ورود خودروهای جدید چینی به بازار ایران (عکس)

0

چندی است که شایعات و احتمالات، کورسوی امیدمان شده و با هر خبری که می‌شنویم، خود را به آینده امیدوار می‌کنیم. حالا هم مدتی است که برخی از احتمال گشایش اقتصادی با چین خبر می‌دهند و می‌گویند ایران به دنبال تهاتر نفت با کالاست و چین به دلیل جنگ تجاری با آمریکا، می‌تواند با ما معامله کند.

در مرحله اول هم قرار است قطعات خودرو وارد شود و اتفاقاً بودجه ۹۹ را که همین چند روز پیش ارائه شده، با همین راهکار بسته‌اند. این که چنین ادعایی تا چه حد واقعیت دارد را می‌توان با چند اتفاق مهم خبری صنعت خودرو در روزهای گذشته بررسی کرد. هفته گذشته مدیران خودرو برای نمایندگی‌های خود تست درایو «ام‌وی‌ام ایکس۵۵» را برگزار کرد. خودرویی که قرار بود سال‌ها قبل به ایران بیاید اما تحریم‌ها مانع این اتفاق شد و حالا به نظر می‌رسد مدیران خودرو هم سیگنال‌های گشایش اقتصادی را دریافت کرده و بدون فوت وقت، به دنبال از سرگیری فعالیت‌های خود است.

موضوع وقتی جالب می‌شود که بدانید مدیران خودرو در مهرماه امسال حتی نتوانست یک دستگاه خودرو تولید کند اما حالا می‌خواهد با محصولی جدید بار دیگر تولید را از سر بگیرد. همچنین به‌تازگی در خط تولید سیف خودرو یک کراس‌اور چینی- ایتالیایی با نام «اس‌دبلیوام جی۰۱» مشاهده شده و در کارخانه ریگان خودرو هم یک وانت چینی به اسم «جی‌ام‌سی تی۵» حضور دارد. وقتی تمام این اتفاقات را کنار هم بگذاریم، می‌بینیم که بازگشت چینی‌ها چندان هم بعید نیست و احتمالا بازار خودرویی کشورمان شباهت زیادی به سال‌های ۹۰-۹۱ پیدا خواهد کرد. سال‌هایی که شاهد حضور شرکت‌های گمنام چینی در کشورمان بودیم و حتی برخی از آن‌ها به واسطه استفاده از بازار ایران توانستند محصولات خود را ارتقا دهند و برای ورود به بازار اروپا و آمریکا برنامه‌ریزی کنند. در این مقاله قصد داریم با در نظر گرفتن بازگشت چینی‌ها به عنوان یک فرض احتمالی، به معرفی خودروهایی بپردازیم که ممکن است طی ماه‌های آینده ببینیم.

ام‌وی‌ام ایکس۵۵

tqqdtzdaxf16jjc6p5ha.jpg

این خودرو که در بازارهای جهانی «چری تیگو ۴ جدید» یا «چری ۵ایکس» نام دارد، کراس‌اوری کوچک و شهری است که با دو پیشرانه ۱.۵ لیتری توربو و ۲ لیتری تنفس طبیعی و سه جعبه‌دنده پنج سرعته دستی، شش سرعته دو کلاجه و هفت سرعته اتوماتیک پیوسته سی‌وی‌تی قابل سفارش است. البته مدیران خودرو نسخه توربو را برای بازار ایران در نظر گرفته که ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. طبق اطلاعات مندرج در وب‌سایت چری، ایکس۵۵ از سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌های بورگ‌وارنر ساخت شرکت «شفلر» آلمان بهره می‌برد. این سیستم می‌تواند با تغییر زمان باز و بسته شدن سوپاپ‌ها، راندمان را افزایش و مصرف سوخت را کاهش دهد.

به گفته چری سامانه بورگ‌وارنر قادر است تا یک میلیون کیلومتر بدون هیچ مشکلی فعالیت داشته باشد. ازجمله ویژگی‌های ایمنی ایکس۵۵ می‌توان به سامانه‌های کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی، دوربین ۳۶۰ درجه و بدنه مقاوم شش بعدی برای جذب ضربات جانبی اشاره کرد. یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های ایکس۵۵، ساعتی هوشمند است که با آن می‌توان مانند یک ریموت و با کنترل از راه دور برخی از تنظیمات خودرو را تغییر داد. مدیران خودرو قیمت قطعی این کراس‌اور را با تحویل ۴۵ روزه در نسخه اکسلنت ۳۶۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در نسخه اکسلنت اسپرت ۳۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرده است.

جک اس۷

m05kjjo1n27o8anm6fq.jpg

خودرویی که اگر تحریم‌ها نبود، کرمان موتور برنامه گسترده‌ای برای عرضه آن داشت. اس۷ همانند کراس‌اور کوچک‌تر این شرکت یعنی اس۳ از خط جدید طراحی جک (جی‌ای‌سی) بهره می‌برد. در بحث اندازه نیز این خودرو بزرگ‌تر از اس۵ است و با خودروهایی مانند هاوال اچ۶ و بیسو تی۵ رقابت می‌کند. طراحی داخلی آن شباهت زیادی به محصولات مرسدس دارد؛ به‌طوری‌که در قلب داشبورد یک ساعت آنالوگ عقربه‌ای دیده می‌شود. این خودرو با دو پیشرانه ۱.۵ و ۲ لیتری توربو در دسترس است که به ترتیب قدرتی به میزان ۱۷۵ و ۱۹۴ اسب بخار دارند. انتقال قدرت نیز از طریق یک جعبه‌دنده شش سرعته دوکلاجه به چرخ‌های جلو صورت می‌گیرد.

