شرایط و نحوه بیمه رانندگان حمل و نقل بار و مسافر درون‌ شهری

0

بازنشستگی بیمه رانندگان ،سایت بیمه رانندگان ،ثبت نام بیمه رانندگان ،بیمه تکمیلی رانندگان پایه یک ،بیمه تامین اجتماعی رانندگان ماشین سنگین ،مبلغ حق بیمه رانندگان ،بیمه تکمیلی رانندگان درون شهری ،مدارک لازم جهت بیمه رانندگان
شرایط و نحوه بیمه رانندگان حمل و نقل بار و مسافر برون‌شهری

مدیرکل امور فنی بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی شرایط بیمه‌پردازی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر برون‌شهری را تشریح کرد.

"

به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی،

سیروس نصیری گفت: رانندگان حمل و نقل عمومی بار و مسافر بین‌شهری به تمامی رانندگان کامیون، کامیونت، اتوبوس، مینی‌بوس و سواری‌های کرایه اطلاق می‌شود که باتوجه به قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین‌شهری مصوب ۱۸/۲/۷۹ مجلس شورای‌اسلامی دارای کارت هوشمند رانندگی بوده و در شغل رانندگی با وسیله نقلیه عمومی بین‌شهری اشتغال به کار داشته و فاقد کارفرما هستند، می‌توانند رأساً با پرداخت حق‌بیمه مشمول قانون تأمین‌اجتماعی قرار گیرند.
وی تصریح کرد: دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه برای رانندگان مینی‌بوس و سواری از سال ۸۱ به بعد معادل ۱/۱ برابر حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار و سایر رانندگان برابر ۳/ ۱ برابر حداقل دستمزد تعیین شده است.
نصیری گفت: نرخ پرداخت حق‌بیمه رانندگان برون‌شهری معادل ۲۷درصد است که با بهره‌مندی از کمک دولت به میزان ۱۰درصد (از محل بودجه عمومی دولت) ‌و ۵/ ۳ درصد( از منابع حاصل از هدفمند سازی یارانه ها)، در مجموع ۵/ ۱۳تقسیم بر۲۷ از تمامی حمایت‌های مقرر در قانون تأمین‌اجتماعی از جمله درمان، حوادث، غرامت دستمزد ایام بیماری، کمک ازدواج و… و همچنین مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی کلی و جزئی، فوت و غرامت نقص عضو به استثنای بیمه‌بیکاری بهره‌مند می‌شوند.
وی افزود: درصورتی که این قبیل رانندگان در مهلت مقرر قانون طبق ماده ۳۹ قانون تأمین‌اجتماعی (حق‌بیمه هر ماه تا آخرین روز ماه بعد) از پرداخت حق‌بیمه خود به سازمان خودداری کنند و کارت هوشمند آنان دارای اعتبار باشد، می‌بایست حق‌بیمه ماه‌های پرداخت نشده را به طور کامل پرداخت کنند.

بازنشستگی بیمه رانندگان سایت بیمه رانندگان ثبت نام بیمه رانندگان مبلغ حق بیمه رانندگان مدارک لازم جهت بیمه رانندگان اخبار بیمه بیمه تامین اجتماعی شرایط بیمه تاکسیرانی ثبت نام بیمه تاکسیرانی حقوق بازنشستگی

رانندگان حمل و نقل بار و مسافر درون‌شهری به رانندگان تاکسی، خطی (اعم از پلاک سفید و قرمز)، تریلر، کامیون، کامیونت، کمپرسی، رانندگان شاغل در آژانس‌های تاکسی تلفنی (خود مالک)، اتوبوس‌داران خود مالک، مینی‌بوس و وانت‌بار (اعم از سه چرخه و…) و هر نوع خودرو سبک و سنگین اطلاق می‌شود که دارای پروانه کار و مجوز لازم از مراجع ذی‌صلاح مربوطه (پروانه اشتغال رانندگی) بوده و با وسائط نقلیه عمومی درون‌شهری اشتغال به کار داشته و فاقد کارفرما باشند.

نرخ پرداخت حق‌بیمه رانندگان برابر ماده ٢٨ قانون تأمین‌اجتماعی معادل ٢٧‌درصد براساس حداقل دستمزد مصوب شورای‌عالی کار خواهد بود و برابر بند «ض» تبصره ١۴ قانون بودجه سال ٨۶ کل کشور، رانندگان می‌توانند با بهره‌مندی از کمک دولت به میزان   ده بیست و هفتم  (از محل بودجه عمومی کل کشور)  و    سه و نیم بیست و هفتم ( از منابع حاصله  از  هدفمندسازی  یارانه‌ها )  و در مجموع  با  برخورداری  از   سیزده و نیم بیست و هفتم  کمک دولت،  از تعهدات قانونی مربوطه شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و خدمات درمانی واحدهای درمانی ملکی و طرف قرارداد سازمان برخوردار شوند.

در زمینه پرداخت تعهدات کوتاه‌مدت سازمان تأمین‌اجتماعی به رانندگان حمل و نقل بار و مسافر درون شهری نیز باتوجه به تعاریف قانونی مربوطه پرداخت هزینه‌های وسایل کمک پزشکی (پروتز و اروتز) و کمک هزینه کفن و دفن به این قبیل از بیمه‌شدگان بلامانع است.

حداکثر سن پذیرش درخواست متقاضی بیمه‌رانندگان برای مردان و زنان ۵٠ سال تمام در تاریخ ثبت تقاضا خواهد بود و درصورتی که سن متقاضی بیشتر از سن مذکور باشد، پذیرش تقاضا منوط به داشتن سابقه پرداخت حق‌بیمه معادل مدت مازاد سنی مقرر خواهد بود.

