از کجا بفهمیم ماشین روغن سوزی دارد؟

2

شاید برای شما هم این سوال بوجود آمده باشد که روغن سوزی خودرو چگونه اتفاق می افتد ؟چگونه بفهمیم ماشین روغن سوزی دارد؟ علت روغن سوزی موتور خودرو چیست ؟ نشانه های روغن سوزی موتور کدامند ؟ خودروها از اجزا و بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌اند که هرکدام وظیفه‌ای را بر عهده دارند.

مجله خودرو کارستان ؛خودروها نیز گاهی به مشکل بر می‌خورند و نیاز به بررسی و تعمیر خواهند داشت. اگر مشکلات خودروها را بدانیم و راجع‌به آن‌ها مطالعه کنیم، در سالم و سر پا نگه داشتن خودروی خود، به شدت موفق‌تر خواهیم بود.

یکی از مهم‌ترین مشکلات خودروها علی‌الخصوص خودروهای کارکرده، روغن سوزی خودرو است. روغن سوزی، به زبان ساده به سوختن روغن موتور همراه با سوخت گفته می‌شود که مانند هر مشکل دیگری عواملی دارد.

در این مقاله قصد داریم تا درباره‌ی روغن سوزی خودرو صحبت کنیم و آن را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهیم.

آموزش نکات فنی خودرو آموزش تعمیر خودرو زمان تعویض روغن کیا اپتیما زمان تعویض روغن موتور پراید

روغن سوزی خودرو چگونه اتفاق می افتد؟

روغن سوزی، یکی از مشکلاتی است که هم در خودروهای کارکرده و هم در خودروهای جدید رخ می‌دهد. زمانی یک خودرو دچار روغن سوزی می‌شود که روغن موتور همراه با سوخت، در سیلندر بسوزد که مسلما باعث خروج دود بسیار زیادی از خودرو می‌شود. زمانی که خودرویی دچار روغن سوزی شود، سطح روغن درون موتور، پایین می‌آید.

به طور کلی روغن در خودروها وظیفه‌ی از بین بردن اصطکاک بین قطعات موتور را دارد که در مسیرهای مشخصی در خودرو حرکت می‌کند. اگر به هر دلیلی، روغن از مسیر خود خارج شود؛ دو حالت برای آن پیش می‌آید. اولین حالت نشتی روغن است و دومین حالت ورود روغن به محفظه‌ی احتراق سیلندر است.

اگر روغن به محفظه‌ی احتراق راه پیدا کند، در مجاورت حرارت، خواهد سوخت و شاهد روغن سوزی خواهیم بود.
نشانه های روغن سوزی خودرو چیست؟

هر مشکلی که رخ می‌دهد، نشانه‌هایی دارد؛ اگر نشانه‌های آن مشکل را بدانیم، مسلما کارمان برای حل مشکل راحت‌تر است.برای پاسخ به این سوال که چگونه بفهمیم ماشین روغن سوزی دارد، باید گفت روغن سوزی نیز همانند دیگر مشکلات خودرو علائم و نشانه‌هایی دارد که با دانستن آن‌ها، راحت‌تر به تشخیص روغن سوزی ماشین پی خواهیم برد.

 مجله مکانیک دانستنی های فنی خودرو آموزش تعمیر خودرو آموزش عیب یابی خودرو آموزش مکانیک خودرو آموزش مکانیک و برق خودرو آموزش نکات فنی خودرو علت روغن سوزی پراید علت روغن سوزی سمند علت روغن سوزی خودرو چیست

۱- تشخیص روغن سوزی ماشین از مشاهده کاهش روغن موتور

یکی از ساده‌ترین نشانه‌های روغن سوزی در خودرو، کاهش غیر طبیعی و مستمر سطح روغن موتور است.برای تشخیص روغن سوزی از این روش، باید نشانگر روغن موتور را چک کرد. برای چک کردن روغن از این طریق، حداقل ۱ ساعت بعد از خاموش کردن خودرو اقدام کنید.

این روش نیازمند سرد شدن خودرو و برگشتن روغن‌های وارد شده به مجاری روغن و دیگر اجزا به داخل کارتر است.قابل ذکر است که کاهش سطح روغن خودرو می‌تواند ناشی از نشتی روغن نیز باشد.

برای اطمینان از این موضوع، می‌توانید خودرو را به مدت ۸ ساعت در محل تمیزی پارک کنید. اگر در زیر خودرو، لکه روغن دیده شود؛ نشانگر وجود نشتی روغن است و در غیر این صورت، کاهش غیر طبیعی روغن خودرو به دلیل روغن سوزی خواهد بود.

