آشنایی با «نفربر طلائیه» طلایه دار میدان‌ های نبرد + تصاویر

0

نفربر‌ها یکی از انواع خودرو‌های تاکتیکی هستند که استفاده از آنها در میدان‌های نبرد بسیار اهمیت دارد.

نفربر نوعی خودروی زرهی جنگی است که برای حمل و نقل سربازان در میدان جنگ بکار می‌رود. نفربر‌ها معمولاً تنها به مسلسل مسلح هستند؛ اما ممکن است به سلاح‌هایی همانند موشک ضد تانک هدایت‌شونده (ATGM) یا خمپاره‌انداز هم مجهز باشند. در واقع نفربر‌ها برخلاف تانک‌ها و خودرو‌های جنگی پیاده‌نظام برای جنگ مستقیم طراحی نشده‌اند؛ بلکه برای حمل ایمن نیرو‌های نظامی به خط مقدم نبرد ساخته شده‌اند و سلاح آن‌ها برای دفاع از خود است.

مسئولان صنایع دفاعی کشورمان نیز در این عرصه هم مانند سایر عرصه ها پس از اینکه کشورمان در دوران دفاع مقدس تحت شدیدترین تحریم ها قرارگرفت، به فکر خودکفایی افتادند و انواع محتلف آن را طراحی و تولید کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا طی مجموعه گزارش هایی نفربرهای بومی و ساخت داخل را معرفی کند.
در نخستین گزارش از این مجموعه، نفربر رخش که یکی از نفربرهای تاکتیکی ساخت کشورمان است را بررسی کردیم. این خودرو در صنایع شهید کلاهدوز که یکی از شرکت های زیر مجموعه صنایع دفاع است، طراحی و در حوالی سال ۸۵ از آن رونمایی شد.
در دومین گزارش از این مجموعه هم نفربر طلائیه را بررسی می کنیم که مشروح آن را در ادامه آمده است.
نفربر طلائیه
طلائیه نام یک نفربر زرهی شنی‌دار فوق سبک ساخت صنایع شهید کلاهدوز یکی از شرکت های سازمان صنایع دفاع کشورمان است که در تاریخ سوم مهرماه سال ۹۱ با حضور سردار احمد وحیدی وزیر دفاع از آن رونمایی شد. این نفربر زرهی و چرخدار از یک تیربار ۱۴.۵ میلیمتری مستقر در برجک متحرک استفاده کرده و قابلیت حمل دستکم ۸ سرباز را دارد. انواع سامانه‎های مخابراتی بومی در آن به کار گرفته شده تا این خودروی چابک برای ایفای صحیح نقش خود، ارتباط دائمی و امنی با واحد فرماندهی داشته باشد. این خودرو با وجود برخورداری از زره قوی سرعت بالاتری نسبت به بسیاری از نفربر‌های دیگر دارد.
«نفربر طلائیه» طلایه دار میدان‌های نبرد + فیلم و تصاویر

پنجره‎ها و منافذ کوچک برای استفاده توسط سربازان جهت مشاهده و شلیک به اطراف تعبیه شده و با توجه به محل ورود و خروج نفرات از پشت آن حفاظت مناسبی برای سربازان ایجاد می‌کند. موتور این نفربر در قسمت جلوی آن تعبیه شده که باعث شده تا فضای بازتری را برای سربازان و تجهیزات محمول وجود داشته باشد.

مشخصات نفربر طلائیه دستاورد مهم دفاعی دستاوردهای انقلاب اسلامی نفربر جدید ایران تجهیزات نظامی اخبار وزارت دفاع نفربر هویزه نفربر طلائیه انواع خودرو جنگی نفربر زرهی ایران نفربر نظامی ایران نفربر ارتش ایران قدرت نظامی ایران

محل قراگیری راننده در سمت چپ این نفربر و جلوترین بخش خودرو است که با استفاده از یک شیشه بزرگ دید مستقیم وسیعی برای راننده ایجاد می‌کند. همچنین،  یک دریچه نیز بالای محل استقرار راننده قرار دارد که برای خروج اضطراری او مفید خواهد بود.
تجهیزات ارتباطی و ناوبری در کنار راننده و پشت او نصب شده است. البته این امکان وجود دارد که هر یک از این ادوات و سلاح ها توسط نفر جداگانه‎ای کاربری شود.
این خودروی زرهی دارای قابلیت تحرک برای هر ۴ چرخ یا اصطلاحاً ۴ در ۴ باشد و وزن آن در حدود ۸ تا ۱۰ تن قابل تخمین است. تیربار نصب شده در این نفربر در یک برجک محافظت شده با قابلیت چرخش کامل در صفحه افقی مستقر شده است.

از دیگر ویژگی های نفربر طلائیه را می توان به تحرک و چابکی، سادگی طرح و سهولت اپراتوری، قابلیت استقرار جنگ

افزار و سیستم تعلیق مستقل برای هر چرخ، دریچه‌های تیربار در طرفین خودرو، سرعت و قدرت مناسب می‌تواند در تحرک عملیاتی نیرو‌های مسلح اشاره کرد.

طلائیه نفربر تاکتیکی با قابلیت های گسترده

این خودروی زرهی با وزن کم، نگهداری ساده، امکان نصب سلاح و تجهیزات مختلف، قابلیت بکارگیری سریع و آسان، سرعت مناسب، استتار مؤثر و اختفای آسان، امکان عملیات در شب، امکان حمل و نقل آسان و امکان حمل هوایی از طریق هواپیما و بالگرد، قابلیت بهره‌برداری در مأموریت‌های مختلف نیرو‌های مسلح را دارد. از این خودرو می‌توان در پاسگاه‌های مرزی، برای مقابله با اشرار و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و کالا و دیگر عملیات نظامی و انتظامی بهره برداری کرد.

«نفربر طلائیه» طلایه دار میدان های نبرد + فیلم و تصاویر
این خودرو کاربری های غیرنظامی گسترده ای دارد که این خودروی زرهی فوق سبک در امور غیرنظامی مانند بکارگیری در حوادث غیرمترقبه از جمله سیل، زلزله، برف سنگین، آتش سوزی جنگل‌ها، عملیات پاسداری و حفظ محیط زیست، فعالیت‌های زیست شناسی و حفاری چاه‌های نفت و گاز، آمبولانس و تجهیز یگان‌های پاسدار صلح کاربرد دارد.
نفربر طلائیه در رسانه های خارجی

پایگاه خبری تحلیلی ARMYRECOGNITION طی گزارشی مربوط به بررسی این نفربر ویژگی های این خودروی زرهی را بررسی کرده است.

پایگاه تحلیلی DEFENCE iQ هم در گزارشی به قلم اندرو الوِل در سال ۲۰۱۲ این خودروی زرهی را بررسی کرد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.