آرامکو، غول نفتی عربستان چقدر درآمد دارد؟

0

آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان، برای اولین بار صورت‌های مالی خود را منتشر کرده که در آن مشخص شده، در سال ۲۰۱۸ این کمپانی بیش از ۱۱۱ میلیارد دلار سوددهی داشته است. این میزان بیشتر از سود پنج غول نفتی بزرگ در جهان است. علی‌رغم درآمد قابل توجه آرامکو، این شرکت هم مشکلات خاص خود را دارد. بنا بر اعلام موسسه رتبه‌بندی فیچ، دولت عربستان از طریق مالیات، سود سهام و همچنین تنظیم میزان تولید، بر این شرکت اعمال نفوذ دارد.

آرامکو، شرکت ملی نفت عربستان، در سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۱۱ میلیارد دلار سوددهی داشته که این میزان بیشتر از سود پنج شرکت نفتی بزرگ رویال‌ داچ‌شل، اکسان‌موبیل، شورون، توتال و بی‌پی (بریتیش پترولیوم) بوده است.

به گزارش تجارت‌نیوز به نقل ازاکونومیست، سال‌های متمادی سرمایه‌گذاران در سراسر جهان آرزو داشتند تا از جزئیات صورت‌های مالی این غول نفتی سر در بیاورند. در نهایت در اول ماه آپریل (۱۲ فروردین) این اتفاق افتاد و آرامکو برای اولین بار و با هدف جلب اعتبار عمومی و آغاز عرضه اوراق قرضه در بازارهای بین‌المللی سهام، جزئیات حساب‌های مالی خود را منتشر کرد.

اگرچه این کمپانی نفتی، سال گذشته میلادی سودی قابل توجه داشته، اما صورت‌های مالی این شرکت که در ۴۶۹ صفحه منتشر شده به محدودیت‌های این شرکت نفتی هم اشاره می‌کند.

این غول نفتی نیز همچون دیگر رقبای خود با نوسانات قیمت نفت و نااطمینانی در مورد تقاضا در بلندمدت مواجه است. در شرایطی که عرضه اولیه عمومی سهام آرامکو تا سال ۲۰۲۱ به تعویق افتاده، عربستان در نظر دارد با صدور اوراق قرضه، ۷۰ درصد از منابع مالی لازم را برای خرید سهام عمده غول پتروشیمی سابیک (SABIC) به ارزش ۶۹ میلیارد دلار تامین کند.

وضعیت آرامکو در مقایسه با دیگر رقبایش در مواجهه با تقاضای کمتر برای نفت در جهان بهتر است. این شرکت نسبت به سایر غول‌های نفتی بدهی کمتری دارد و به طور متوسط چهار برابر آنها ولی با یک‌سوم هزینه نفت تولید می‌کند.

با این حال، این کمپانی هم مشکلات خاص خود را دارد. صورت‌های مالی نشان می‌دهد که آرامکو در سال ۲۰۱۸ به دولت عربستان ۱۰۲۲ میلیارد دلار مالیات پرداخت کرده که این رقم از مجموع سود دو شرکت اپل و سامسونگ (سودآوردترین کمپانی‌ها در جهان) بیشتر است.

موسسه اعتبارسنجی فیچ  (Fitch) اعلام کرده که این میزان از مالیات بر درآمد، کمپانی آرامکو را برای استخراج بیشتر محدود می‌کند. در حالی که معیار سودآوری این شرکت از هر بشکه نفت ۲۶ دلار است، این رقم برای شرکت‌های شیل و و توتال به ترتیب ۳۸ و ۳۱ دلار است.

بنا بر اعلام شرکت فیچ، دولت عربستان از طریق مالیات، سود سهام و همچنین تنظیم میزان تولید، بر این شرکت اعمال نفوذ دارد.

موسسه فیچ و مودی رتبه اعتباری این شرکت را در آستانه ورود به بازار اوراق قرضه بین‌المللی به ترتیب A+ و A1 اعلام کرده‌اند؛ یعنی رتبه‌ای کمتر از شرکت‌های اکسان‌موبیل، شل و توتال.

جدیدترین مطالب این نشریه انگلیسی را می‌توانید در سلسله گزارش‌های اکونومیست ملاحظه کنید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.