۲- خروج دود آبی از اگزوز

یکی دیگر از روشهای تشخیص روغن سوزی ماشین ، خروج دود آبی از اگزوز خودرو است. رنگ آبی دود به دلیل سوختن روغن موتور همراه با سوخت است که نشان دهنده وجود روغن سوزی در خودرو می‌باشد.رایج‌ترین نشانه‌ای که برای روغن سوزی به کار می‌رود، همین نشانه است.

لازم به ذکر است که در برخی از خودروهای موجود در بازار، دود ناشی از سوختن روغن موتور، جذب شده و دیگر اثری از رنگ آبی دود وجود ندارد و باید از نشانه‌های دیگری برای پی بردن به روغن سوزی استفاده کرد.

نشانه های روغن سوزی پراید

در بالا به دو نشانه اصلی روغن سوزی خودرو پرداختیم. از دیگر نشانه‌های روغن سوزی می‌توان به موارد زیر نیز اشاره کرد:

    1.  وجود بویی نامطبوع و ناخوشایند از سمت موتور
    2.  کاهش قدرت و افت شتاب خودرو
    3. چرب شدن شمع‌های خودرو
    4.  ریپ زدن شدید خودرو در حین حرکت
    5.  خفه کردن و خاموش کردن موتور
    6. داغ شدن بیش از حد موتور

چگونه بفهمیم ماشین روغن کم می کند؟

تعمیر و نگهداری h30 cross تعمیر و نگهداری ال 90 تعمیر و نگهداری برلیانس تعمیر و نگهداری پراید تعمیر و نگهداری پژو 206 تعمیر و نگهداری خودرو آموزش مکانیک خودرو آموزش نکات فنی خودرو زمان تعویض روغن موتور

در ادامه به بررسی علائم کم شدن روغن خودرو پرداخته ایم:

  • برای اینکار ابتدا بهتر سطح روغن ماشین را اندازه گیری کنید و ببینید آیا ماشین روغن کم می کند یا خیر.
  • هیچگاه در حالت روشن سطح روغن موتور ماشین را چک نکنید بهتر است بعد از خاموش شدن ماشین ۵ الی ۱۰ دقیقه صبر کنید و
  • میله اندازه گیری روغن موتور(گیج) را خارج نمایید.
  • گیج را با یک دستمال تمیز کنید و دوباره سر جای خود قرار دهید. چند ثانیه صبر کرده و دوباره آن را خارج نمایید.
  • سطح گیج را با توجه به علامتهایMIN و MAX چک کنید. اگر سطح روغن پایین تر از MAX باشد باید روغن اضافه نمایید.
  • کمی روغن اضافه کنید.
  • سطح روغن را بوسیله گیج دوباره چک کنید و اضافه نمودن روغن را ادامه دهید تا به علامت MAX برسد. توجه داشته باشید روغن به بالاتر از علامت MAX نرسد. گیج را سر جای خود قرار دهید.
  • سطح روغن را هر ۱۰۰۰ کیلومتر دوباره چک نمایید.

علت روغن سوزی بعد از تعمیر موتور

گاهی ممکن است بعد از تعمیر موتور، با گرم شدن موتور خودرو با مشکل خروج بیش از اندازه دود از لوله اگزوز مواجه شوید. معمولا بعد از ۲ الی ۳ روز این مشکل بر طرف خواهد شد. گاهی نیز این اتفاق رفع نمی‌شود و موجب روغن سوزی می‌شود.در ادامه به علل روغن سوزی خودرو بعد از تعمیر پرداخته ایم:

  • استفاده از قطعات معیوب و غیر اصل در خودرو بعد از تعمیر :متاسفانه قطعات معیوب و بی‌کیفیت در بازار فراوان است؛ پس سعی کنید تا از قطعات با کیفیت استفاده کنید.
  • بکار بردن رینگ غیر استاندارد: رینگ جدیدی که در خودروی خود انداخته‌اید باشد، به طوری که روغن را از سمت پایین به بالا می‌کشد و موجب روغن سوزی می‌شود.راه حل این مشکل باز کردن رینگ جدید و تعویض آن‌ با رینگ جنس بهتر است.
  • کج تراشیده شدن سیلندر :این مسئله عاملی دیگر برای روغن سوزی است.
  • وجود ترک در سیلندر :علت دیگری برای روغن سوزی خودروی تازه تعمیر شما باشد.
  • کج شدن شاتون: نیز علتی برای بروز این مشکل است که باعث کج کار کردن پیستون در داخل سیلندر می‌شود.