ازجمله تجهیزات ایمنی اس۷ می‌توان به دوربین ۳۶۰ درجه، شش کیسه هوا، سامانه کنترل حرکت در سرپایینی و سربالایی، سامانه جلوگیری از هرزگردی چرخ‌ها، ترمز کمکی هیدرولیک و سامانه کنترل پایداری اشاره کرد. این خودرو توانسته با همین امکانات و به لطف شاسی مقاوم خود، از موسسه انکپ چین ۵ ستاره ایمنی دریافت کند. جک اس۷ بسته به نوع پیشرانه و امکانات، قیمتی بین ۱۴ تا ۲۶ هزار دلار دارد که قیمت نهایی آن می‌تواند به مرز ۴۰۰ میلیون تومان نیز برسد. رقمی که برای یک شاسی‌بلند چینی بسیار بالاست و شاید خریداران را به سمت گزینه‌های دست‌دوم کره‌ای و ژاپنی سوق دهد.

اس‌دبلیوام جی ۰۱

3osk4066350bk2w2iy.jpg

«شیرونی ورگانی ویمرکاتی میلانو» یا به اختصار اس‌دبلیوام (با تغییر دو حرف V به W) یک شرکت ایتالیایی تولیدکننده موتورسیکلت است. این شرکت با همکاری چینی‌ها و تاسیس زیر برند «اسپیدی ورکینگ موتورز» تولید خودروهای کراس‌اور را هم شروع کرده و «جی۰۱» جزو نخستین محصولاتش به شمار می‌رود. چندی پیش این خودرو در کارخانه سیف خودرو دیده شد و برخی احتمال دادند که ناتوانی سیف خودرو در ایفای تعهدات بیسو تی۵ آن‌ها را مجبور کرده تا به دنبال خودرویی مانند جی۰۱ بروند. اما نکته جالب ماجرا این جاست که سیف خودرو در طول سال‌های اخیر همواره به دنبال برندهای گمنام چینی بوده و حتی در سال ۹۶ محصولات «هاوتای» و «بیسو» را به غرفه خود در نمایشگاه خودروی تهران آورد.

حالا هم نوبت به اس‌دبلیوام جی۰۱ رسیده است. خودرویی با پیشرانه ۱.۵ لیتری و قدرت ۱۵۶ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتن متر که از یک جعبه‌دنده شش سرعته اتوماتیک بهره می‌برد. شش کیسه هوا، سامانه کنترل پایداری، دوربین ۳۶۰ درجه، چرخش چراغ‌ها در پیچ و ترمز پارک برقی ازجمله تجهیزات ایمنی نسخه اف جی۰۱ است. این خودرو بسته به پیشرانه و آپشن‌های آن، قیمتی بین ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۸ هزار دلار دارد. گرچه هنوز اطلاعیه رسمی از سوی سیف خودرو منتشر نشده اما به نظر می‌رسد که با اتمام قطعات منفصله خودروهای بیسو و تعهداتی که شرکت دارد، اس‌دبلیوام جی۰۱ جزو اصلی‌ترین گزینه‌های طرح تبدیل خواهد بود.
هونگچی اچ۵

مجله خودرو تازه های خودرو در ایران بهترین خودرو چینی در ایران اخبار واردات خودرو خودروهای اقتصادی همکاری اقتصادی ایران و چین محصول مشترک ایران و چین اخبار خودرو قیمت هونگچی اچ 5 مشخصات هونگچی اچ 5

برخلاف بیشتر خودروسازان چینی که فعلاً سکوت اختیار کرده‌اند، هونگچی به شکلی رسمی و کاملاً شفاف اعلام کرد که قصد سرمایه‌گذاری و حضور در ایران دارد. ابتدا قرار بود این شرکت با بهمن موتور همکاری کند اما طرف ایرانی به دلیل قیمت بالای محصولات هونگچی از این کار انصراف داد. حالا به نظر می‌رسد پرشیا خودرو قصد مشارکت در برنامه تولید دارد چراکه آن‌ها طی ماه‌های اخیر تعداد نمایندگی‌های خود را به طرز چشمگیری افزایش داده‌اند. البته مدیران هونگچی گفته‌اند که به دلیل آماده نبودن خط تولید و ممنوعیت واردات این اتفاق فعلاً رخ نمی‌دهد. در میان محصولات هونگچی، اچ۵ با داشتن قیمت پایه ۲۱ هزار دلار احتمال بیشتری برای ورود به بازار کشورمان دارد.

این سدان که بر مبنای پلتفرم نسل سوم مزدا ۶ تولید شده، توانسته از موسسه انکپ چین ۵ ستاره ایمنی دریافت کند. این خودرو از پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو بهره می‌برد که ۱۸۵ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور دارد. همچنین انتقال قدرت آن از طریق یک جعبه‌دنده شش سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو صورت می‌گیرد. هونگچی برند لوکس فاو (اف‌ای‌دبلیو) محسوب می‌شود که گران‌ترین مدل آن یعنی ال۵ قیمتی نزدیک به ۷۰۰ هزار دلار دارد و بیشتر به عنوان لیموزین مقامات حزب کمونیست چین به کار می‌رود.

* متین نصیری / خراسان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.