ECU خودرو ، علائم و عوامل خرابی این قطعه حیاتی

0

ECU خودرو ، وظیفه شناسایی مشکلات و معایب خودرو را دارد؛ اما آیا تا به حال فکر کرده اید اگر ایرادی در این قطعه – یا بهتر است بگوییم این ریز پردازنده – بروز کند، چه باید کرد؟ همه ما می دانیم که ECU خودرو پس از شناسایی مشکل، با صدور فرمان روشن شدن چراغ چک در صفحه پشت فرمان، راننده را از بروز ایراد مطلع می کند، اما معمولاً در مورد علائم خرابی خود کامپیوتر کمتر خوانده ایم.

ECU خودرو دارای دو نوع حافظه است: دائم و موقت. تمامی اطلاعات مربوط به مشکلات به وجود آمده در خودرو، روی حافظه موقت ذخیره می شود. به خاطر بسپارید تا زمانی که ECU خودرو به برق متصل باشد، اطلاعات، روی حافظه موقت آن حفظ خواهد شد؛ در غیر این صورت، پس از گذشت کمتر از ۲۰ دقیقه، اطلاعات پاک می شود. پس توجه داشته باشید پس از روشن شدن چراغ چک، قسمت هایی مثل باتری و سر باتری خودرو را به هیچ وجه دستکاری نکنید.

لازم به ذکر است، اطلاعات موجود بر روی حافظه دائم، وقتی پاک می شود که این حافظه، آسیب ببیند.

همانطور که می دانید، شناسایی مشکلات به وجود آمده در خودرو با اتصال دستگاهی به نام دیاگ به ECU خودرو، به راحتی امکان پذیر است. برای تشخیص به موقع خرابی ECU خودرو و جلوگیری از مشکلات پیش رو نیز نشانه هایی وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا می شوید.

پژو 206 غرب استیل بالا ماندن دور موتور 206 غرب استیل تعمیرات تخصصی پژو 206 آموزش تعمیر کامپیوتر آموزش تعمیر ecu تعمیر ایسیو ساژم آدرس تعمیرگاه های تهران آموزش برق خودرو آموزش تعمیر خودرو آموزش عیب یابی خودرو اطلاعیه فنی ایران خودرو ریست کردن ecu 206

علائم خرابی ECU خودرو

خرابی ECU خودرو به دو صورت بروز می کند: گاهی اوقات یکی از قطعات داخلی کامپیوتر خودرو، نیم سوز شده است؛ در این صورت پردازش بخش های مختلف خودرو با نقاط ضعفی همراه شده و طبعاً صدور فرمان از سوی ECU  هم با اختلال همراه خواهد بود. هنگامی که مشکلی شبیه به خراب شدن یکی از قطعات داخلی در ECU  خودرو بروز کند، خودروی شما به سختی روشن می شود، روان کار نمی کند و به طورکلی با کاهش قدرت و توان همراه است.

نوع دیگر خرابی ECU خودرو به آسیب های جدی تر این قسمت بر می گردد؛ وقتی کامپیوتر خودروی شما آسیب جدی تری مثل شکستگی ببیند، اگر خودرو در حال حرکت باشد از حرکت باز می ایستد و چنانچه خاموش باشد، روشن نمی شود.

ریپ زدن خودرو، بد کار کردن سیستم موتور و روشن نشدن آن از جمله نشانه های خرابی ECU خودرو هستند. در برخی از مواقع، وقتی ECU دچار مشکل می شود، چراغ چک روشن می شود

عوامل خرابی ECU خودرو

محل تعبیه ECU ، در هر خودرویی متفاوت است؛ مثلاً در برخی از خودروها زیر کاپوت جلو و در مجاورت سیستم موتور و در برخی دیگر داخل کابین و زیر پای راننده است. به طور کلی به دلیل محفوظ بودن و غیرقابل دسترس بودن جایگاهی که معمولاً شرکت های تولید کننده خودرو برای ECU خودرو در نظر می گیرند، کمتر پیش می آید که این قطعه، آسیب فیزیکی ببیند. در صورتی که خودرو تصادف شدیدی کند یا به کامپیوتر آن، ضربه مستقیمی وارد شود، ممکن است ECU آسیب ببیند.

شایع ترین عامل خرابی ECU خودرو ، نوسانات برقی و یا وارد شدن شوک به این تراشه است. انجام هر یک از کارهای غیراصولی زیر، باعث وارد شدن شوک الکتریکی و بروز اختلال در ECU خودرو می شود:

دستکاری و جدا کردن کابل باتری حین روشن بودن خودرو؛

اطمینان از وجود برق در سر باتری به روش غیر اصولی؛

خیس شدن ECU ؛

دستکاری بدنه و پین های ECU ؛

باتری به باتری کردن خودرو

با ECU خودرو و عملکرد آن بیشتر آشنا شوید

ECU مخفف عبارت Electronic Control Unit به معنای واحد کنترل الکترونیک است. میزان اهمیت و کارایی این تراشه در خودرو به اندازه ای خطیر است که بعضی از خودروهای امروزی به بیش از یک واحد کنترل الکترونیک مجهز می شوند. در نظر گرفتن چند ECU برای خودرو، به سازندگان برای طراحی و به کارگیری انواع تجهیزات و امکانات در خودرو انعطاف بیشتری می دهد و همچنین مجال بهتری برای تشخیص مشکلات فنی در آینده فراهم می سازد.

وظیفه ECU خودرو ، بررسی و کنترل وضعیت مستمر خودرو است. سنسورهایی چون سنسور دور موتور یا RPM ، سنسور دمای هوا ATS و سنسور دریچه گاز یا TPS که در قسمت های مختلف خودرو تعبیه شده اند، اطلاعات لازم از وضعیت قسمت مربوط به خود را به ECU خودرو می فرستند. اطلاعات ورودی به ECU در کسری از ثانیه پردازش و دستورات مناسب شرایط خودرو صادر می گردد.

به این نکته جالب توجه داشته باشید؛ اطلاعاتی که توسط ECU خودرو دریافت و دستوراتی که به سنسورها فرستاده می شود، الکترونیکی است، اما وقتی به مرحله اجرا می رسد، مکانیکی می شود.

داده های ورودی به ECU خودرو، اطلاعاتی مثل میزان سوخت و هوای ورودی برای مخلوط شدن با هم، وضعیت مصرف سوخت، کنترل آلایندگی های اگزوز و حرارت آب رادیاتور را در اختیار این واحد پردازش قرار می دهند. کامپیوتر خودرو با دریافت این اطلاعات و بررسی شرایط کلی، مقدار، نوع و میزان هر یک از این عوامل را تعیین کرده و دستور رفتن به مرحله بعدی را صادر می کند. سیستم های مختلف با دریافت پیام ECU خودرو به وظایف خود عمل می کنند. مثلاً میزان پاشش سوخت و هوا توسط سیستم سوخت رسانی و انژکتور به دستور صادره از کامپیوتر خودرو بستگی دارد. ECU خودرو در تمامی این مراحل، نظارت مستقیمی بر سیستم ها و نوع عملکردشان دارد.

آیا تا به حال برای خودروی شما اتفاق افتاده است که به دلیل خرابی ECU روشن نشود یا ناگهان خاموش شود؟ لطفاً از اقداماتی که در آن شرایط انجام داده اید، برای ما بنویسید. چنانچه هنگام خرابی این قطعه، علائم دیگری را مشاهده کرده اید، برای توربومگ و خوانندگانش بنویسید. راستی برای تعمیر یا تعویض کامپیوتر خودروی تان چقدر هزینه کردید؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.