پیشگیری از روغن سوزی خودرو

روغن سوزی یکی از مشکلاتی است که اگر به آن توجه نشود، می‌تواند باعث کاهش قدرت موتور خودرو و آسیب به آن شود. اگر اطلاعات خود را درباره‌ی قطعات و بخش‌های مختلف خودرو بالا ببریم؛ کم‌تر به مشکل بر خواهیم خورد.

برای پیشگیری از روغن سوزی نکاتی وجود دارد که اگر آن‌ها را به کار بگیریم، می‌توانیم از روغن سوزی جلوگیری کنیم.

از نکاتی که می‌توان برای پیشگیری از روغن سوزی استفاده کرد؛ عبارتند از:

۱. همیشه سطح روغن موتور خودرو را چک کنید و در صورت مشاهده کاهش سطح روغن به طور غیر طبیعی، روغن سوزی خودرو را بررسی کنید.

۲. همیشه از روغن موتورهای با کیفیت که مناسب نوع خودروی‌تان است، استفاده کنید. استفاده از روغن موتور مناسب و با کیفیت احتمال روغن سوزی را، در خودرو کاهش می‌دهد.

۳. به هیچ وجه از موادی مانند گازوئیل برای شست‌و‌شو موتور خودرو استفاده نکنید.

استفاده از چنین موادی می‌تواند مشکلات متعددی را برای خودرو بوجود آورد.

نکته قابل ذکر این است که می‌توان از اسپری‌های تمیز کننده برای موتور شویی استفاده کرد.

۴. می‌توان به‌جای استفاده از روغن موتور، از افزودنی‌های شیمیایی استفاده کرد. ویژگی‌های این افزودنی‌ها، سبک بودن و قیمت مناسب داشتن آن‌ها است.

۵. به هیچ وجه ترموستات خودرو را باز نکنید. تنظیم دمای موتور خودرو توسط ترموستات انجام می‌شود و با باز کردن آن، تنظیمات دما دچار مشکل شده و باعث دست‌کاری شدن سطح روغن موتور خودرو می‌شود.

۶. فیلتر هوا را به موقع عوض کنید و قبل از بستن، آن را با روغن پر کنید. فیلتر کثیف می‌تواند باعث مشکل در خودرو شود پس باید آن را تعویض کرد.

۷. در بازار مکمل‌هایی برای جلوگیری از روغن سوزی وجود دارد که می‌توانند کمک فراوانی به پیشگیری از روغن سوزی در خودرو کنند.
عوارض روغن سوزی ماشین

مشکلات آب و روغن قاطی کردن قاطی شدن آب و روغن نشانه ای قاطی شدن آب و روغن آب و روغن ثاطی کردن پژو 405 آب و روغن ثاطی کردن پژو 206 آب و روغن ثاطی کردن پژو پارس دلایل سوختن واشر سر سیلندر سوختن واشر سر سیلندر پژو 206 دلایل سوختن واشر سرسیلندر سمند سوختن واشر سرسیلندر چیست علت سوختن واشر سرسیلندر پراید چیست

از عوارض روغن سوزی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کاهش توان و صدمه زدن به موتور خودرو : زمانیکه موتور خودرو بدون روغن باشد حرکت پیستون ها درون سلیندر به سختی صورت می گیرد.
  • کاهش بازدهی مصرف سوخت :یکی دیگر از عوارض روغن سوزی خوردو این مشکل است که علاوه برآن دود ناشی از سوختن روغن موتور به شدت برای محیط زیست مضر است.برای کاهش آسیب‌های محیط زیستی کمپانی‌های تولیدکننده خودرو، اگزوز خودروهای پیشرفته را طوری طراحی می‌کنند که دود حاصل از سوختن روغن موتور را جذب کرده و مانع از ورود آن به محیط می‌شوند.

رفع موقت روغن سوزی برای معاینه فنی

روغن سوزی ، رایج‌ترین مشکلی است که در خودرو می‌تواند رخ دهد و البته بسیار مهم و حساس نیز می‌باشد.روغن سوزی مشکلی نیست که به دست خودتان حل شود و نیاز به یک تعمیر کار ماهر دارد.تعمیر کاران با استفاده از ابزارهای خاصی مانند کمپرس ‌سنج؛ می‌توانند مشکل روغن سوزی خودرو را شناسایی کنند و محل بروز مشکل را پیدا کرده و سپس دست به تعمیر خودرو بزنند.

