پرتیراژترین خودروهای بازار در سال ۹۷ کدامند؟+ جدول

0

تیبا در سال جاری توانست پراید و ۲۰۶ را پشت سر بگذارد و پرتیراژترین خودرو بازار شود.

تیبا در ۸ ماه ابتدایی سال، پراید و پژو ۲۰۶ را پشت سر گذاشت تا در رتبه اول قرار بگیرد. امسال جایگاه اول و دوم در اختیار محصولات سایپا بود و ایران‌ خودرو در تولید محبوب‌ترین برندهایش با مشکلات جدی مواجه شد.

 پرفروش ترین خودرو در ایران  خودرو محبوب ایرانی  قیمت تیبا  مشخصات تیبا  اخبار خودرو  مجله خودرو  باکیفیت ترین خودروهای داخلی  قیمت پژو 206  محبوب ترین خودرو در ایران  کیفیت تیبا  امنیت تیبا

۱۰ خودروی پرفروش بازار کشور از میان خودروهای تولید داخل هستند. در میان این ۱۰ مدل تنها برلیانس و دنا رشد مثبتی نسبت به سال گذشته داشته‌اند و بقیه خودروها همگی شدیداً کاهش تولید را تجربه کردند.
بررسی آمارهای وزارت صنعت نشان می‌دهد که ۶ خودروی اول در بازار همگی جزء خودروهایی هستند که شورای رقابت آن‌ها را در فهرست خودروهای انحصاری قرار داده است. دو جایگاه اول در اختیار سایپا است که به تنهایی با پراید و تیبا ۳۰ درصد از کل خودروهای تولید شده سال را تشکیل می‌دهند.
جایگاه سوم تا ششم نیز برای محصولات پرفروش ایران خودرو کنار گذاشته شده است.

کاهش سهم دو خودروساز اصلی بازار
طی ۸ ماه ابتدایی سال، ۶۷۴ هزار خودرو سواری در کشور تولید شده که ۸۶.۸ درصد از کل بازار را در اختیار داشتند. سال گذشته سهم این دو خودروساز از بازار به بیش از ۹۰ درصد می‌رسید.
ایران‌ خودرو با ۳۰۸ هزار دستگاه هنوز بزرگ‌ترین خودروساز کشور است. سال پیش این شرکت بیش از ۴۴۵ هزار دستگاه تولید کرده بود. کاهش تولید ۳۰.۸ درصدی ایران‌ خودرو را بیش از همه خودروسازان به دردسر انداخت ولی کماکان جایگاهش را با سهم ۴۵.۶ درصدی در بازار حفظ کرد.
رتبه دوم هم مثل همیشه در اختیار سایپا است. این خودروسازی با ۲۸۷ هزار دستگاه در رتبه دوم است. سال گذشته سایپا تا ماه هشتم ۳۷۴ هزار سواری تولید کرده بود. این آمار نشان می‌دهد این شرکت ۲۳ درصد از تولید خود را از دست داده است و سهمش از بازار به ۴۱.۲ درصد رسید. پارس‌خودرو زیر مجموعه گروه خودروسازی سایپا است در این مدت بیش از ۱۰۲ هزار خودرو تولید کرد. این در حالی بود که تولید شرکت در سال گذشته به ۱۴۸ هزار دستگاه می‌رسید. کاهش تولید پارس‌خودرو با نسبتی دقیقاً هم اندازه ایران‌خودرو صورت گرفت. این شرکت هم ۳۰.۸ درصد از تولیداتش کم شد.

رنو و دوگانه‌سوز‌ها؛ بزرگ‌ترین بازندگان

عمده کاهش تولید به وضعیت تحریم‌ها و کمبود قطعات باز می‌گردد. البته در این گزارش می‌بینم که تنها مربوط به خودروهای خانواده رنو نیست و دیگر فرانسوی‌ها و حتی برند ملی سمند هم شدیداً کاهش تولید داشته‌اند.
بازندگان اصلی سال ۹۷ تا الآن دوگانه‌سوزها بوده‌اند. پراید دوگانه‌سوز به کلی تولید نشد. سمند کاهشی ۵۳ درصدی در تولید دوگانه‌سوزها دید و ۴۰۵ دوگانه‌سوز تا ۵۶ درصد با کاهش تولید مواجه شد. تیبا دوگانه‌سوز ۴۰ درصد کاهش تولید داشت. پارس دوگانه‌سوز با کاهش ۱۷.۵ درصدی بهترین شرایط را داشت.
خانواده رنو هم بزرگ‌ترین بازندگان پر تیراژها بودند. تندر ۹۰ کاهشی ۶۵.۲ درصدی داشت. این نرخ برای ساندرو ۵۲.۸ درصد کاهش بود تا خانواده رنو بیش از همه از تحریم‌ها متأثر باشند.

کاهش شدید تولید سمند و ۴۰۵

نکته عجیب این‌که پس از خانواده رنو، سمند قرار دارد. خودروی ملی با ۴۲.۴ درصد کاهش تولیدش به حدود ۴۰ هزار دستگاه رسید.
بعد از سمند نوبت به پژو ۴۰۵ می‌رسد که افت تولید ۴۲ درصدی را تجربه کرد. پژو پارس، پراید و پژو ۲۰۶ به ترتیب با کاهش ۲۹، ۲۸.۴ و ۲۲.۶ در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
تیبا تقریباً تولید خود را حفظ کرد تا از رتبه سوم سال گذشته (بعد از پراید و پژو ۲۰۶) امسال به جایگاه اول برسد.<
در میان برترین‌های بازار برلیانس و سمند تنها برندهایی بودند که رشد تولید را حفظ کردند.

جدول پرفروش‌ها

در ادامه جدول میزان تولید پرفروش‌ترین برندهای بازار را تا آبان ماه سال ۹۷ می‌بینید. میزان تولید مدت مشابه سال قبل و درصد تغییر هم در این جدول آمده است

برند ۹۷ ۹۶ درصد تغییر رتبه ۹۷ رتبه ۹۶
تیبا ۱۰۲,۳۳۵ ۱۰۶,۱۱۱ ۳.۵- ۱ ۳
پراید ۱۰۲,۰۸۶ ۱۴۲,۶۵۸ ۲۸.۴- ۲ ۱
پژو ۲۰۶ ۸۶,۸۲۰ ۱۱۲,۴۴۱ ۲۲.۶- ۳ ۲
پژو ۴۰۵ ۵۴,۷۲۸ ۹۴,۳۳۸ ۴۱.۹- ۴ ۴
پژو پارس ۵۵,۹۶۰ ۷۸,۹۲۴ ۲۹- ۵ ۵
سمند ۴۰,۱۶۸ ۶۹,۷۹۷ ۴۲.۴- ۶ ۶
برلیانس ۲۷,۷۱۵ ۲۶,۹۹۱ ۲.۷ ۷ ۹
دنا ۲۷,۳۸۵ ۲۲,۹۹۴ ۱۹.۴ ۸ ۱۰
تندر ۹۰ ۲۳,۱۲۸ ۶۶,۷۲۱ ۶۵.۲- ۹ ۷
ساندرو ۱۵,۷۶۲ ۳۳,۴۴۰ ۵۲.۸- ۱۰ ۸
منبع: باما
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.