راهکار کاهش استهلاک خودرو

0
راهکارهایی برای کاهش استهلاک و هزینه های نگهداری خودرو

استهلاک خودرو از یک سمت باعث کاهش ارزش خود خودرو و از یک سمت نیز باعث بالا رفتن هزینه های نگهداری خودرو می شود.

خودرو وسیله ای که روزگاری تنها به عنوان یک ابزار فانتزی و نمایش تفاخر از آن استفاده می شد امروزه به عنوان یک وسیله ضروری و اولیه در زندگی انسان ها نقش ویژه ای پیدا کرده است.

اما این وسیله پراهمیت، گذشته از قیمت اولیه ای که بایستی برای ابتیاع آن پرداخت کرد، هزینه های متفاوت و البته قابل تاملی را به مالک خود تحمیل می کند. هزینه سود از دست رفته قیمت خرید خودرو، هزینه سوخت و سیالات، هزینه بیمه و پارکینگ، هزینه ریسک سرمایه و سایر هزینه ها که برای یک خودرو با حداقل قیمت در ایران، سالانه به بیش از 40 میلیون ریال بالغ می شود. اما یکی از هزینه هایی که عموماً در زمره هزینه های نامبرده لحاظ نمی شود و به صورت پنهان رقم قابل توجهی را البته در درازمدت به مالک یک خودرو تحمیل می کند، هزینه استهلاک است.

کاهش استهلاک خودرو

اما برای اینکه ما هزینه های ناشی از استهلاک خودرو را کاهش داده و در نتیجه عمر مفید لوازم مصرفی و به طور کلی خودروی خود را افزایش دهیم، یک سری راهکارها و استانداردها وجود دارد. با انجام صحیح این راهکارها می توان تا حد زیادی موفق به کاهش استهلاک خودرو گردید که در ادامه ما به آن ها اشاره ای کوتاه و مختصر خواهیم نمود. ما بحث کاهش استهلاک خودرو را در دو مقوله شیوه صحیح رانندگی و شیوه صحیح نگهداری از خودرو، دسته بندی نموده ایم تا به این ترتیب بتوانیم بهترین راهکارها را برای کاهش استهلاک خودرو عنوان کنیم.

تعمیرات تخصصی خودرو آدرس باطری سازی تهران آدرس فروشگاه باطری در تهران دلایل شارژ خالی کردن باتری آموزش مکانیک و برق خودرو مجله خودرو کارستان افزایش طول عمر باتری

کاهش استهلاک خودرو با نگهداری صحیح

اولین و مهمترین نکته در کاهش استهلاک خودرو ، انجام به موقع سرویس های خودرو می باشد. سرویس های ضروری خودرو که می توان مهمترین آن ها را تعویض روغن، تعویض فیلترها، تنظیم باد، تعویض لنت ها، تعویض لاستیک و بررسی مایع رادیاتور دانست، مهمترین نقش را در کاهش استهلاک خودرو دارند.

اگر هر کدام از این سرویس ها در زمان مناسب انجام نشوند، ممکن است به خودرو صدمات شدیدی وارد شده و در نتیجه عمر مفید سایر قطعات را کاهش دهند. اما اگر به طور خلاصه بخواهیم نکاتی را که موجب کاهش استهلاک خودرو در بحث نگهداری آن می شوند را عنوان کنیم، به طور کلی به نکات زیر خواهیم رسید:

  • سرویس به موقع روغن موتور، روغن هیدرولیک، روغن گیربکس و روغن ترمز و استفاده از انواع با کیفیت آن ها و متناسب با نوع خودروی شما
  • تعویض به موقع فیلتر هوا، فیلتر روغن و فیلتر بنزین و استفاده از انواع با کیفیت آن ها و متناسب با نوع خودروی شما
  • توجه به فشار باد لاستیک های خودرو و تنظیم نگاه داشتن آن ها که سبب کاهش مصرف سوخت و کاهش استهلاک خودرو می شود.
  • بالانس بودن چرخ ها و تنظیم بودن فرمان که در صورت عدم تنظیم باعث فشار به جلوبندی و همچنین لاستیک سائی می شود.
  • استفاده از سوخت مناسب و فاقد آلودگی
  • استفاده از قطعات یدکی با کیفیت و نمونه اصلی
  • روغن کاری و گریس کاری مرتب بخش هایی از خودرو که نیاز به آن دارند مثل قطعات سیستم تعلیق، جلوبندی، چرخ ها و فرمان
  • توجه به سر و صدای نامتعارف خودرو و عیب یابی سریع در صورت مواجه شدن با آن
  • انجام دوره ای دیاگ و عیب یابی خودرو حتی در صورتی که خطایی را مشاهده نکرده اید
  • استفاده از رینگ و لاستیک متناسب با خودرو که باعث خرابی جلوبندی نشوند.

استهلاک خودرو از یک سمت باعث کاهش ارزش خود خودرو و از یک سمت نیز باعث بالا رفتن هزینه های نگهداری خودرو می شود.

کاهش استهلاک خودرو با رانندگی صحیحیکی دیگر از نکاتی که با رعایت آن، می توان سهم عظیمی در کاهش استهلاک خودرو داشت، شیوه صحیح رانندگی و رعایت نکات مهم در این زمینه است. ما در گذشته در رابطه با شیوه صحیح رانندگی مباحثی را عنوان کرده ایم که باعث می شد تا مصرف سوخت خودروی ما به خداقل برسد.

اما در این میان یکسری نکات دیگر نیز وجود دارد که با رعایت آن ها در هنگام رانندگی می توانیم تا حد زیادی استهلاک خودرو را کاهش دهیم.

  • رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و عدم تجاوز از سرعت مطمئنه یا رانندگی خطرناک که باعث کاهش آمار تصادفات خودرو می گردد.
  • کم کردن سرعت خودرو در هنگام عبور از سرعت گیرها و جاده های دارای دست انداز که عدم توجه به آن منجر به خراب شدن جلوبندی خودرو می گردد.
  • نگه نداشتن کلاچ زیر پا و درگیر نکردن آن به غیر از در موارد ضروری (برخی رانندگان پای خود را همیشه روی کلاچ آماده نگه می دارند که باعث کاهش عمر صفحه کلاچ می گردد.)
  • رانندگی به صورتی که کمترین نیاز به ترمز را داشته باشید. ترمز بیشتر به معنی استهلاک بیشتر لنت ها و دیسک ترمز و حتی لاستیک می باشد.
  • خلاصه کردن تمامی سفرهای متعدد درون شهری، به یک سفر
  • رعایت اصول رانندگی در زمستان، در شرایطی که جاده یخ زده یا هوا دارای برودت شدید است.
  • عدم استفاده از کولر خودرو، در شرایطی که خودرو نیاز به قدرت زیادی برای حرکت دارد مثل سربالایی های تند
  • استفاده از دنده سنگین هنگامی که خودرو در سراشیبی در حال حرکت است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.