طرز تهیه کدوحلوایی ؛ دسر خوشمزه پاییزی
کدو حلوایی یکی از میوه های بسیار مقوی و مفید پاییزی و زمستانی است که با آن انواع کیک ها و خورشت ها و غذاها تهیه می شود. بسیاری از کدبانوهای ایرانی در شب های بلند پاییزی به روش های مختلفی کدو حلوایی را تهیه نموده و در کنار خانواده خود میل می کنند.
اگر شما یکی از طرفداران کدو حلوایی هستید و طعم آن را می پسندید، در این بخش از آشپزخانه رسپی هایی قرار داده ایم که می توانید با استفاده از آنها خوشمزه ترین کدو حلوایی عمرتان را بپزید.
*طرز تهیه کدو حلوایی مجلسی*
برای تهیه کدو حلوایی مجلسی و بسیار خوشمزه به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم کدو حلوایی مجلسی
مواد لازم | مقدار |
کدو حلوایی | 1 عدد |
گلاب | 1/4 پیمانه |
شکر قهوه ای یا سفید | 3 قاشق غذاخوری |
دانه هل | 4 عدد |
پودر دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم شده غلیظ | 1 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کدو حلوایی کاراملی مجلسی
- یک کدو حلوایی مناسب را انتخاب کنید.
- کدو حلوایی را پوست بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید.
- درون یک تابه مقداری کره ریخته و کدو حلوایی را داخل تابه تفت دهید تا کمی سرخ شود.
- پودر دارچین را روی کدوها بریزید.
- بجای پودر دارچین از 1 عدد چوب آن استفاده کنید و بعد از پخت از داخل کدوها جدا کنید.
- شکر را روی کدو ها بپاشید.
- کدو ها را کمی زیر و رو کنید تا به تدریج شکر شروع به ذوب شدن کند.
- کمی زعفران دم شده روی کدوها بریزید.
- دانه های هل را کمی فشار دهید و روی کدو ها بریزید.
- گلاب اضافه کنید. افزودن گلاب اختیاری و قابل حذف است.
- کمی آب روی کدو ها بریزید طوری که تا نیمه کدوها داخل آب باشند.
- بیش از حد افزودن آب سبب تغییر بافت کدوها می شود.
- درب تابه را بگذارید تا شکر ذوب و کدوها نیز پخته شوند.
- در کنار کدو حلوایی کاراملی یک اسکوپ بستنی وانیلی قرار دهید و نوش جان نمایید.
*طرز تهیه کدو حلوایی با گردو*
در این فصل سال که هم کدو حلوایی و هم گردو به مقدار فراوان در دسترس است، برای خانواده خود به روش زیر کدوحلوایی خوشمزه با گردو بپزید.
مواد لازم دسر کدو حلوایی با گردو
مواد لازم | مقدار |
کدو حلوایی | 1/5 کیلو |
شکر | 1 لیوان |
چوب دارچین | 1 تکه کوچک |
میخک | 4 عدد |
شیره انگور | 1 لیوان |
گردو | به میزان دلخواه |
*طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور و گردو*
- یک کدو حلوایی مناسب انتخاب کنید.
- کدو را پوست کنده و به شکل مکعبی و در اندازه های دلخواه برش بزنید.
- برش ها را بعد از شستن درون قابلمه ای ریخته و لایه به لایه شکر بیافزایید.
- درب قابلمه را بگذارید و آن را چند ساعتی در یخچال قرار دهید تا شکر به خورد کدوها برود و کدوها آب بیاندازد.
- بعد از گذشت چند ساعت قابلمه را با درب باز روی حرارت قرار داده تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید.
- چوب دارچین و میخک را بعد از به جوش آمدن آب کدوها به آن افزوده و صبر کنید تا کدوها حدود 20 دقیقه با حرارت متوسط بجوشد و پخته شود.
- هم زدن کدوها در حین پخت با قاشق موجب له شدن آنها می شود.
- بعد از پختن و نرم شدن کدوها، 5 دقیقه آخر پخت، شیره انگور را بیافزایید.
- حرارت را افزایش دهید تا شیره انگور بجوشد و به خورد کدوها برود.
- بعد از جوشیدن شیره انگور و زمانی که تنها کمی از شیره دسر داخل قابلمه باقی ماند، حرارت را خاموش نمایید.
- کدوها را داخل سرو بچینید و با گردو تزیین کنید.
- روی کدو و گردوها مقداری از شیره دسر را بریزید.
- کدو حلوایی شما آماده است، بهتر است این خوراکی خوشمزه را گرم سرو کنید.
*طرز تهیه کدو حلوایی ساده*
کدو حلوایی را می توانید به ساده ترین روش ممکن و فقط با کمی شکر بپزید. برای پخت ساده کدوحلوایی به روش زیر عمل کنید:
مواد لازم کدو حلوایی ساده
مواد لازم | مقدار |
کدو حلوایی | 1 عدد |
شکر | نصف پیمانه |
آب | 1 لیوان |
طرز تهیه کدو حلوایی ساده
- کدو حلوایی را به خوبی بشویید.
- کدو حلوایی را با چاقوی بسیار مناسب از وسط نصف کرده و تخمه های آن را خارج کنید.
- کدو حلوایی ها را به اندازه دلخواه برشبزنید اما بهتر است برش هایتان خیلی بزرگ نباشد.
- برش های کدو حلوایی را درون قابلمه قرار دهید.
- شکر را در یک لیوان آب به خوبی حل کنید.
- مخلوط شکر و آب را در درون قابلمه بر روی کدو ها بریزید.
- درون بافت کدو مقداری آب وجود دارد پس همین یک لیوان آب کافیست و بیش از حد آب اضافه نکنید.
- قابلمه را بر روی گاز قرار دهید تا کدو به خوبی پخته شود.
- می توانید کدو حلوایی را بعد از افزودن آب و شکر درون مایکروویو به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید.
- دقت کنید در هر دو روش پخت بیش از حد کدو حلوایی موجب له شدن آن می شود.
منبع : نمناک