دلایل گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو چیست ؟

0

رادیاتور ماشین یکی از مهم‌ترین بخش‌های فنی ضمیمه‌شده به موتور اتومبیل است

دلایل زیادی باعث گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو میشود که از آن ها می توان به انسداد رادیاتور، نشتی، خرابی ترموستات، مشکلات شیلنگ، پایین بودن مایع خنک کننده یا مشکلات پمپ آب اشاره کرد. عدم گردش آب در رادیاتور ماشین باعث میشود که مشکلات جدی نظیر گرفتگی موتور، اتفاق بیوفتد. در این مطلب از سرپوش دلایل گردش نکردن اب در رادیاتور ماشین آورده شده است.

گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو

جوش آوردن خودرو دلایل جوش آوردن پژو پارس دلایل جوش آوردن 206 جوش آوردن کوییک دلایل آب کم کردن پراید کم شدن آب خودرو علت عدم چرخش آب موتور علائم خرابی واتر پمپ 405 مجله مکانیک

از قطعات مرتبط با موتور خودرو می توان رادیاتور آب را نام برد که دارای وظایفی ازجمله خنک کنندگی و تعدیل دمای موتور ناشی از احتراق آن می باشد. این قطعه حرارت را توسط مایع رادیاتور جذب می کند و از این طریق، تأثير به سزایی در کارکرد صحیح موتور دارد. محل نصب رادیاتور در جلوی خودرو میباشد و آب داغی بازگشته از موتور را با تبادل هوا خنک می کند تا دوباره بسوی موتور، توسط واترپمپ هدایت شود. این قطعه در معرض اسیب های مختلفی نظیر نشتی قرار دارد که در اثر چنین آسیبی آب آن کم می شود.

اجزای رادیاتور خودرو

اجزای سیستم خنک کاری تعمیر سیستم خنک کاری سمند دلایل هوا گرفتن سیستم خنک کننده سیستم خنک کاری سیستم خنک کاری خودرو سیستم خنک کاری موتور سیستم خنک کننده پراید سیستم خنک کننده 206 سیستم خنک کننده پژو 405 سیستم خنک کننده سمند سیستم خنک کننده موتور هایما قطعات سیستم خنک کاری مشکلات سیستم خنک کاری خودرو سیستم خنک کننده گیربکس اتوماتیک دلایل کیپ شدن رادیاتور خودرو انواع رادیاتور جوش آوردن خودرو آموزش برق پژو 206 تعمیر پراید آموزش تعمیر پژو 206 آموزش تعمیر سمند مجله مکانیک آموزش برق خودرو آموزش تعمیر خودرو

رادیاتور ماشین متشکل از سه بخش اصلی به شرح زیر میباشد :

– مخزن بالایی:

بخشی که مایع خنک کننده پس از گردش در موتور با حرارت بالا وارد آن میشود.

– مخزن پایینی:

مخزن پایینی به بخشی گفته میشود که مایع خنک کننده پس از خنک شدن به آن وارد میشود و بعد از آن به موتور بر میگردد.

– دلوله های رابط رادیاتور:

آب رادیاتور در درون لوله های موجود در رادیاتور ماشین در طی اتصال منبع بالایی به پایینی جریان داشته و به کمک هوا خنک میشود. اصلی ترین جزء رادیاتور خودرو، لوله های رابط می باشند.

شکستن پروانه پمپ یکی از علل گردش نکردن آب در رادیاتور خودرو میباشد

انواع رادیاتور ماشین

جنس رادیاتور خودروها از فلز مس و یا آلومینیوم می با شد. مسیر لوله ها و راستای پره ها در این بین به صورت موازی( همراستا) یا عمود بر هم است. لوله ها و پره های رادیاتورهای اکثر خودروهای موجود در بازار، هم راستا هستند که این راستا میتواند به صورت عمودی یا افقی باشد.

آب در رادیاتورهای افقی به صورت افقی حرکت می کند و پره هایی که موجب اتصال این لوله ها به یکدیگر به شکل زیگزاگ شده اند نیز راستای افقی دارند. مخازن ورودی و خروجی آب در این رادیاتورها در سمت چپ و راست رادیاتور نصب میشوند درحالیکه مخازن ورودی و خروجی آب در رادیاتورهای عمودی، در قسمت بالا و پائین نصب شده است و آب از بالا به پائین حرکت میکند.

مهمترین علل گردش نکردن آب در رادیاتور ماشین

تست درب رادیاتور تعویض درب رادیاتور پژو 206 تعویض درب رادیاتور پژو 405 تعویض درب رادیاتور سمند درب رادیاتور پراید خرابی درب رادیاتور پراید نحوه باز کردن درب رادیاتور وظیفه درب رادیاتور دلایل جوش اوردن خودرو جلوگیری از جوش آوردن موتور جوش آوردن خودرو جوش آوردن کوییک دلیل جوش آوردن ماشین دلایل جوش آوردن 206 دلایل جوش آوردن پژو پارس علت جوش آوردن پژو 405 مجله مکانیک آموزش نکات فنی خودرو دانستنی های فنی خودرو

دلایل زیادی باعث عدم گردش مایع خنک کننده در رادیاتور ماشین میشود. بنابراین ابتدا باید به بررسی شکسته یا خورده شدن پروانه پمپ آب بپردازید و سپس تسمه دینام را چک کنید. یکی از دیگر دلایل نچرخیدن آب در رادیاتور ماشین، خرابی ترموستات رادیاتور است. بنابراین این باید این مسائل را قبل از انجام هر کاری مورد بررسی قرار دهید تا بدانید مشکلش چیست و چه کاری میتوانید در مورد آنها انجام دهید.

