردن خودرو
وقتی واتر پمپ پراید خراب شد، چه باید کرد؟

اولین کاری که هنگام خرابی واتر پمپ پراید باید بکنید، توقف رانندگی و پارک خودرو است. واتر پمپ خراب نمی تواند حرارت پیشرانه را کنترل کند و دمای موتور به سرعت افزایش می یابد. بالا رفتن دمای موتور، یعنی خرابی اساسی آن و صرف هزینه های هنگفت. اولین قطعه ای که در این شرایط آسیب می بیند، واشر سر سیلندر است، چون گرم ترین قسمت پیشرانه یعنی محفظه انفجار، نزدیک به واشر سر سیلندر است. باید یادآوری کنیم خودروهایی که واشر سر سیلندر سوزانده اند، در هنگام معامله ارزش پایین تری دارند.

بعد از پارک خودرو سعی کنید با مقداری آب، رادیاتور را خنک کنید. توجه داشته باشید که هنگام آب ریختن داخل رادیاتور، صورت و بدنتان را به نقاط پر حرارت نزدیک نکنید. وقتی واتر پمپ پراید یا واتر پمپ هر خودروی دیگری خراب شود، مکانیسم گردش آب در پیشرانه حذف خواهد شد. در چنین شرایطی، خودروی شما باید با یدک کش به تعمیرگاه منتقل شود. در مورد خرابی واتر پمپ همه خودروها باید به همین صورت عمل کنید.

آموزش تعویض واترپمپ پیکان خرابی واترپمپ زمان تعویض واترپمپ قیمت واترپمپ سمند کار واترپمپ چیست معایب واترپمپ چیست واترپمپ چیست آموزش تعمیر خودرو آموزش عیب یابی خودرو آموزش مکانیک خودرو

علائم خرابی واتر پمپ پراید

خراب شدن واتر پمپ پراید، مساوی با بالا رفتن حرارت موتور خودرو است. حتماً می دانید که بدترین شرایط ممکن برای پیشرانه ها و قطعات آن ها، کار کردن در دمای بالاست. علائم خرابی واتر پمپ پراید را جدی بگیرید تا دچار دردسرهای بزرگ تری نشوید. این علائم به شرح زیر است:

مشاهده ضد یخ یا آب در قسمت زیرین خودرو (بهتر است چند ساعت بعد از خاموشی خودرو، آن را چک کنید)

کاهش آب رادیاتور

وجود قطرات یا بخار آب در اطراف واتر پمپ

بالا رفتن آمپر آب

روشن شدن چراغ ضد یخ

عملکرد نامناسب کولر

شنیدن صدایی شبیه به ساییدن دو جسم روی یکدیگر هنگام روشن بودن خودرو

لازم به ذکر است که علائم خرابی ذکر شده برای واتر پمپ پراید، در مورد خراب شدن واتر پمپ سایر خودروها هم صدق می کند و شما با مشاهده این علائم در هر خودرویی، به خرابی این قطعه پی خواهید برد.
دلایل و نشانه های خراب شدن کاسه نمد ماشین
عوامل خرابی واتر پمپ پراید

میزان کارکرد واتر پمپ پراید و سایر خودروها را به طور تقریبی می توان تشخیص داد. کارشناسان معتقدند که بهتر است هنگام تعویض تسمه تایم، واتر پمپ هم تعویض شود. اگر عواملی که در زیر ذکر می کنیم، طول عمر مفید واتر پمپ را کاهش ندهد، می توان آن را مانند تسمه تایم در زمان مشخصی تعویض کرد:

زنگ زدگی پره های داخلی

به وجود آمدن خوردگی در دنده ها و سایر قسمت ها

نبودن ضد یخ در سیستم خنک کننده (توجه کنید که ریختن ضد یخ غیر استاندارد هم باعث خرابی واتر پمپ می شود)

یخ زدن آب درون موتور و شکستن واتر پمپ
دلایل و علائم خرابی توپی چرخ خودرو

قیمت واتر پمپ برقی مشخصات واتر پمپ برقی مزایای واتر پمپ برقی واتر پمپ برقی چیست علائم خرابی واتر پمپ 405 صدای واتر پمپ دلایل کاهش قدرت موتور دلایل بالا رفتن مصرف سوخت معایب واتر پمپ مکانیکی معایب و مزایای واتر پمپ برقی معرفی قطعات خودرو آموزش مکانیک و برق خودرو
عملکرد واتر پمپ

همان طور که از نام این قطعه پیداست، آب و مایع خنک کننده را به صورت مداوم به داخل موتور پمپاژ می کند. وظیفه واتر پمپ، گردش آب در اطراف پیشرانه (داخل پوسته پیشرانه) و سیلندر، خنک کردن آن به میزان لازم و بازگرداندن آن به رادیاتور است. واتر پمپ پراید روی پوسته سیلندر تعبیه می شود. شاید راجع به واتر پمپ های برقی زیاد شنیده باشید، اما درصد زیادی از خودروها از واتر پمپ های مکانیکی استفاده می کنند؛ واتر پمپ پراید هم مکانیکی است.

ممکن است واتر پمپ چند خودروی متفاوت را ببینید و حس کنید که شبیه به هم نیستند؛ کاملاً درست است، ظاهر واتر پمپ در خودروهای مختلف، یکسان نیست، اما عملکرد تمام آن ها شبیه به هم است. برای مثال، واتر پمپ پراید با ال ۹۰ شبیه به هم نیستند، ولی عملکرد یکسانی دارند. عکس زیر نمایی از واتر پمپ ال ۹۰ است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. آرش می گوید

    سلام به نظر من بااین مطالبی که نوشته ای هیچ کمکی به مراجعین نمی کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.