آموزش دلار گیلانی دلال مازندرانی + طرز تهیه
در این مقاله قصد داریم دلار گیلانی را اموزش دهیم …
دلار یا همون نمک سبز ( که هر چی سردی بخورید , سردی رو میشوره می بره….)
در گیلان بهش دلار و در مازندران دلال گفته میشود …
دلار یک چاشنی فوق العادست برای خیار , آلوچه , گوجه سبز , پرتقال , کیوی و ماست و ….حتی داخل انواع مرغ و ماهی شکم پر و یا انواع خورشت های سبز گیلانی
قدیم ها دلار رو توی نمکار ( نمک یار /نم یار ) با سنگ میسابیدن .ولی میدونم توی خونه ی خیلی از شما عزیزان نمک یار وجود نداره , پس بریم که با چرخ گوشت اماده کنیم….
مواد لازم :
نعناع : نیم کیلو
گشنیز : نیم کیلو
کوتکوتو ( خالواش ) : ۲۰۰ گرم ( اگه تازشو نداشتید دو قاشق خشکشو بریزید ) یا کلا اگه نداشتید از کمی پونه استفاده کنید .
نمک : ۳ ق غ
( من سبزی های معطر دیگه ای مثل چوچاق به دلار اضافه نمیکنم.)
طرز تهیه :
تمام سبزی های معطر رو بعد پاک کردن و شستن روی دستمال بذارید و پهن کنید تا کاملا آبش گرفته بشه بعد یه بار چرخ کنید و بهش نمک اضافه کنید و برای بار دوم هم چرخ کنید .
هرچه نمکش بیشتر باشه سبز تر و موندگاریش بیشتره . اولش احساس می کنید که شوره اما وقتی نمک به خورد سبزی رفت شوریش کمتر میشه اگه نمکش کم باشه زود کپک میزنه و رنگ سبز و طراوت را نخواهد داشت …
*مواظب باشید اگر داخل ماست و خیار یا هر غذایی استفاده می کنید نمک بهش نزنید چون خود دلار شوره .
*حتی وقتی سالاد کاهو درست می کنید میتونید بعنوان چاشنی کمی دلار بهش بزنید و کیف کنید از طعم فوق العاده ش .
کارستان