درخصوص نحوه پرداخت حق‌بیمه هم رانندگان می‌توانند از طریق تعاونی‌های کارگزار مربوطه یا شرکت‌های تعاونی تاکسیرانی خصوصی دارای مجوز نسبت به پرداخت حق‌بیمه اقدام کنند.

https://www.bidbarg.com/bimeh/?qa=blob&qa_blobid=9775485976034129206

شرایط سنی برای صدور کارت هوشمند رانندگان برون شهری و روستایی

  • رانندگان سواری و مینی بوس حداقل ۲۳ سال.
  • رانندگان اتوبوس حداقل ۲۵ سال. این گروه از رانندگان برای سال اول صرفاً می بایست به عنوان راننده دوم در بخش حمل و نقل برون شهری مسافر فعالیت نمایند و در مسیرهایی که نیاز به یک راننده دارد فعالیت ننمایند.
  •  رانندگان دارای گواهینامه پایه دوم صرفاً برای فعالیت با کامیون با حداکثر مجموع وزن و ظرفیت بار ۶ تن حداقل ۲۳ سال.
  • رانندگان دارای گواهینامه پایه یک برای فعالیت با کامیون حداقل ۲۵ سال.
    1. ** لازم به ذکر است حداکثر سن برای تمامی رانندگان به استثناء رانندگان بخش حمل و نقل روستایی ۵۵ سال می باشد.
      تبصره: در مورد رانندگانی که سابقه پرداخت حق بیمه رانندگی و یا مدارک و مستندات قانونی مبنی سابقه رانندگی بر روی وسایل نقلیه مربوطه را دارند، با احراز موضوع توسط اداره کل استان تا سقف حداکثر ۱۰ سال سنوات آنها به حداکثر سن مذکور اضافه خواهد شد.
    2. داشتن شرایط ذکر شده در بالا
    3. داشتن گواهینامه معتبر رانندگی متناسب با نوع وسیله نقلیه مورد استفاده.
    4. دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی سوم راهنمایی (سیکل) یا معادل آن برای رانندگان برون شهری و مدرک پایان دوره ابتدایی یا دوره تکمیلی نهضت سواد آموزی برای رانندگان حمل و نقل روستایی.
      تبصره۱: رانندگانی که از قبل در حوزه حمل و نقل جاده ای فعالیت داشته و تاکنون به دلیل دارا نبودن مدرک تحصیلی مورد نظر موفق به اخذ برگ فعالیت نشده اند، با احراز موضوع توسط اداره کل استان حداکثر تا شش ماه از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل (یعنی تقریباً تا پایان خردادماه ۹۴) می توانند با ارائه مدرک تحصیلی پایان دوره ابتدایی یا دوره تکمیلی نهضت سوادآموزی و با رعایت سایر شرایط نسبت به دریافت برگ فعالیت اقدام نمایند. پس از پایان مدت تعیین شده کلیه متقاضیان بایستی شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند.
      تبصره۲: رانندگانی که قصد فعالیت در حمل و نقل روستایی را دارند با تایید اداره کل استان، تا یکسال از تاریخ ابلاغ این دستورالعمل می توانند بدون شرایط دارابودن حداقل مدرک تحصیلی نسبت به دریافت برگ فعالیت (کارت هوشمند) اقدام نمایند. پس از پایان مدت یک سال کلیه متقاضیان برگ فعالیت حمل و نقل روستایی باید شرایط تحصیلی مورد نیاز را احراز نمایند.
      تبصره۳: مدرک تحصیلی آزادگان و جانبازان جهت فعالیت در حمل و نقل برون شهری یک مقطع بالاتر در نظر گرفته می شود.
    5. دارا بودن برگ صحت و سلامت جسمی و روحی رانندگی (کارت سلامت) معتبر صادر شده توسط مراکز مجاز مورد تایید سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای.
    6. داشتن تابعیت ایران.
      تبصره: اتباع خارجی درصورت داشتن پروانه کار معتبر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز سایر شرایط ماده ۲ می توانند درخواست صدور برگ فعالیت نمایند. بدیهی است مدت اعتبار برگ فعالیت صادره نبایستی بیشتر از مدت اعتبار پروانه کار باشد.
    7. گذراندان دوره های آموزشی عمومی و تخصصی مطابق دستورالعمل سازمان.
    8. نداشتن سابقه محکومیت قطعی کیفری که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی می گردد. (گواهی عدم سوء پیشینه و گواهی صلاحیت فردی)
    9. نداشتن ممنوعیت قانونی برای رانندگی با وسایل نقلیه مربوطه.
    10. عدم تصدی به شغل تمام وقت و مستمر در قوای سه گانه و نیروهای مسلح و نهادهای انقلابی و موسسات عمومی غیر دولتی و عدم اشتغال به حرف موضوع قانون نظام صنفی.
      تبصره: صدور برگ فعالیت (کارت هوشمند) برای افراد بازنشسته ممنوع می باشد.
    11. رانندگان متقاضی فعالیت در حمل و نقل روستایی فقط مجاز به رانندگی در مسیرهایی که از مبادی روستاها به روستاها انجام می شود به شرطی که در مسیر تردد آنها شهر و یا شهرستان وجود نداشته باشد و یا از مبادی روستاها به نزدیک ترین شهرها و شهرستان ها (و بالعکس) انجام می شود؛ خواهند بود.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.