طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان بدون فر +عکس
ته چین یک غذای ایرانی از مخلوط برنج و مرغ است که بخاطر شکل و فرم زیباش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی هاست.
این غذای خوشمز با فرم مرغ و بادمجان هم در فر و هم روی شعله گاز با قابلمه می توان پخت که در زیر با هر دو روش آشنا می شوید.
آموزش طرز تهیه ته چین مرغ
مواد لازم 4 تا 6 نفر
● برنج آبکش شده: 4 پیمانه
● سینه مرغ: یک عدد
● پیاز: یک عدد
● بادمجان: سه عدد
● تخم مرغ: دو عدد
● ماست چکیده: یک پیمانه
● روغن مایع: یک پیمانه
● زعفران دم کرده
● زردچوبه، نمک، فلفل سیاه
● دارچین، پودر کاری و پودر هل
● گلاب
طرز تهیه
(1) ابتدا بادمجان رو طبق ابعاد زیر سرخ کنید و کنار بگذارید
(2) حالا پیازها رو نگینی خرد کرد، وقتی سبک شد ، ادویه ها شامل؛ زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، دارچین و پودر کاری را بهش اضافه کنید.
(3) عطر ادویه ها که بلند شد ، مرغ هامون که بصورت نواری برش زدید را اضافه کنید سپس زعفران دم کرده رو هم ریخته و کمی تفت کنید .و در نهایت نصف لیوان آب را اضافه کرده و اجازه دهید 20 دقیقه با حرارت ملایم ، مرغ ها مغز پخت شود.
(4) در این مرحله برای پختن برنج ، آب رو به همراه نمک بزارید جوش بیاد و برنجی که یکی دو ساعت خیس خرده را اضافه کنید
حتما وقتی برنج رو آبکش می کنید ، آب سرد بریزید تا فرآیند پخت آن متوقف شود
(5) تو ظرف بزرگی، تخم مرغ ، ماست ، زعفران و همینطور کمی گلاب و روغن را اضافه کنید و بعد از آن نمک ، پودر هل و مقداری دارچین را اضافه کرده و باهم مخلوط کنید سپس برنج آبکش شده و کاملا سرد شده را کم کم اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا تمام برنج به مواد آغشته شود
(6) قابله را روی حرارت متوسط رو به کم قرار بدهید ، یک مقدار روغن ریخته و نصف برنج رو ریخته ، سپس مرغ و بادمجان رو بچینید و دوباره برنج را ریخته و با پشت کف گیر برنج را خوب فشرده کنید تا تهچین خوشگلتر و منسجم تری داشته باشد
(7) حالا به مدت 45 دقیقه اجازه بدهید با حرارت ملایم دم بکشد و بعد حاضر است
نکات مهم
● برای تهچین برنج رو زودتر آبکش کنید و بزارید حتما سرد سرد شود و بعد به مواد تهچین اضافه کنید
● هل و گلاب تو تهچین سلیقه اییه ولی باید امتحانش کنید حتما .
● دارچین رو من همیشه به تهچین هایی که بادمجان دارن اضافه می کنم و فوق العاده میشه حتما امتحان کنید
● حتما قبل سرخ کردن بادمجان، تلخیش رو بگیرید، برای اینکار نمک بزنید و بعد از یکساعت بشورید، سپس خشک کرده و بعد سرخ کنید
● ماستی که تو تهچین استفاده می کنید اصلا نباید آبکی باشد
● اگه خواستین تهچین تو فر آماده کنید دمای 180 و به مدت 45 دقیقه کافیست