هفت نشانه سوختن واشر سرسیلندر چیست ؟

9

علائم سوختن واشر سرسیلندر را بشناسید

بیرون از یک مغازه یدک فروشی، تعمیرگاه یا کاتالوگ قطعات خودرو، احتمال این که یک واشر سرسیلندر را بتوانید ببینید بسیار کم است. این قطعه بسیار مهم که به خوبی داخل موتور خود را پنهان می‌کند، در موتور ۴ سیلندر خطی یک عدد و در موتورهای شش و هشت سیلندر خورجینی دو عدد از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و وظایفی بسیار مهم و حیاتی بر عهده دارد.

مشخصات واشر سرسیلندر قیمت واشر سرسیلندر 405 دلایل سوختن واشر سر سیلندر آموزش مکانیک خودرو آموزش تعمیر موتور خودرو

از آن جایی که طراحی واشر سرسیلندر به گونه‌ای است که هیچ وقت قرار نیست از موتور جدا شود، بسیار ارتجاعی و انعطاف پذیر بوده و تا ده‌ها هزار کیلومتر می‌تواند با نوسان‌ها و تغییرات دما و فشار مقابله می‌کند. اگر واشر سرسیلندر مشکل پیدا کند، که معمولاً از آن با عنوان سوختن واشر سرسیلندر یاد می‌شود، نتیجه آن می‌تواند نشت مایع خنک کننده موتور، روغن یا نشت سیلندر باشد. بسته میزان سوختن واشر سرسیلندر، نتیجه این اتفاق می‌تواند از یک ایراد جزئی در کارکرد موتور تا جلوگیری از کارکرد بهینه یا حتی از کار انداختن آن متفاوت باشد.

واشر سرسیلندر چه کاری انجام می‌دهد؟

تعمیر خودرو آموزش مکانیک خودرو آموزش نکات فنی خودرو

واشر سرسیلندر بین بلوک موتور که قطعاتی مانند میل لنگ و پیستون‌ها داخل آن قرار دارند و سر سیلندر خودرو که مواردی مانند میل سوپاپ‌ها و سوپاپ‌ها را در خود فرا گرفته، نصب می‌شود. بیشتر موتورهای مدرن و امروزی از واشر سرسیلندرهای فولادی چند لایه (MLS) استفاده می‌کنند و در موتورهای قدیمی‌تر، واشر سرسیلندرهایی از جنس کامپوزیت آزبست و گرافیتی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در برخی از موتورها ممکن است واشر سرسیلندرهای مسی استفاده شود. بدون در نظر گرفتن جنس آن، واشر سرسیلندر سه وظیفه اصلی دارد:

  • آب بندی سیلندر – هنگامی که موتور در حال کار کردن است، فشار سیلندر در موتور بنزینی به راحتی می‌تواند به ۷۰۰ psi و در موتور دیزلی، تا ۲ هزار psi برسد. واشر سرسیلندر که بین سرسیلندر و بلوک موتور نصب شده، این فشارها را به منظور داشتن بهینه‌ترین حالت کارکرد سیلندر حفظ می‌کند. واشر سرسیلندرهای فولادی و کامپوزیتی معمولاً یک رینگ ویژه آب بندی دارند که دقیقاً به همین منظور ساخته شده، در عین حال، واشر سرسیلندرهای مسی برای نصب چنین رینگی به زحمت بیشتری نیاز دارند.
  • هدایت مایعات – هم مایع خنک کننده موتور و هم روغن موتور در داخل بلوک موتور و سرسیلندر مورد نیاز هستند و مسیرهایی در واشر سرسیلندر وجود دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهند بین سر سیلندر و بلوک موتور در گردش باشند. در سرسیلندر، مایع خنک کننده وظیفه تنظیم دمای سوپاپ و شمع‌ها را دارد و در عین حال، روغن موتور برای بسیاری از قطعات مانند قطعات تایمینگ سوپاپ، کار روان کاری و تأمین فشار هیدرولیک را بر عهده دارد.
  • حفظ و نگهداری مایعات – در عین حال، مسیرهای مخصوص مایع خنک کننده و روغن موتور ممکن است فقط چند میلی متر با هم فاصله داشته باشند. یکی از وظایف اصل واشر سرسیلندر، جلوگیری از ترکیب این دو با هم است. همچنین، واشر سرسیلندر از نزدیک شدن گازهای احتراق به مسیرهای مخصوص مایع خنک کننده و روغن موتور جلوگیری می‌کند و بالعکس. بسته به طراحی، واشر سرسیلندر ممکن است رینگ‌های O شکل داشته باشد تا آب بندی در برخی مناطق خاص به بهترین حالت ممکن برسد.

