طرز تهیه کدوحلوایی ؛ دسر خوشمزه پاییزی

0

کدو حلوایی یکی از میوه های بسیار مقوی و مفید پاییزی و زمستانی است که با آن انواع کیک ها و خورشت ها و غذاها تهیه می شود. بسیاری از کدبانوهای ایرانی در شب های بلند پاییزی به روش های مختلفی کدو حلوایی را تهیه نموده و در کنار خانواده خود میل می کنند.

 دسر زمستونی خوشمزه
 دسر مجلسی
 طرز تهیه انواع دسر
 مجله آشپزی
 کتاب آشپزی
 فوت و فن آشپزی
 نکات ریز آشپزی
 آشپزی خانگی
 آشپزی ساده سریع
 طرز تهیه کدو حلوایی

اگر شما یکی از طرفداران کدو حلوایی هستید و طعم آن را می پسندید، در این بخش از آشپزخانه رسپی هایی قرار داده ایم که می توانید با استفاده از آنها خوشمزه ترین کدو حلوایی عمرتان را بپزید.

*طرز تهیه کدو حلوایی مجلسی*

برای تهیه کدو حلوایی مجلسی و بسیار خوشمزه به روش زیر عمل کنید:

مواد لازم کدو حلوایی مجلسی

مواد لازم مقدار
کدو حلوایی 1 عدد
گلاب 1/4 پیمانه
شکر قهوه ای یا سفید 3 قاشق غذاخوری
دانه هل 4 عدد
پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم شده غلیظ 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه کدو حلوایی کاراملی مجلسی

  1. یک کدو حلوایی مناسب را انتخاب کنید.
  2. کدو حلوایی را پوست بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید.
  3. درون یک تابه مقداری کره ریخته و کدو حلوایی را داخل تابه تفت دهید تا کمی سرخ شود.
  4. پودر دارچین را روی کدوها بریزید.
  5. بجای پودر دارچین از 1 عدد چوب آن استفاده کنید و بعد از پخت از داخل کدوها جدا کنید.
  6. شکر را روی کدو ها بپاشید.
  7. کدو ها را کمی زیر و رو کنید تا به تدریج شکر شروع به ذوب شدن کند.
  8. کمی زعفران دم شده روی کدوها بریزید.
  9. دانه های هل را کمی فشار دهید و روی کدو ها بریزید.
  10. گلاب اضافه کنید. افزودن گلاب اختیاری و قابل حذف است.
  11. کمی آب روی کدو ها بریزید طوری که تا نیمه کدوها داخل آب باشند.
  12. بیش از حد افزودن آب سبب تغییر بافت کدوها می شود.
  13. درب تابه را بگذارید تا شکر ذوب و کدوها نیز پخته شوند.
  14. در کنار کدو حلوایی کاراملی یک اسکوپ بستنی وانیلی قرار دهید و نوش جان نمایید.

*طرز تهیه کدو حلوایی با گردو*

در این فصل سال که هم کدو حلوایی و هم گردو به مقدار فراوان در دسترس است، برای خانواده خود به روش زیر کدوحلوایی خوشمزه با گردو بپزید.

 

مواد لازم دسر کدو حلوایی با گردو

مواد لازم مقدار
کدو حلوایی 1/5 کیلو
شکر 1 لیوان
چوب دارچین 1 تکه کوچک
میخک 4 عدد
شیره انگور 1 لیوان
گردو به میزان دلخواه

 

*طرز تهیه دسر کدو حلوایی با شیره انگور و گردو*

  1. یک کدو حلوایی مناسب انتخاب کنید.
  2. کدو را پوست کنده و به شکل مکعبی و در اندازه های دلخواه برش بزنید.
  3. برش ها را بعد از شستن درون قابلمه ای ریخته و لایه به لایه شکر بیافزایید.
  4. درب قابلمه را بگذارید و آن را چند ساعتی در یخچال قرار دهید تا شکر به خورد کدوها برود و کدوها آب بیاندازد.
  5. بعد از گذشت چند ساعت قابلمه را با درب باز روی حرارت قرار داده تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید.
  6. چوب دارچین و میخک را بعد از به جوش آمدن آب کدوها به آن افزوده و صبر کنید تا کدوها حدود 20 دقیقه با حرارت متوسط بجوشد و پخته شود.
  7. هم زدن کدوها در حین پخت با قاشق موجب له شدن آنها می شود.
  8. بعد از پختن و نرم شدن کدوها، 5 دقیقه آخر پخت، شیره انگور را بیافزایید.
  9. حرارت را افزایش دهید تا شیره انگور بجوشد و به خورد کدوها برود.
  10. بعد از جوشیدن شیره انگور و زمانی که تنها کمی از شیره دسر داخل قابلمه باقی ماند، حرارت را خاموش نمایید.
  11. کدوها را داخل سرو بچینید و با گردو تزیین کنید.
  12. روی کدو و گردوها مقداری از شیره دسر را بریزید.
  13. کدو حلوایی شما آماده است، بهتر است این خوراکی خوشمزه را گرم سرو کنید.

*طرز تهیه کدو حلوایی ساده*

کدو حلوایی را می توانید به ساده ترین روش ممکن و فقط با کمی شکر بپزید. برای پخت ساده کدوحلوایی به روش زیر عمل کنید:

 

مواد لازم کدو حلوایی ساده

مواد لازم مقدار
کدو حلوایی 1 عدد
شکر نصف پیمانه
آب 1 لیوان

 

طرز تهیه کدو حلوایی ساده

  1. کدو حلوایی را به خوبی بشویید.
  2. کدو حلوایی را با چاقوی بسیار مناسب از وسط نصف کرده و تخمه های آن را خارج کنید.
  3. کدو حلوایی ها را به اندازه دلخواه برشبزنید اما بهتر است برش هایتان خیلی بزرگ نباشد.
  4. برش های کدو حلوایی را درون قابلمه قرار دهید.
  5. شکر را در یک لیوان آب به خوبی حل کنید.
  6. مخلوط شکر و آب را در درون قابلمه بر روی کدو ها بریزید.
  7. درون بافت کدو مقداری آب وجود دارد پس همین یک لیوان آب کافیست و بیش از حد آب اضافه نکنید.
  8. قابلمه را بر روی گاز قرار دهید تا کدو به خوبی پخته شود.
  9. می توانید کدو حلوایی را بعد از افزودن آب و شکر درون مایکروویو به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید.
  10. دقت کنید در هر دو روش پخت بیش از حد کدو حلوایی موجب له شدن آن می شود.

منبع : نمناک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.