در حالت کارکردن درجا و موتور روشن و گرم، پدال گاز خودرو را فشار داده و دور موتور خودرو را تا ۴۰۰۰ بالا ببرید.با مشاهده رنگ دود خروجی از اگزوز می توانید اقدامات لازم را پیش از رفتن به معاینه فنی انجام دهید.در ادامه به سه حالت و رنگ مختلف دود خروجی از اگزوز می پردازیم:

  1. حالت اول: مشاهده دود سفید بدین معناست که آب رادیاتور وارد محفظه احتراق خودرو شده است.
  2. حالت دوم: مشاهده دود سیاه نشانه میزان بنزین ورودی به موتور زیاد است و انژکتور باید تنظیم شود.
  3. حالت سوم: مشاهده دود آبی رنگ در اگزوز بدین معناست که خودروی شما دچار روغن سوزی شده است.

نکته‌ی قابل ذکر در این بخش از مقاله این است که روغن سوزی معمولا در خودروهای کارکرده که مسافت طولانی را طی کرده‌اند؛ رخ می‌دهد.اگر می‌خواهید خودروی دست دوم خریداری کنید حتما به این نکته توجه کرده و قبل از وارد شدن به فرایند خرید برای خودرو تست کمپرس‌ سنج انجام دهید. تست کمپرس‌ سنج هزینه و دردسر خاصی ندارد که از نکات مثبت آن به شمار می‌رود.

روغن موتور مناسب جک S5 دفترچه راهنمای جک S5 قیمت جک S5 مشخصات فنی جک S5 تعویض روغن جک S5 تعمیرات تخصصی جک S5 آموزش تعمیر و سرویس خودرو نحوه سرویس جک S5 آدرس تعویض روغنی های تهران حجم روغن موتور جک S5 حجم روغن گیربکس جک S5
عوامل ایجاد روغن سوزی در خودرو چیست؟

عوامل زیادی برای ایجاد روغن سوزی در خودرو وجود دارد. به زبان ساده روغن موتور در خودرو حضور دارد تا موتور را خنک کند و اصطکاک بین قطعات موتور را کاهش دهد.

با ورود روغن به موتور، حرارت باعث تجزیه شدن روغن و مخدوش شدن کیفیت ‌آن می‌شود و در نتیجه خاصیت روانکاری قطعات، پاک کنندگی و جذب ناخالصی‌ها را از دست می‌دهد.

تمامی موارد ذکر شده، به دلیل ورود روغن موتور خودرو به محفظه احتراقی صورت می‌گیرد.

در این هنگام روغن با سوخت و هوا ترکیب شده و با جرقه شمع خودرو، میسوزد و روغن سوزی اتفاق می‌افتد.

آموزش تعویض روغن اطلاعات فنی خودرو سایت تخصصی خودرو تعمیر و نگهداری خودرو زمان تعویض روغن موتور سرویس روغن ماشین زمان تعویض روغن گیربکس

ورود روغن موتور به محفظه احتراق دلایلی دارد که عبارتند از:

  •  خوردگی یا خرابی کاسه نمد خودرو
  •  ساییدگی لاستیک گیت
  •  خرابی یا شکستگی در رینگ‌ها و پیستون‌های خودرو
  •  خوردگی و ساییدگی در قسمت جداره سیلندر که نام آن بوش سیلندر است
  • خرابی یاتاقان‌ها
  •  خرابی شاتون‌ها
  •  اصطکاک زیاد گیت سوپاپ
  • نشتی روغن از واشر سرسیلندر خودرو
  •  استفاده از روغن‌های بی کیفیت
  •  کم شدن روغن موتور در دور بالاتر از ۳ هزار در دقیقه در برخی از خودروها
  • سوختن روغن گیربکس موتور که باعث خروج دود سیاه رنگ از اگزوز می‌شود
  •  سوختن روغن هیدرولیک خودرو که باعث خروج دود سفید رنگ از اگزوز می‌شود

کلام آخر

خودروها، همانند دیگر وسایل نقلیه نیاز به توجه و رسیدگی دارند. اگر با مطالعه راجع‌ به خودروها، اطلاعات خود را افزایش دهیم؛ می‌توانیم گامی به سوی سالم و سر پا نگه داشتن خودروها برداریم و از هزینه‌های مالی و همچنین جانی در امان باشیم.

ممکن است شما دوست داشته باشید
2 نظرات
  1. Reza zanganeh می گوید

    با سلام من یه خودرو پراید خریدم از همان روز اول که از شرکت گرفتم روغن سوزی داره سه بار تعمیر اساسی کردم ولی رفع نشده سیلندر هم بوش زدم فایده نداشت به نظر شما که باید مرد

  2. amir می گوید

    با سلام
    ممنون بسیار مفید و کاربردی بود🙏🙏

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.