مکانیک وعیب یابی خودرو

۷ نشانه سوختن واشر سرسیلندر

اگر یک واشر سرسیلندر در هر کدام از این سه وظیفه اصلی نتواند کار خود را درست انجام ندهد، بسته به میزان آسیب واشر سرسیلندر، نتیجه آن ممکن است یا بسیار واضح باشد یا اصلاً خود را نشان ندهد. در ادامه، برخی از مهم‌ترین نشانه‌های یک واشر سرسیلندر سوخته و این که چگونه می‌توانید آن‌ها را بررسی کنید را توضیح خواهیم داد:

  • بد کار کردن سیلندر – این معمولاً مهم‌ترین نشانه‌ای است که راننده‌ها، هنگامی که واشر سرسیلندر خودرو می‌سوزد به آن اشاره می‌کنند. در این مورد، به دلیل خراب شدن رینگ اطراف سیلندر، واشر سرسیلندر به درستی نمی‌تواند کار خود را انجام دهد. به دلیل این که سیلندر نمی‌تواند فشار کافی را ایجاد نماید، ممکن است نتواند به درستی کار کند. اگر دو سیلندر مجاور چنین مشکلی پیدا کنند، این معمولاً بدین معنی می‌باشد که واشر سرسیلندر بین رینگ‌های دو سیلندر مجاور نشتی دارد. این مشکل بیشتر در واشر سرسیلندرهای کامپوزیتی وجود دارد، ولی در واشر سرسیلندرهای مسی و فولادی هم بی سابقه نیست.
  • نشتی مایعات خارجی – این نوع نشتی را خیلی راحت می‌توان دید و متوجه شد، معمولاً در این شرایط موتور روغن و آب کم می‌کند و می‌توانید آثار آب و روغن را روی موتور ببینید که از شکاف موجود بین بلوک موتور و سرسیلندر خارج می‌شوند. به غیر از نشتی‌هایی که از هر جایی بالاتر از نقطه مذکور، مانند روی سرسیلندر یا کاور سوپاپ‌ها باشد، علت به احتمال زیاد سوختن واشر سرسیلندر است.

رفع روغن سوزی موتور رنگ دود روغن سوزی چطوریه روغن سوزی موتور سیکلت علائم روغن سوزی علت روغن سوزی پراید علت روغن سوزی خودرو چیست علت روغن سوزی سمند مکمل رفع روغن سوزی هزینه تعمیر روغن سوزی 206 هزینه تعمیر روغن سوزی 405 هزینه تعمیر روغن سوزی خودرو علت روغن سوزی ماشین دلایل روغن سوزی پژو 206 علت کم کردن روغن پژو پارس دلایل کم کردن روغن موتور کم کردن روغن پژو 206 کم کردن روغن موتور دنا کم کردن روغن موتور 405 دود آبی اگزوز نشانه چیست علت خروج دود آبی از پژو 405 علت خروج دود آبی از سمند

  • نشتی داخلی – کشف این مشکل ممکن است سخت‌تر باشد و در اکثر اوقات، مشخص کردن محل دقیق آن بسیار دشوار است، زیرا شما نمی‌توانید با چشمان خود ببینید که داخل موتور چه اتفاقاتی در حال رخ دادن می‌باشد.
  • اگر روغن موتور وارد مسیرهای ویژه مایع خنک کننده شود، روی درب رادیاتور یا در مخزن ذخیره آب رادیاتور، مایعی شبیه به سس مایونز، به رنگ قهوه‌ای روشن خواهید دید.
  • از سوی دیگر، اگر مایع خنک کننده وارد مسیرهای ویژه روغن شود، مایع به رنگ قهوه‌ای روشن و کثیف را روی کاورهای سوپاپ یا زیر درب موتور می‌توانید ببینید.
  • اگر گازهای سیلندر وارد سیستم خنک کننده می‌شوند، این موضوع می‌تواند منجر به ایجاد حباب در آب رادیاتور و داغ کردن موتور شود. مشاهده حباب داخل مایع خنک کننده موجود در منبع ذخیره آب رادیاتور یک نشانه قطعی از سوختن واشر سرسیلندر است.
  • ورود مایع خنک کننده به داخل سیلندر را به شکل دود سفید در اگزوز مشاهده خواهید کرد که معمولاً هنگام استارت اولیه بیشتر هم هست، زیرا هنگامی که موتور خاموش می‌شود، مایع خنک کننده تحت فشار به داخل سیلندر نشت می‌کند.