– از اصلی ترین دلایل کم کردن آب رادیاتور می توان به خراب شدن قطعات رادیاتور اشاره کرد. رایج ترین مشکلات قطعات رادیاتور، نظیر معیوب شدن و از کار افتادن فن رادیاتور، گیرکردن ترموستات، خرابی واتر پمپ، سوراخ بودن بدنه رادیاتور، خراب شدن قمقمه رادیاتور و … میباشد که باعث نشت آب و کاهش سطح آن میشود.

– از دیگر دلایل کم شدن آب، مواردی همچون فرسودگی، زنگ زدگی و رسوب گرفتن شلنگ های رادیاتور میباشد که در اثر گذشت زمان رخ می دهد.

– درب منبع رادیاتور، متشکل از دو سوپاپ فشار و خلا می باشد. این سوپاپ ها موظفند که از تبخیر آب داخل رادیاتور، ممانعت کنند. اگر این سوپاپ ها یا درب منبع به هر دلیلی خراب شوند، باعث کاهش سطح آب داخلی بطور محسوس می گردند.

– یکی از مشکلاتی که در اثر داغ شدن موتور اتفاق می افتد ترک خوردن بلاک سیلندر یا دفرمه شدن سرسیلندر می باشد. در اثر این اتفاق، آب رادیاتور کم می شود.

– سطح آب رادیاتور در اثر بروز مشکلاتی همچون نشتی آب از لوله و اتصالات رادیاتور، نشت آب از بخاری، هواگیری نکردن رادیاتور و عدم استفاده از ضدیخ، کاهش می یابد.

چرا باید آب رادیاتور را تعویض کرد؟

آب رادیاتور از ترکیب آب مقطر و مایع خنک کننده به دست آمده و صرفا آب لوله کشی شهری نیست. به همین دلیل طبیعی است که کیفیت اولیه خود را بعد از مدتی از دست بدهد و نتواند موتور را به خوبی خنک نگه دارد. درصورت عدم تعویض بموقع آب رادیاتور، موتور خودرو پس از گذشت مدت کوتاهی از کار کردن، داغ می کند و اسیب های قابل توجهی می بیند. بنابراین برای پیشگیری از بروز این مشکل باید آب رادیاتور خودرو را در فواصل زمانی معین تعویض کنید.

خرابی ترموستات رادیاتور هم می‌تواند دلیل نچرخیدن آب در رادیاتور ماشین باشد

عمر مفید رادیاتور ماشین

عموما طول عمر رادیاتور خودروها حدود ۸ تا ۱۰ سال میباشد ولی عمر مفید رادیاتور خودروی شما بسته به نحوه ی رانندگی شما و اب و هوای محل زندگیتان تعيين میشود. همچنین نگهداری، مراقبت و تعویض آب بموقع ، تاثیر به سزایی در عمر رادیاتور ماشین دارد.

راه های جلوگیری از خرابی رادباتور ماشین

برای پیشگیری از خرابی رادیاتور اتومبیل خود باید به صورت دوره ای به بررسی وضعیتش بپردازید. اگر در زمینه تعمیرات خودرو تخصص ندارید، بهتر است که از یک متخصص تعمیرات خودرو کمک بگیرید.

توصیه می شود که رانندگان، آب داخل رادیاتور را بر اساس کارکرد خودروی خود سالی یک مرتبه عوض کنند. مایع خنک کننده ، ضد یخ یا حتی آب موجود در رادیاتور آب، با گذشت زمان فاسد می شود و دیگر خاصیت خنک کنندگی ندارد؛ به همین خاطر، بهتر است که نسبت به تعویض آن اقدام کنید.

از عوامل موثر در افزایش عمر این سیستم خنک کننده می توان به بازدید هفته ای یک بار از آب رادیاتور و اضافه کردن مقداری آب به آن اشاره کرد.

توصیه های ایمنی

اگر آب رادیاتور، جوش بیاورد نباید تا قبل از سرد شدن ، در رادیاتور را باز کنید؛ به این خاطر که بخار تحت فشار با دمای بسیار بالایی وجود دارد که ممکن است دست و صورت شما در اثر پاشیده شدن آب داغ، اسیب جدی ببیند و دچار سوختگی شدید شوید.

وقتی که خودرو جوش آورد؛ باید سریعا آنرا بدون خاموش کردن ، متوقف کنید و اجازه دهید تا چند لحظه ای در حالت درجا کار کند. بنابراین پس از متوقف کردن خودرو، باید آب بر روی بدنه رادیاتور بریزید تا دمای آن کاهش یابد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که آب را باید روی بدنه رادیاتور بریزید، نه روی موتور؛ اگر آب بر روی موتور بریزد احتمال دارد که بدنه آن دچار ترک خوردگی شود. در این مرحله پس از خنک کردن بدنه رادیاتور باید با استفاده از دستمال، درب رادیاتور را نیم دور چرخاند تا در صورت وجود بخار داخل آن، به تدریج تخلیه شود. پس از آن میتوانید با باز کردن در رادیاتور، آب به آن اضافه کنید.

خراب شدن قطعات رادیاتور یکی از اصلی‌ترین دلایل کم کردن آب رادیاتور است

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.