در موارد خرابی شدید واشر سرسیلندر، وقتی مقدار زیادی مایع خنک کننده وارد سیلندر شود، می‌تواند موجب قفل هیدرواستاتیکی که به اصطلاح هیدرولاک می گویند شده و آسیب دائمی به موتور خودرو وارد کند.

علت روغن سوزی خودرو چیست علائم روغن سوزی هزینه تعمیر روغن سوزی پراید رنگ دود روغن سوزی چطوریه علت خروج رنگ آبی از پراید چرا ماشین روغن کم می کند روغن کم کردن پراید روغن کم کردن پژو 405 تعمیرکار آموزش عیب یابی خودرو

تشخیص و تعمیر واشر سرسیلندر سوخته

اگر خود شما یا مکانیک خودرو شک دارید که واشر سرسیلندر خودرو سوخته، تشخیص این موضوع می‌تواند زمان بر باشد، زیرا برخی مشکلات دیگر موتور هم وجود دارند که گاها نشانه‌هایی مشابه با سوختن واشر سرسیلندر دارند. یک تست کمپرس موتور، تست نشت و تست بلوک موتور ممکن است لازم باشد تا مشخص شود که واشر سرسیلندر خراب شده یا مشکل به مواردی دیگر مانند بلوک ترک خورده، انژکتور، سیستم احتراق، سوپاپ‌ها یا مشکلات رینگ پیستون مربوط می‌باشد.

در حالی که خود واشر سرسیلندر معمولاً خیلی گران قیمت نیست، تعویض آن می‌تواند هزینه بالایی برای شما بتراشد. دلیل آن این است که برای تعویض واشر سرسیلندر بخش‌های زیادی از موتور، شامل قطعات تایمینگ، منیفولد ورودی و اگزوز، قطعات سرسیلندر و خود سرسیلندر باید باز شوند.

اگر افزایش دما سبب آسیب رساندن به سرسیلندر شده باشد، باید سری هم به تراشکار بزنید که این مشکل می‌تواند هزینه‌های شما را بیشتر کند. با این حال، سوختن واشر سرسیلندر مشکلی است که در صورت رسیدگی نکردن، می‌تواند سبب از کار افتادن کامل موتور خودرو شود.

نظر شما در این مورد چیست؟ آیا تجربه مواجهه با واشر سرسیلندر سوخته دارید؟

ممکن است شما دوست داشته باشید
9 نظرات
  1. عبدالرضازارعی می گوید

    ماشین من آب کم میکنه ممکنه واشرسرسیلندر مشکل داشته باشه

  2. رضا می گوید

    خیلی عالی بود

  3. کورش می گوید

    خوب بود ویک علامت واشر سوختن دیدن بخار از کاپوت خودرو یعنی جوش آوردن خودرو که باعث حرارت بالا و در نتیجه سوختن واشر سر سیلندر و در پژو پارس و ۴۰۵و ..از کار افتادن فن رادیاتور منجر به این امر است

    1. کیوان می گوید

      دقیقا .ماشین من اینجوری شد.موتور جام کرد

  4. مهدی می گوید

    درود ماشین من سر قالباق کف میزنه ولی اصلا آب کم نمیکنه بنظر شما واشر زده کفشم هم خیلی زیاده

    1. کارستان می گوید

      درود احتمالا اینکه روغن به آب نفوذ کنه هست و واشر سوخته باشه

  5. امیر می گوید

    سلام به‌ نظر من این مقاله خوب بود

  6. کیوان می گوید

    سلام برای مطالب چرت وپرت ودروغ اکثر قریب به اتفاق اینروزه سایتها این دانستنی وامثالهم حکم مجله دانشمند دهه ۶۰ رو داره برای رانندگان جوان امروزی که حتی نمی‌دونم ماشینهای دف جلو در شرایط برفی زنجیر چرخ جلو بسته میشه

  7. فرزاد می گوید

    عالی بود
    همش رو تجربه کردم حودو ۱۲ تومن خرجم شد برا پزو

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.